Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


4e arrondissement

Beleef de gayscene en joodse identiteit van de stad tussen enkele van de belangrijkste symbolen van Parijs, zoals de Notre-Dame.

Het 4e arrondissement is het middeleeuwse hart van Parijs. De geschiedenis is op elke straathoek te zien met de kathedraal, de oude huizen en museums die de straten sieren. Het historische centrum wordt gevormd door de wijk Le Marais. Het lager gelegen deel wordt ook wel Le Quartier Gay genoemd. Wandel door deze wijk voor een onvergetelijke tijd en om enkele van de meest beroemde gebouwen ter wereld te bezichtigen.

Het hoogtepunt van het arrondissement is de wereldberoemde Cathédrale Notre-Dame de Paris, waarvan de bouw begon in de twaalfde eeuw. Nader het gebouw vanaf het ruime plein om de geweldige gotische gevel goed in je op te kunnen nemen. Begeef je in de crypte om de funderingen aan de rivierzijde te bekijken, waarvan de stenen dateren uit de Romeinse tijd.

Een ander schitterend gebouw is het Hôtel de Ville, het stadhuis van Parijs. Bewonder het weelderige interieur en de witte gevel. Vervolg je weg naar La Bastille door de metro te nemen naar het gelijknamige station. Bestudeer de overgebleven stenen van deze historische burcht-gevangenis. Vlak bij het Hôtel de Ville zijn heel veel bars, restaurants en winkels te vinden die gericht zijn op homoseksuelen. Plan een avondje uit in een van de heteroseksuele of LGBTQ-discotheken en geniet van de vrijzinnige sfeer.

Om de moderne kunst van de stad te bewonderen, ga je naar het Centre Georges Pompidou. Bestudeer het bijzondere en intrigerende gebouw met mechanische buizen en trappen dat eruitziet alsof het in de steigers staat. In het museum zijn toegankelijke schilderijen en hedendaagse werken te zien. Kom tot rust in een café op het levendige plein bij het museum, waar straatartiesten en culturele evenementen bijdragen aan het vermaak rond de elegante Strawinsky-fontein.

Ontspan in de fraaie tuinen van het Place des Vosges bij de schitterende fontein en de gesnoeide heggen. Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs en stamt uit 1605.

Dit vierkante arrondissement ligt in het stadscentrum en het Île de la Cité in de Seine maakt deel uit van dit arrondissement. De metrostations Saint-Paul en Pont Marie liggen beide in dit gebied. Je kunt hiervoor de metrolijnen 1, 4, 7 en 11 nemen.

De vrijzinnige sfeer in het 4e arrondissement vormt een aangename afwisseling van alle middeleeuwse gebouwen in het hart van de stad.


4e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 4e arrondissement

Alle 209 accommodaties in 4e arrondissement bekijken
Hotel Duo € 182
Hotel Duo

Hotel Duo

11 rue du temple, Paris
   
  4,3
  / 5, op basis van 483 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Bazar de l'Hôtel de Ville, Centre Pompidou en Notre-Dame-kathedraal. Ook Forum des Halles en Place de la Bastille liggen binnen 2 km afstand. Station de Métro Hôtel de Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Châtelet is het 6 minuten lopen.

  Pavillon de la Reine € 291
  Pavillon de la Reine

  Pavillon de la Reine

  28 Place Des Vosges, Paris
    
   4,7
   / 5, op basis van 354 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in een winkelbuurt, vlak bij Place des Vosges en Maison de Victor Hugo. Ook Musée Carnavalet en Musée Picasso liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Chemin Vert ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 6 minuten lopen.

   Hotel Turenne Le Marais € 101
   Hotel Turenne Le Marais

   Hotel Turenne Le Marais

   6 Rue De Turenne, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 325 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place des Vosges, Musée Picasso en Opéra Bastille. Ook Musée Georges Pompidou en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Paul ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 6 minuten lopen.

    Hotel De Nice € 90
    Hotel De Nice

    Hotel De Nice

    42 Bis Rue De Rivoli, Paris
      
     4,0
     / 5, op basis van 233 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Théâtre du Châtelet en Musée Picasso. Ook Notre-Dame-kathedraal en Musée Georges Pompidou liggen binnen 15 minuten lopen. Station de Métro Hôtel de Ville en Metrostation Saint-Paul liggen op 5 minuten lopen.

     Hôtel Castex € 84
     Hôtel Castex

     Hôtel Castex

     5 Rue Castex, Paris
       
      4,0
      / 5, op basis van 330 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Maison de Victor Hugo, Opéra Bastille en Colonne de Juillet. Ook Place de la Bastille en Place des Vosges liggen binnen 10 minuten lopen. Station de Métro Bastille en Metrostation Sully - Morland liggen op 5 minuten lopen.

      Hôtel des Deux-Iles € 113
      Hôtel des Deux-Iles

      Hôtel des Deux-Iles

      59 Rue Saint-Louis-en-I'Ile, Paris
        
       4,3
       / 5, op basis van 244 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Notre-Dame-kathedraal, Musée Picasso en Centre Pompidou. Ook Musée du Louvre en Musée d'Orsay liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Pont Marie ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Sully - Morland is het 9 minuten lopen.

       Hotel du Jeu de Paume € 134
       Hotel du Jeu de Paume

       Hotel du Jeu de Paume

       54, rue Saint Louis en l'île, Paris
         
        4,6
        / 5, op basis van 113 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal en Place des Vosges. Ook Musée Picasso en Pont Neuf liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Pont Marie ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Sully - Morland is het 8 minuten lopen.

        Hôtel Jeanne d'Arc Le Marais € 97
        Hôtel Jeanne d'Arc Le Marais

        Hôtel Jeanne d'Arc Le Marais

        3, rue de Jarente, Paris
          
         4,1
         / 5, op basis van 162 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place des Vosges en Musée Picasso. Ook Musée Georges Pompidou en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Paul ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station de Métro Bastille is het 7 minuten lopen.