Het 4e arrondissement is het middeleeuwse hart van Parijs. De geschiedenis is op elke straathoek te zien met de kathedraal, de oude huizen en museums die de straten sieren. Het historische centrum wordt gevormd door de wijk Le Marais. Het lager gelegen deel wordt ook wel Le Quartier Gay genoemd. Wandel door deze wijk voor een onvergetelijke tijd en om enkele van de meest beroemde gebouwen ter wereld te bezichtigen.

Het hoogtepunt van het arrondissement is de wereldberoemde Cathédrale Notre-Dame de Paris, waarvan de bouw begon in de twaalfde eeuw. Nader het gebouw vanaf het ruime plein om de geweldige gotische gevel goed in je op te kunnen nemen. Begeef je in de crypte om de funderingen aan de rivierzijde te bekijken, waarvan de stenen dateren uit de Romeinse tijd.

Een ander schitterend gebouw is het Hôtel de Ville, het stadhuis van Parijs. Bewonder het weelderige interieur en de witte gevel. Vervolg je weg naar La Bastille door de metro te nemen naar het gelijknamige station. Bestudeer de overgebleven stenen van deze historische burcht-gevangenis. Vlak bij het Hôtel de Ville zijn heel veel bars, restaurants en winkels te vinden die gericht zijn op homoseksuelen. Plan een avondje uit in een van de heteroseksuele of LGBTQ-discotheken en geniet van de vrijzinnige sfeer.

Om de moderne kunst van de stad te bewonderen, ga je naar het Centre Georges Pompidou. Bestudeer het bijzondere en intrigerende gebouw met mechanische buizen en trappen dat eruitziet alsof het in de steigers staat. In het museum zijn toegankelijke schilderijen en hedendaagse werken te zien. Kom tot rust in een café op het levendige plein bij het museum, waar straatartiesten en culturele evenementen bijdragen aan het vermaak rond de elegante Strawinsky-fontein.

Ontspan in de fraaie tuinen van het Place des Vosges bij de schitterende fontein en de gesnoeide heggen. Het Place des Vosges is het oudste aangelegde plein van Parijs en stamt uit 1605.

Dit vierkante arrondissement ligt in het stadscentrum en het Île de la Cité in de Seine maakt deel uit van dit arrondissement. De metrostations Saint-Paul en Pont Marie liggen beide in dit gebied. Je kunt hiervoor de metrolijnen 1, 4, 7 en 11 nemen.

De vrijzinnige sfeer in het 4e arrondissement vormt een aangename afwisseling van alle middeleeuwse gebouwen in het hart van de stad.

Staat bekend om

Museums, Cafés en Kathedraal

Tophotels in 4e arrondissement

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van Hotel Bastille Spéria
Hotel Bastille Spéria
3 out of 5
1 rue de la Bastille, Parijs
€ 79 per nacht
21 jul. - 22 jul.
4/5Zeer goed! (493 beoordelingen)

"Goede prijs kwaliteit Leuke buurt Dicht bij ov Redelijk centraal tov de attracties"…"

Beoordeeld op 22 jun. 2019

Hotel Bastille Spéria
Afbeelding van Pavillon de la Reine
Pavillon de la Reine
5 out of 5
28 Place Des Vosges, Parijs
€ 320 per nacht
6 aug. - 7 aug.
4.7/5Uitzonderlijk! (410 beoordelingen)
Toplocatie

"Zeer goed gelegen in een leuke buurt(Marais)Personeel is attent en het ontbijt is verzorg en uitegebreid."…"

Beoordeeld op 20 jun. 2014

Pavillon de la Reine
Afbeelding van Hotel Original Paris
Hotel Original Paris
4 out of 5
8 Boulevard Beaumarchais, Parijs
€ 131 per nacht
31 jul. - 1 aug.
4.5/5Uitmuntend! (411 beoordelingen)

"Erg leuk hotel vlakbij de metro met heel vriendelijk en hulpvaardig personeel."…"

Beoordeeld op 2 dec. 2018

Hotel Original Paris
Afbeelding van Hotel France Louvre
Hotel France Louvre
3 out of 5
40 Rue De Rivoli, Parijs
€ 93 per nacht
21 jul. - 22 jul.
3.4/5Goed! (1,223 beoordelingen)

"Kreeg de kleinste donkerste kamer van het gebouw jammer.. misschien daardoor wel de rustigste. Uitzicht op binnen luchtschacht. Dat was beetje domper. Kamer netjes en schoon. Personeel aardig."…"

Beoordeeld op 1 apr. 2019

Hotel France Louvre
Afbeelding van Le Presbytere
Le Presbytere
78 Rue de la Verrerie, Parijs
€ 167 per nacht
21 jul. - 22 jul.
4.5/5Uitmuntend! (15 beoordelingen)

"Great location Charming and unique Our room had a flying buttress"…"

Beoordeeld op 16 jul. 2019

Le Presbytere
Afbeelding van Hôtel de la Bretonnerie
Hôtel de la Bretonnerie
3 out of 5
22 Rue Ste Croix Bretonnerie, Parijs
€ 122 per nacht
11 aug. - 12 aug.
4.2/5Zeer goed! (354 beoordelingen)

"Hele goede lokatie, leuke ruime kamer, geen lawaai van buiten, binnen wel wat gehorig, helaas niet rookvrij. We werden 's nachts wakker van de rookdampen die onze kamer binnen kwamen. Goede bedden."…"

Beoordeeld op 4 apr. 2019

Hôtel de la Bretonnerie

Andere wijken in Parijs

Centrum van Parijs
Afbeelding van Centrum van Parijs

Centrum van Parijs

Museums, Monumenten, Architectuur

Centrum van Parijs is een stadse plek die erg geliefd is door de cafés. Naast de architectuur heeft deze plek nog veel meer leuke aspecten. Op cultureel gebied is hier van alles te doen, zoals de lokale kunst en de theaters.

Marais
Afbeelding van Marais

Marais

Museums, Cafés, Architectuur

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

7e arrondissement
Afbeelding van 7e arrondissement

7e arrondissement

Tours, Cafés, Museums

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

1e arrondissement
Afbeelding van 1e arrondissement

1e arrondissement

Museums, Architectuur, Monumenten

Er zijn weinig districten in Europa met een hogere concentratie artistieke en bouwkundige meesterwerken dan in dit arrondissement.

8e arrondissement
Afbeelding van 8e arrondissement

8e arrondissement

Cafés, Museums, Zonsondergang

Door dit arrondissement loopt de bekendste straat van Parijs en het gebied is sterk verbonden met de opkomst van Napoleon en de donkere jaren van de Franse Revolutie.

6e arrondissement
Afbeelding van 6e arrondissement

6e arrondissement

Cafés, Museums, Kerken

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.