Het 2e arrondissement is het financiële centrum van Parijs. Het is de plek waar de rijken zich verzamelen bij de beurs en in de chique winkelstraten. De hoofdkantoren van banken, winkelcentrums en het concertgebouw behoren tot de hoogtepunten van dit arrondissement. Neem een kijkje bij de luxe boetieks in een van de traditionele winkelcentrums in dit gebied.

De winkelgalerijen met glazen plafonds en betegelde vloeren stammen uit de achttiende eeuw. Wandel een middagje door deze oude winkelcentrums om van de lokale cultuur te proeven. Bezoek Galerie Vivienne waarvan de eeuwenoude opzet en kleuren nog behouden zijn. Bewonder de spectaculaire mozaïekvloeren en neus wat rond in de modieuze winkels met antiek, wijn, boeken en andere verfijnde zaken.

Begeef je naar de galerijen van de Passage des Panoramas, Passage du Grand-Cerf en Passage Choiseul die naar de beurs leiden. De beurs wordt ook wel Euronext Paris genoemd en is gevestigd in het fraaie Palais Brongniart. Bewonder de neoklassieke Romeinse voorgevel met de grote zuilen waarachter een bogengalerij te zien is.

Naast zakelijke en commerciële elementen, is er in het 2e arrondissement ook kunst te vinden bij het Théatre National de l'Opéra Comique. Woon een meeslepend optreden bij in dit geweldige theater. Opéra comique is een genre waarbij de dialogen worden afgewisseld met zang. Bewonder de mozaïeken en de fresco's in het uitbundige interieur.

Neem vervolgens de metro naar het noorden om naar het artistieke Montmartre te gaan. Bekijk de werken van getalenteerde kunstenaars en zoek een knus café op om de mensen aan je voorbij te zien trekken. Breng een bezoek aan de iconsiche Basilique du Sacré-Cœur boven op de heuvel.

Het 2e arrondissement ligt ten noorden van de Seine, die door het hart van Parijs stroomt. Het arrondissement ligt in het noorden van de stad, vlak bij Canal Saint Martin, het Musée du Louvre en het Musée Grévin. Neem de metro naar een van de stations in het arrondissement. Lijn 3 komt langs de stations Bourse en Sentier en lijn 8 en 9 bedienen gaan naar de stations Bonne Nouvelle en Grands Boulevards.

Vol cultuur en elegantie is het 2e arrondissement een belangrijke economische motor voor de stad Parijs.

Staat bekend om

Museums, Cafés en Operagebouwen

Tophotels in 2e arrondissement

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van The Hoxton Paris
The Hoxton Paris
30-32 Rue du Sentier, Parijs
€ 219 per nacht
15 aug. - 16 aug.
4.6/5Uitzonderlijk! (152 beoordelingen)

"No bathrobes, or bath amenities (beyond shower stuff) which is a bummer. Otherwise modern room. The bathroom/shower had a few stray hairs that were in our room upon arrival. Location is decent - can walk to the Louvre."…"

Beoordeeld op 17 jul. 2019

The Hoxton Paris
Afbeelding van Hotel Square Louvois
Hotel Square Louvois
4 out of 5
12 rue de Louvois, Parijs
€ 198 per nacht
11 aug. - 12 aug.
4.7/5Uitzonderlijk! (517 beoordelingen)

"Het was een erg mooie kamer, waarin je niets te kort komt. De fitness en het zwembad zijn een absolute meerwaarde. Het ontbijt mocht iets uitgebreider."…"

Beoordeeld op 21 jun. 2019

Hotel Square Louvois
Afbeelding van Hôtel Malte - Astotel
Hôtel Malte - Astotel
4 out of 5
63 Rue De Richelieu, Parijs
€ 150 per nacht
18 aug. - 19 aug.
4.6/5Uitmuntend! (281 beoordelingen)

"Uitstekend hôtel; goede service, goede ligging. Vriendelijk personeel"…"

Beoordeeld op 14 jun. 2019

Hôtel Malte - Astotel
Afbeelding van Hôtel Des Grands Boulevards
Hôtel Des Grands Boulevards
4 out of 5
17 boulevard poissonière, Parijs
€ 187 per nacht
18 aug. - 19 aug.
4.6/5Uitzonderlijk! (136 beoordelingen)

"Lovely boutique hotel with excellent service (it helped that the staff all spoke English), comfortable rooms (with air conditioning), and central to the sights in Paris. Would definitely book again for our family of four."…"

Beoordeeld op 14 jul. 2019

Hôtel Des Grands Boulevards
Afbeelding van Park Hyatt Paris - Vendome
Park Hyatt Paris - Vendome
5 out of 5
5 Rue De La Paix, Parijs
€ 740 per nacht
5 aug. - 6 aug.
4.6/5Uitmuntend! (136 beoordelingen)

"全てにおいて最高ランクにふさわしいホテルでした。 ありがとうございました。"…"

Beoordeeld op 29 mei 2019

Park Hyatt Paris - Vendome
Afbeelding van Lyric Hotel Paris
Lyric Hotel Paris
4 out of 5
2 Rue De Gramont, Parijs
€ 144 per nacht
31 jul. - 1 aug.
4.5/5Uitmuntend! (661 beoordelingen)

"Nette tweepersoonskamer met goede airco en (gratis) minibar en koffie-automaat."…"

Beoordeeld op 1 jul. 2019

Lyric Hotel Paris

Andere wijken in Parijs

Centrum van Parijs
Afbeelding van Centrum van Parijs

Centrum van Parijs

Museums, Monumenten, Architectuur

Centrum van Parijs is een stadse plek die erg geliefd is door de cafés. Naast de architectuur heeft deze plek nog veel meer leuke aspecten. Op cultureel gebied is hier van alles te doen, zoals de lokale kunst en de theaters.

Marais
Afbeelding van Marais

Marais

Museums, Cafés, Architectuur

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

7e arrondissement
Afbeelding van 7e arrondissement

7e arrondissement

Tours, Cafés, Museums

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

1e arrondissement
Afbeelding van 1e arrondissement

1e arrondissement

Museums, Architectuur, Monumenten

Er zijn weinig districten in Europa met een hogere concentratie artistieke en bouwkundige meesterwerken dan in dit arrondissement.

8e arrondissement
Afbeelding van 8e arrondissement

8e arrondissement

Cafés, Museums, Zonsondergang

Door dit arrondissement loopt de bekendste straat van Parijs en het gebied is sterk verbonden met de opkomst van Napoleon en de donkere jaren van de Franse Revolutie.

6e arrondissement
Afbeelding van 6e arrondissement

6e arrondissement

Cafés, Museums, Kerken

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.