Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


3e arrondissement

Bewonder enkele van de oudste gebouwen van Parijs. Verdiep je in de relatie die de stad heeft met de joodse en Chinese cultuur.

Het 3e arrondissement omvat een van de kleinste en oudste gebieden van Parijs. In het historische centrum vind je de joodse wijk, verschillende middeleeuwse gebouwen en het oudste huis van Parijs. Samen met het 4e arrondissement staat het 3e arrondissement bekend om de wijk Le Marais, een buurt met veel historische gebouwen. Maak foto's van de bijzondere bouwwerken die oorlogen hebben doorstaan en die het verhaal van het oude Parijs vertellen.

Bekijk fascinerende prototypes van uitvindingen bij het Conservatoire National des Arts et Métiers. Op deze plek zijn ook authentieke onderdelen en het originele model van het Vrijheidsbeeld te zien. Ga naar het Musée Picasso in het Hotel Salé om enkele werken van deze Spaanse meester te bekijken.

Begeef je naar de statige wijk Le Marais, die is opgebouwd rondom de voormalige Tempelierskerk. Bewonder de huizen van vroegere Franse edelen, zoals het Hôtel de Sens, het Hôtel de Sully en het Hôtel Carnavalet, waar het Musée pour l'Histoire de Paris tegenwoordig in gevestigd is. Het Huis van Nicolas Flamel is het oudste huis in Parijs en stamt uit 1407.

Dineer in een van de chique restaurants nadat je hebt gewinkeld in de luxe boetieks.

Verdiep je een middag in de joodse cultuur van Parijs in de joodse wijk Pletzl, Jiddisch voor 'kleine plaats'. Volg een rondleiding met gids door het Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme om de vaste collectie te bekijken. Verdiep je hier met ruim drieduizend documenten in de Dreyfusaffaire, het schandaal rondom de onterechte veroordeling van de joods-Franse officier.

Vlak bij dit museum staat de Agoudas Hakehilos-synagoge waar je zeker even een kijkje moet nemen om de bijzondere stijl van de architect Hector Guimard te bewonderen. Vandaag de dag is de synagoge weer volledig gerestaureerd, maar het was één van de zeven Parijse synagoges die werden opgeblazen tijdens Jom Kipoer in 1941.

Wandel langs door de straten met luxe boetieks en traditioneel joodse zaken. Breng ook een bezoek aan het langzaam groeiende Quartier Chinois.

Deze buurt ligt even ten noorden van de Seine in het centrum van Parijs. Neem de metro naar het station Arts et Métiers om naar de Chinese wijk te gaan of ga naar station Rambuteau als je de joodse wijk wilt bezoeken.

Het 3e arrondissement is een middeleeuws gebied met een fascinerende mix van culturen die te herkennen is in de museums en historische gebouwen.


3e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 3e arrondissement

Alle 195 accommodaties in 3e arrondissement bekijken
Villa Beaumarchais € 132
Villa Beaumarchais

Villa Beaumarchais

5 Rue Des Arquebusiers, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 143 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Musée Picasso en Musée Georges Pompidou. Ook Notre-Dame-kathedraal en Jardin des Plantes liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Chemin Vert en Metrostation Saint-Sebastien - Froissart liggen op 5 minuten lopen.

  Pavillon de la Reine € 291
  Pavillon de la Reine

  Pavillon de la Reine

  28 Place Des Vosges, Paris
    
   4,7
   / 5, op basis van 353 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, vlak bij Place des Vosges en Maison de Victor Hugo. Ook Musée Carnavalet en Musée Picasso liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Chemin Vert ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 6 minuten lopen.

   1K Paris € 122
   1K Paris

   1K Paris

   13 Boulevard Du Temple, Paris
     
    3,9
    / 5, op basis van 220 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée Picasso en Musée des arts et métiers. Ook Musée Georges Pompidou en Centre Pompidou liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Filles du Calvaire ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Oberkampf is het 3 minuten lopen.

    Hotel Georgette € 111
    Hotel Georgette

    Hotel Georgette

    36 Rue du Grenier Saint-Lazare, Paris
      
     4,5
     / 5, op basis van 500 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Musée Georges Pompidou en Forum des Halles. Ook Musée Picasso en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rambuteau en Metrostation Etienne Marcel liggen op 5 minuten lopen.

     Les Patios du Marais € 104
     Les Patios du Marais

     Les Patios du Marais

     26 Rue des Gravilliers, Paris
       
      3,7
      / 5, op basis van 291 beoordelingen
      0.0 van 5.0

      Dit aparthotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Marché des Enfants Rouges, Centre Pompidou en Musée Picasso. Ook Bazar de l'Hôtel de Ville en Place des Vosges liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Arts et Métiers ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Rambuteau is het 6 minuten lopen.

      Hotel Picard € 43
      Hotel Picard

      Hotel Picard

      26 Rue De Picardie, Paris
        
       2,8
       / 5, op basis van 151 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de la République en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Forum des Halles liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Temple ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Filles du Calvaire is het 6 minuten lopen.

       Little Palace Hotel € 116
       Little Palace Hotel

       Little Palace Hotel

       4 Rue Salomon De Caus, Paris
         
        4,1
        / 5, op basis van 1.096 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Cinéma Grand Rex, Musée Georges Pompidou en Forum des Halles. Ook Galéries Lafayette en Musée Picasso liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Reaumur - Sebastopol en Metrostation Strasbourg - Saint-Denis liggen op 5 minuten lopen.

        Les Tournelles € 121
        Les Tournelles

        Les Tournelles

        30, rue de Turenne, Paris
          
         4,5
         / 5, op basis van 89 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place des Vosges en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Forum des Halles liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Chemin Vert ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Saint-Paul is het 6 minuten lopen.