Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


15e arrondissement

Zie hoe de Parijzenaren leven in het dichtstbevolkte arrondissement van de stad, waar de heldere stadsverlichting het water van de Seine beschijnt.

Het 15e arrondissement is een chic en rustig deel van Parijs in de schaduw van de Eiffeltoren. In dit arrondissement vind je het voormalige Romeinse dorp Vaugirard waar je tegenwoordig tentoonstellingen en een charmant park kunt bezoeken. Wandel langs de oevers die 's avonds door de naastgelegen hoge gebouwen worden verlicht.

In het centrum van Parijs gelden hoogterestricties voor gebouwen, waardoor de enkele wolkenkrabbers extra opvallen in het stadsgezicht. Geniet van spectaculaire uitzichten in dit arrondissement bij de Eiffeltoren. Neem de lift naar de 56e verdieping van de Tour Montparnasse en geniet van het uitzicht over de stad.

Voor een nog mooier uitzicht kun je een kaartje kopen voor de Ballon de Paris. Deze heteluchtballon is een van de grootste ter wereld en brengt je naar een hoogte van 150 meter.

Wandel door Vaugirard, een gebied dat eeuwenlang een rustige buitenwijk vormde voor de rijke Parijzenaren. Tegenwoordig hoort het gebied bij de stad en is de hier gelegen evenementenlocatie Paris Expo Porte de Versailles een populaire attractie. Bezoek een van de boeiende evenementen bij een van de grootste evenementenlocaties in Europa, zoals een autoshow of bruiloftsbeurs.

Vlakbij kun je in het Palais des Sports een schaatswedstrijd of concert bijwonen. Het gebouw heeft 4600 zitplaatsen en een interessant ontwerp met aluminium panelen en een koepel.

Kijk hoe heldere lichten in het water worden gereflecteerd in het zakendistrict en de woonwijk Front de Seine. Dit district is een van de weinige plekken waar hoge gebouwen staan. Maak foto's van het Parijse stadslandschap vanaf een van de bruggen, zoals de Pont Mirabeau of de Pont de Bir-Hakeim. Let op de fresco's die de promenade sieren. De fresco's zijn het beste te zien vanaf een van de torens die aan de promenade staan.

Er zijn vele metrostations in het 15e arrondissement en de lijnen die hier langsrijden, bedienen een groot deel van zuidwest Parijs. Lijnen 6, 8, 10 en 12 rijden allemaal naar het gebied dat net ten noordoosten van Issy-les-Moulineaux ligt. Het is handig om je aankomst op het Station Paris Montparnasse te plannen, want vanaf dit station rijden treinen naar bijna alle delen van het land.

Maak kennis met de hogere gebouwen van Parijs in het 15e arrondissement.


Beste hotelaanbiedingen in 15e arrondissement

Alle 225 accommodaties in 15e arrondissement bekijken
Pullman Paris Tour Eiffel € 232
Pullman Paris Tour Eiffel

Pullman Paris Tour Eiffel

18 avenue de Suffren, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.668 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Palais de Chaillot en Les Invalides liggen binnen 2 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Bir-Hakeim is het 5 minuten lopen.

  Mercure Paris Centre Tour Eiffel € 141
  Mercure Paris Centre Tour Eiffel

  Mercure Paris Centre Tour Eiffel

  20 Rue Jean Rey, Paris
    
   4,1
   / 5, op basis van 5.683 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 5 minuten lopen van Champ de Mars en Eiffeltoren. Ook Palais de Chaillot en Champs-Élysées liggen binnen 3 km afstand. Station Paris Champ de Mars-Tour Eiffel en Metrostation Bir-Hakeim liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel Eiffel Blomet € 109
   Hôtel Eiffel Blomet

   Hôtel Eiffel Blomet

   78 Rue Blomet, Paris
     
    4,8
    / 5, op basis van 464 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Hôpital Necker-Enfants Malades, Tour Montparnasse en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Eiffeltoren en Les Invalides liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Vaugirard ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Volontaires is het 7 minuten lopen.

    Hôtel Yooma Urban Lodge € 78
    Hôtel Yooma Urban Lodge

    Hôtel Yooma Urban Lodge

    51 quai de Grenelle, Paris
      
     4,2
     / 5, op basis van 484 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Champ de Mars, Eiffeltoren en Palais de Chaillot. Ook Les Invalides en Paris Expo Porte de Versailles liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Bir-Hakeim ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Charles Michels is het 8 minuten lopen.

     Hotel Rose Bourbon € 73
     Hotel Rose Bourbon

     Hotel Rose Bourbon

     53 Rue de l'Eglise, Paris
       
      4,2
      / 5, op basis van 51 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Rue du Commerce, Eiffeltoren en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Palais de Chaillot en Tour Montparnasse liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Felix Faure ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Charles Michels is het 6 minuten lopen.

      Novotel Paris Centre Tour Eiffel € 135
      Novotel Paris Centre Tour Eiffel

      Novotel Paris Centre Tour Eiffel

      61 Quai De Grenelle, Paris
        
       3,9
       / 5, op basis van 2.101 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Europees ziekenhuis Georges Pompidou, Eiffeltoren en Champ de Mars. Ook Palais de Chaillot en Paris Expo Porte de Versailles liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Charles Michels ligt op 6 minuten lopen en naar Station de Métro Javel-André Citroën is het 8 minuten lopen.

       ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15ème € 74
       ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15ème

       ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15ème

       2 Rue Cambronne, Paris
         
        3,7
        / 5, op basis van 1.263 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Rue du Commerce en Eiffeltoren. Ook Paris Expo Porte de Versailles en Palais de Chaillot liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Cambronne ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation La Motte-Picquet - Grenelle is het 5 minuten lopen.

        Hotel Oceania Paris Porte de Versailles € 95
        Hotel Oceania Paris Porte de Versailles

        Hotel Oceania Paris Porte de Versailles

        52 Rue d'Oradour-sur-Glane, Paris
          
         4,2
         / 5, op basis van 883 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in 15e arrondissement, binnen 2 km afstand van Aquaboulevard en Paris Expo Porte de Versailles. Ook Eiffeltoren en Fondation Cartier pour l'Art Contemporain liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Porte de Versailles ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Corentin Celton is het 7 minuten lopen.