Wandel in het 8e arrondissement over de lange Avenue des Champs-Élysées met de adembenemende architectuur en boetieks. Bekijk een uitzonderlijke kerk die de vorm heeft van een Griekse tempel en bezoek het grote plein waar veel aristocraten werden vermoord tijdens de Franse Revolutie.

Neem de metro naar station George V en wandel over de brede Champs-Élysées. Kom tot rust in de schaduw van de bomen en neem een kijkje in de chique winkels met mooie kleding en sieraden. Zoek een rustig café op om wat te drinken en vervolg je weg naar de Arc de Triomphe aan het westelijke uiteinde van de straat. De Arc de Triomphe werd voltooid in 1836, is 50 meter hoog en versierd met afbeeldingen van strijdende troepen als eerbetoon aan de militaire successen die Napoleon had als Franse keizer. Er loopt een tunnel onder de rotonde door, zodat je het verkeer kunt vermijden als je bij de triomfboog wilt komen. Eenmaal bij het bouwwerk kun je de minutieuze uithouwingen bewonderen of de veertig treden beklimmen van de trap die je naar de top van de boog brengt voor een schitterend uitzicht.

Neem bij de triomfboog in de buurt de metro bij station Charles de Gaulle-Etoile of maak een wandeling van een half uur naar het Place de la Concorde aan het andere uiterste van de boulevard. Bewonder dit ruime plein en de beelden en fonteinen die er staan. Lodewijk XVI, Marie Antoinette en andere regeerders werden op dit plein onthoofd tijdens de Terreur aan het einde van de achttiende eeuw. Tegenwoordig is de guillotine niet meer te zien; deze is vervangen door de veel aantrekkelijker Obélisque de Louxor midden op het plein. Deze obelisk is meer dan 3000 jaar oud en werd aan Frankrijk geschonken door Egypte aan het begin van de negentiende eeuw. Aan de voet van de obelisk zijn afbeeldingen te zien die weergeven hoe lastig het was om het monument op zijn plaats te krijgen.

Begeef je naar de Église de la Madeleine iets ten noorden van het plein. De gevel van deze kerk die in 1842 werd gewijd, is versierd als een oude Griekse tempel, waarbij de hoge zuilen een schuin dak dragen. Binnen is een interieur te zien van schitterend goud en glad marmer.

In het 8e arrondissement zijn honderden restaurants te vinden waar typisch Franse gerechten worden geserveerd en ook veel Aziatisch eten. Neem de metro vanuit een ander deel van de stad of boek een hotel in dit arrondissement.

Staat bekend om

Cafés, Museums en Architectuur

Kaart verkennen

Tophotels in 8e arrondissement

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
5 out of 5
51-57 rue de Courcelles, Parijs
€ 269 per nacht
9 aug. - 10 aug.
4.2/5Zeer goed! (2,044 beoordelingen)

"Mooi hotel, service van het personeel is uitmuntend, ze spreken ook redelijk engels. Spa was wat aan de kleine kant maar alles was goed geregeld. Kamer was goed schoongemaakt. 1 klein puntje van kritiek was de parkeergarage, deze zou ik van een 5 sterren hotel wel inclusief verwachten."…"

Beoordeeld op 5 mrt. 2019

L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
Afbeelding van Hôtel Elysées-Opéra
Hôtel Elysées-Opéra
3 out of 5
17, rue de Turin, Parijs
€ 94 per nacht
9 aug. - 10 aug.
4.1/5Zeer goed! (1,218 beoordelingen)

"Leuk hotel, opzich vriendelijke mensen! Op de website staat geluidsdichte kamers, maar dat is alles behalve. We konden in ieder geval alles horen wat er op de gang zich afspeelde."…"

Beoordeeld op 6 jan. 2019

Hôtel Elysées-Opéra
Afbeelding van Hôtel le Lavoisier
Hôtel le Lavoisier
4 out of 5
21, rue Lavoisier, Parijs
€ 125 per nacht
18 aug. - 19 aug.
3.8/5Goed! (321 beoordelingen)

"Mooi hotel met prima kamers. Inrichting is niets meer en niets minder dan dat wat je nodig hebt tijdens een stedentrip. Parkeergarage op loopafstand, net zoals een taxi-standplaats. (Uber werkt trouwens ook erg goed en makkelijk.) Heerlijke bakker naast het hotel, een warenhuis met supermarkt tegenover ..."…"

Beoordeeld op 5 mei 2019

Hôtel le Lavoisier
Afbeelding van La Villa Haussmann
La Villa Haussmann
4 out of 5
132 boulevard Haussmann, Parijs
€ 187 per nacht
13 aug. - 14 aug.
4.7/5Uitzonderlijk! (313 beoordelingen)

"The best ! 10/10 . The location is great and the rooms are all soundproof. Service is amazing too . Can't find any better !"…"

Beoordeeld op 4 feb. 2019

La Villa Haussmann
Afbeelding van Royal Hotel Paris Champs Elysées
Royal Hotel Paris Champs Elysées
4 out of 5
33 Avenue De Friedland, Parijs
€ 152 per nacht
21 jul. - 22 jul.
4.1/5Zeer goed! (626 beoordelingen)

"Ruime kamer, ruime nieuwe badkamer. Eigenlijk was het hotel prima. Twee minpuntjes. 1. Afstand tot metro was wat ver. 2. Voor ons, kleine mensjes, was de hoogte van de kleding stang veel te hoog. We konden geen kleding in de kast ophangen."…"

Beoordeeld op 11 apr. 2019

Royal Hotel Paris Champs Elysées
Afbeelding van Hotel Vernet - Paris Champs Elysées
Hotel Vernet - Paris Champs Elysées
5 out of 5
25 Rue Vernet, Parijs
4.3/5Geweldig! (180 beoordelingen)

"Un vrai 5 étoiles, le service, la gentillesse et le professionnalisme du personnel."…"

Beoordeeld op 23 jun. 2019

Hotel Vernet - Paris Champs Elysées

Andere wijken in Parijs

Centrum van Parijs
Afbeelding van Centrum van Parijs

Centrum van Parijs

Museums, Monumenten, Architectuur

Centrum van Parijs is een stadse plek die erg geliefd is door de cafés. Naast de architectuur heeft deze plek nog veel meer leuke aspecten. Op cultureel gebied is hier van alles te doen, zoals de lokale kunst en de theaters.

Marais
Afbeelding van Marais

Marais

Museums, Cafés, Architectuur

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

7e arrondissement
Afbeelding van 7e arrondissement

7e arrondissement

Tours, Cafés, Museums

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

1e arrondissement
Afbeelding van 1e arrondissement

1e arrondissement

Museums, Architectuur, Monumenten

Er zijn weinig districten in Europa met een hogere concentratie artistieke en bouwkundige meesterwerken dan in dit arrondissement.

6e arrondissement
Afbeelding van 6e arrondissement

6e arrondissement

Cafés, Museums, Kerken

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.

Montmartre
Afbeelding van Montmartre

Montmartre

Kathedraal, Cafés, Kerken

Deze charmante buurt aan de voet van de Sacré-Cœur herinnert nog steeds aan de tijd toen dit het trefpunt was voor enkele van 's werelds grootste kunstenaars.