Wandel in het 8e arrondissement over de lange Avenue des Champs-Élysées met de adembenemende architectuur en boetieks. Bekijk een uitzonderlijke kerk die de vorm heeft van een Griekse tempel en bezoek het grote plein waar veel aristocraten werden vermoord tijdens de Franse Revolutie.

Neem de metro naar station George V en wandel over de brede Champs-Élysées. Kom tot rust in de schaduw van de bomen en neem een kijkje in de chique winkels met mooie kleding en sieraden. Zoek een rustig café op om wat te drinken en vervolg je weg naar de Arc de Triomphe aan het westelijke uiteinde van de straat. De Arc de Triomphe werd voltooid in 1836, is 50 meter hoog en versierd met afbeeldingen van strijdende troepen als eerbetoon aan de militaire successen die Napoleon had als Franse keizer. Er loopt een tunnel onder de rotonde door, zodat je het verkeer kunt vermijden als je bij de triomfboog wilt komen. Eenmaal bij het bouwwerk kun je de minutieuze uithouwingen bewonderen of de veertig treden beklimmen van de trap die je naar de top van de boog brengt voor een schitterend uitzicht.

Neem bij de triomfboog in de buurt de metro bij station Charles de Gaulle-Etoile of maak een wandeling van een half uur naar het Place de la Concorde aan het andere uiterste van de boulevard. Bewonder dit ruime plein en de beelden en fonteinen die er staan. Lodewijk XVI, Marie Antoinette en andere regeerders werden op dit plein onthoofd tijdens de Terreur aan het einde van de achttiende eeuw. Tegenwoordig is de guillotine niet meer te zien; deze is vervangen door de veel aantrekkelijker Obélisque de Louxor midden op het plein. Deze obelisk is meer dan 3000 jaar oud en werd aan Frankrijk geschonken door Egypte aan het begin van de negentiende eeuw. Aan de voet van de obelisk zijn afbeeldingen te zien die weergeven hoe lastig het was om het monument op zijn plaats te krijgen.

Begeef je naar de Église de la Madeleine iets ten noorden van het plein. De gevel van deze kerk die in 1842 werd gewijd, is versierd als een oude Griekse tempel, waarbij de hoge zuilen een schuin dak dragen. Binnen is een interieur te zien van schitterend goud en glad marmer.

In het 8e arrondissement zijn honderden restaurants te vinden waar typisch Franse gerechten worden geserveerd en ook veel Aziatisch eten. Neem de metro vanuit een ander deel van de stad of boek een hotel in dit arrondissement.

Staat bekend om

Cafés, Museums en Architectuur

Kaart verkennen

Tophotels in 8e arrondissement

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van Hôtel le Lavoisier
Hôtel le Lavoisier
4 out of 5
21, rue Lavoisier, Parijs, Paris
€ 124
per nacht
22 sep. - 23 sep.
3.8/5Goed! (346 beoordelingen)

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Avenue Montaigne, Olympia (Parijs) en Grands Boulevards. Ook Boulevard Haussmann en Élysée-paleis ...

3.8/5Goed! (346 beoordelingen)

"Hotel ziet op een uitstekend locatie, hij is netjes en schoon. Personeel is vriendelijke. Daarnaast zijn veel restaurants en een groot supermark (Monoprix) in de buurt."…"

Beoordeeld op 26 aug. 2019

Hôtel le Lavoisier
Afbeelding van L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
5 out of 5
51-57 rue de Courcelles, Parijs, Paris
€ 299
per nacht
20 sep. - 21 sep.
4.2/5Zeer goed! (2,047 beoordelingen)

Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Musée Nissim de Camondo en Parc Monceau. Champs-Élysées ligt op 0,9 ...

4.2/5Zeer goed! (2,047 beoordelingen)

"het restaurant was super. We hadden een executive kamer met ontbijt."…"

Beoordeeld op 22 aug. 2019

L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe
Afbeelding van Hotel Napoleon
Hotel Napoleon
5 out of 5
40 Avenue De Friedland, Parijs, Paris
€ 326
per nacht
21 sep. - 22 sep.
4.4/5Uitmuntend! (941 beoordelingen)

Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 5 minuten lopen van Champs-Élysées, Arc de Triomphe en Lido. Ook Parc Monceau en Avenue Montaigne liggen binnen ...

4.4/5Uitmuntend! (941 beoordelingen)
top hotel in paradise

"top aanrader!"…"

Beoordeeld op 4 feb. 2015

Hotel Napoleon
Afbeelding van Hôtel Elysées-Opéra
Hôtel Elysées-Opéra
3 out of 5
17, rue de Turin, Parijs, Paris
€ 114
per nacht
22 sep. - 23 sep.
4.1/5Zeer goed! (1,280 beoordelingen)

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de Clichy, Moulin Rouge en Casino de Paris. Ook Boulevard Haussmann en Théâtre Mogador ...

4.1/5Zeer goed! (1,280 beoordelingen)

"Leuk hotel, opzich vriendelijke mensen! Op de website staat geluidsdichte kamers, maar dat is alles behalve. We konden in ieder geval alles horen wat er op de gang zich afspeelde."…"

Beoordeeld op 6 jan. 2019

Hôtel Elysées-Opéra
Afbeelding van Hôtel La Sanguine
Hôtel La Sanguine
2 out of 5
6 Rue de Surene, Parijs
€ 90
per nacht
22 sep. - 23 sep.
4.1/5Zeer goed! (593 beoordelingen)

Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Place de la Madeleine en Olympia (Parijs). Ook Musée de l'Orangerie en Galéries Lafayette liggen ...

4.1/5Zeer goed! (593 beoordelingen)
Vriendelijk eigenaars maar kleine kamer

"De ideaal basis om je overal te verplaatsen en te voet te doen, vlakbij Place de la Concorde , La Madeleine Zeer vriendelijke eigenaars . De kamer is heel klein als ook slechte wifi verbinding"…"

Beoordeeld op 29 mrt. 2019

Hôtel La Sanguine
Afbeelding van La Villa Haussmann
La Villa Haussmann
4 out of 5
132 boulevard Haussmann, Parijs, Paris
€ 181
per nacht
22 sep. - 23 sep.
4.7/5Uitzonderlijk! (363 beoordelingen)

Dit wellness hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée Jacquemart-André en Parc Monceau. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen ...

4.7/5Uitzonderlijk! (363 beoordelingen)

"Goeie locatie en service, brandschone kamer en een heerlijk bed. Aanwezigheid van een hammam was ook heel fijn!"…"

Beoordeeld op 18 aug. 2019

La Villa Haussmann

Andere wijken in Parijs

Marais
Afbeelding van Marais

Marais

Staat bekend om Museums, Cafés, Architectuur

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

7e arrondissement
Afbeelding van 7e arrondissement

7e arrondissement

Staat bekend om Tours, Cafés, Museums

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

1e arrondissement
Afbeelding van 1e arrondissement

1e arrondissement

Staat bekend om Museums, Architectuur, Monumenten

Er zijn weinig districten in Europa met een hogere concentratie artistieke en bouwkundige meesterwerken dan in dit arrondissement.

6e arrondissement
Afbeelding van 6e arrondissement

6e arrondissement

Staat bekend om Cafés, Museums, Kerken

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.

Montmartre
Afbeelding van Montmartre

Montmartre

Staat bekend om Kathedraal, Cafés, Kerken

Deze charmante buurt aan de voet van de Sacré-Cœur herinnert nog steeds aan de tijd toen dit het trefpunt was voor enkele van 's werelds grootste kunstenaars.

Montparnasse
Afbeelding van Montparnasse

Montparnasse

Staat bekend om Cafés, Museums, Dineren

Deze historische heuvelachtige buurt vol cafés en bars was ooit de ontmoetingsplaats van veel grote kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw.