Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Montmartre

Deze charmante buurt aan de voet van de Sacré-Cœur herinnert nog steeds aan de tijd toen dit het trefpunt was voor enkele van 's werelds grootste kunstenaars.

Montmartre, letterlijk vertaald de berg van de martelaar, diende als inspiratiebron voor veel bekende films, zoals Amelie, Moulin Rouge en de filmbiografie van Edith Piaf, La Vie En Rose, en wordt al lang geassocieerd met de artistieke gemeenschap van Parijs. Halverwege de 19e eeuw, toen Montmartre nog een dorp was buiten de officiële grenzen van Parijs, was dit een creatief toevluchtsoord voor kunstenaars als Dalí, Modigliani, Toulouse-Lautrec, Monet, Picasso en Van Gogh.

Veel van de plaatsen waar deze beroemdheden toen vaak kwamen, zijn er nog steeds. Het Musée de Montmartre, waar Renoir ooit woonde en werkte, is nu een museum voor historische manuscripten, brieven, posters, foto's en archeologische voorwerpen.

Het sociale leven in deze buurt werd zowel vroeger als nu gekenmerkt door nachtclubs, cabaret en prostitutie, zoals je tegenwoordig nog kunt zien in de populaire uitgangsstraat de Boulevard de Clichy. Hier bevindt zich de Moulin Rouge, die in 1889 werd geopend. Tegenwoordig zijn er elke avond twee shows, compleet met zwierige kostuums, dramatisch gezang en de beroemde cancandans uit de vorige eeuw.

Het bekendste gebouw in Montmartre is de Basilique du Sacré-Cœur. Deze katholieke kerk bevindt zich op de hoogste heuvel van de stad, de Butte Montmartre. Het Christus-mozaïek in de basiliek is een van 's werelds grootste mozaïeken. Het grote pijporgel werd ontworpen door Aristide Cavaille-Coll, die ook de orgels voor de Notre Dame maakte.

Kunstliefhebbers moeten zeker ook een bezoek brengen aan de Espace Dalí, een paar straten verderop. Dit is een permanente expositie die helemaal gewijd is aan Salvador Dali. Je vindt hier meer dan 300 werken van deze kunstenaar, plus de grootste collectie sculpturen van Dali in Frankrijk.

Je kunt Montmartre het beste op een doordeweekse dag bezoeken, dan is het er niet zo druk. In oktober is er echter een drukke periode waar je wel bij zult willen zijn. Tijdens de Fêtes de Vendanges (het druivenoogstfestival) viert Montmartre het plukken van de druiven uit de eigen kleine wijngaard. Een paar dagen lang zijn er dan parades van dansers en musici. Er staan stalletjes waar je streekproducten kunt kopen en 's avonds is er vuurwerk.

Montmartre ligt in het noorden van Parijs, boven op een 130 meter hoge heuvel. Er is een trap om de steile helling te beklimmen, maar je kunt er ook naartoe rijden. Dit is zo'n buurt waar het niet erg is om te verdwalen. Stop je plattegrond maar weg en kijk gewoon waar je uitkomt in het netwerk van charmante, smalle kasseienstraatjes. Als je het klimmen moe bent, stap je in het “kleine treintje” van Montmartre. Dit tuft langs alle belangrijke bezienswaardigheden. Koop een kaartje en maak een rondrit van zo'n 35 minuten. Het treintje vertrekt gedurende de dag regelmatig vanaf de Place Blanche.


Montmartre Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Montmartre

Alle 5.095 accommodaties in Montmartre bekijken
Terrass'' Hotel Montmartre by MH € 172
Terrass'' Hotel Montmartre by MH

Terrass'' Hotel Montmartre by MH

12-14 Rue Joseph de Maistre, Paris
   
  4,6
  / 5, op basis van 860 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Abbesses is het 7 minuten lopen.

  Le Relais Montmartre € 85
  Le Relais Montmartre

  Le Relais Montmartre

  6, rue Constance, Paris
    
   4,6
   / 5, op basis van 554 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

   Citadines Montmartre Paris € 83
   Citadines Montmartre Paris

   Citadines Montmartre Paris

   16 Avenue Rachel, Paris
     
    4,0
    / 5, op basis van 952 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 2 km afstand van Place de Clichy, Galéries Lafayette en Moulin Rouge. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Place de Clichy is het 6 minuten lopen.

    Timhotel Montmartre € 80
    Timhotel Montmartre

    Timhotel Montmartre

    11 Rue Ravignan, Paris
      
     3,9
     / 5, op basis van 734 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 10 minuten lopen van Place du Tertre, Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Abbesses ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

     Hôtel Audran € 53
     Hôtel Audran

     Hôtel Audran

     7 Rue Audran, Paris
       
      3,9
      / 5, op basis van 520 beoordelingen
      2.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Abbesses en Metrostation Blanche liggen op 5 minuten lopen.

      Montmartre Residence € 211
      Montmartre Residence

      Montmartre Residence

      1 rue Durantin, Paris
        
       4,7
       / 5, op basis van 95 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit appartement ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Abbesses en Metrostation Pigalle liggen op 5 minuten lopen.

       Odalys City Paris Montmartre € 79
       Odalys City Paris Montmartre

       Odalys City Paris Montmartre

       7 rue Saint-Vincent, Paris
         
        3,9
        / 5, op basis van 63 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Lamarck - Caulaincourt ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Jules Joffrin is het 8 minuten lopen.

        Best Western Hotel Le Montmartre Saint Pierre € 63
        Best Western Hotel Le Montmartre Saint Pierre

        Best Western Hotel Le Montmartre Saint Pierre

        10 Rue De Clignancourt, Paris
          
         3,7
         / 5, op basis van 355 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 2 km afstand van Place du Tertre, Galéries Lafayette en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Moulin Rouge en Opéra Garnier liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Barbes - Rochechouart en Metrostation Anvers liggen op 5 minuten lopen.