Begin van hoofdinhoud

18e arrondissement

Staat bekend om Cafés, Kathedraal en Kerken

Bewonder de meest iconische basiliek van Frankrijk bij de kunstmarkt in het heuvelige deel van dit arrondissement in het noorden van Parijs.

Hoe geraak je in 18e arrondissement?

Bezoek de kunstenaarswijk op de heuvel Montmartre in het 18e arrondissement van Parijs. Ooit vond op deze plek veel politieke oproer plaats, maar aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkelde Monmartre zich tot een creatieve hotspot waar kunstenaars als Picasso en Dalí zich begaven.

Stap aan boord bij de Funiculaire de Montmartre en maak een tochtje van ongeveer twee minuten naar de top van de heuvel om de Basilique du Sacré-Cœur te bekijken. Voor iets meer uitdaging kun je de 220 treden van de Rue Foyatier beklimmen naar de basiliek. Er lopen vanaf Montmartre verschillende trappen naar de lager gelegen delen van Parijs.

Boven op de heuvel staat de witte basiliek die vanuit een groot deel van de stad te zien is. Bekijk de uikoepel en de torens waarvan het ontwerp zowel aan een moskee als aan een kerk doet denken. De basiliek werd eind negentiende eeuw gebouwd in Romaans-Byzantijnse stijl. Geniet boven op de berg van het spectaculaire uitzicht over Parijs. Bekijk het interieur van de kerk en bezichtig het enorme mozaïek Christus in Majesteit, de meditatietuin en het grote orgel.

Even ten westen van de basiliek ligt het kunstenaarsplein Place du Tertre. Kijk hoe getalenteerde schilders meesterwerken creëren waar je bij staat, zelfs als het regent. Als je nog op zoek bent naar een perfect souvenir, kun je hier je portret laten maken door een van de kunstenaars op deze plek.

Er zijn weinig plekken op de wereld die meer iconisch zijn dan de Moulin Rouge, deels door de film uit 2001. Woon een traditionele burleske dansshow bij voor de geweldige choreografieën, comedians en goochelaars. Maak een foto met je vrienden buiten het gebouw, met de beroemde molen en de neonlichten op de achtergrond.

De Moulin Rouge staat in de rosse buurt die tegenwoordig wat aan het uitdoven is. Loop naar het Place Pigalle om de ruige kant van Parijs te ervaren tussen de vele stripclubs.

Metrolijn 2, 4 en 12 rijden naar de stations in het 18e arrondissement. Dit arrondissement ligt in het noorden van de stad, ten noorden van het 9e en 10e arrondissement.

Het 18e arrondissement maakt Parijs tot een van de meest geliefde bestemmingen ter wereld met haar boeiende monumenten en bijzondere kunstmarkten.

Activiteiten in de buurt van 18e arrondissement

Of je nu helemaal weg bent van de film of een liefhebber bent van opvallende bouwwerken: sla een van de geweldigste shows en bekendste bezienswaardigheden in Parijs beslist niet over.

Deze felwitte kathedraal wordt volgens velen als een van de mooiste gebouwen van Parijs beschouwd.

Eiffeltoren is een bekend monument in Faubourg Saint-Germain dat het zeker waard is om te bekijken. Bezoek de belangrijke monumenten en de prachtige kathedraal in dit stadse gebied.

Ein eindrucksvolles Monument im Zentrum eines belebten Verkehrsknotenpunkts. Der Torbogen erhebt sich majestätisch über der Stadt und bietet eine begehrte Aussicht.

Ontdek de tentoonstellingen in Musée du Louvre, een geliefd museum in Parijs. Ontdek het lokale theater en de fascinerende musea in dit stadse gebied.

Notre-Dame is een bekend monument in Parijs dat het zeker waard is om te bekijken. Ontdek de fascinerende musea in dit stadse gebied of ga hier op een lokale tour.

Woon een voorstelling bij, bekijk museumexposities en bewonder het weelderige ontwerp van een van 's werelds meest gevierde operahuizen. 

Ontdek met een reis naar Jardin du Luxembourg het fantastische buitenleven in Parijs. Maak zeker tijd voor de belangrijke monumenten of ga een keertje op een lokale tour in dit stadse gebied.

Tickets & tours

Trakteer jezelf op de magie van Disneyland® Parijs. Je heb de keuze uit 2 fantastische Disneyparken: het originele Disneyland® Park of het Walt Disney Studios® Park. In plaats hiervan kun je ook kiezen voor een kaartje voor 1 dag voor 2 parken, en beide parken bezoeken.

Tickets & tours

Ontdek de romantiek, geschiedenis en sfeer van de Franse hoofdstad aan boord van een dubbeldekker met open dak. Verken de lichtstad in je eigen tempo, bewonder wereldberoemde bezienswaardigheden als de Notre-Dame, Arc de Triomphe en de Eiffeltoren en stap uit om de Parijse momumenten van dichtbij te bekijken.

Tickets & tours

Reis door Parijs alsof je een inwoner van de stad bent met de Paris Visite-pas, waarmee je 2, 3 of 5 dagen onbeperkt toegang hebt tot het uitgebreide en toegankelijke openbaarvervoernetwerk.

Tickets & tours

Maak een wandeling rondom de Notre-Dame, bewonder de smeedijzeren pijlers van de Eiffeltoren en verdwaal in het Quartier Latin tijdens deze kleine groepsexcursie in de lichtstad. Ontdek samen met een ervaren gids de inconische bezienswaardigheden en arrondisementen van Parijs.

Tickets & tours

Geniet van de populairste bezienswaardigheid in Parijs zonder de lange wachtrijen. Een deskundige gids begeleidt je en vertelt onderweg over de geschiedenis van de toren en de stad.

Tickets & tours

Ga lekker zitten in de rustige omgeving van een Parijse bistro die op de rivier ligt afgemeerd en geniet van een heerlijk diner tegenover de wereldberoemde Eiffeltoren. Maak vervolgens een boottocht op de Seine langs de prachtige bezienswaardigheden van Parijs en bewonder de geschiedenis en het panoramische uitzicht.

Andere wijken in Parijs