Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


18e arrondissement

Bewonder de meest iconische basiliek van Frankrijk bij de kunstmarkt in het heuvelige deel van dit arrondissement in het noorden van Parijs.

Bezoek de kunstenaarswijk op de heuvel Montmartre in het 18e arrondissement van Parijs. Ooit vond op deze plek veel politieke oproer plaats, maar aan het begin van de twintigste eeuw ontwikkelde Monmartre zich tot een creatieve hotspot waar kunstenaars als Picasso en Dalí zich begaven.

Stap aan boord bij de Funiculaire de Montmartre en maak een tochtje van ongeveer twee minuten naar de top van de heuvel om de Basilique du Sacré-Cœur te bekijken. Voor iets meer uitdaging kun je de 220 treden van de Rue Foyatier beklimmen naar de basiliek. Er lopen vanaf Montmartre verschillende trappen naar de lager gelegen delen van Parijs.

Boven op de heuvel staat de witte basiliek die vanuit een groot deel van de stad te zien is. Bekijk de uikoepel en de torens waarvan het ontwerp zowel aan een moskee als aan een kerk doet denken. De basiliek werd eind negentiende eeuw gebouwd in Romaans-Byzantijnse stijl. Geniet boven op de berg van het spectaculaire uitzicht over Parijs. Bekijk het interieur van de kerk en bezichtig het enorme mozaïek Christus in Majesteit, de meditatietuin en het grote orgel.

Even ten westen van de basiliek ligt het kunstenaarsplein Place du Tertre. Kijk hoe getalenteerde schilders meesterwerken creëren waar je bij staat, zelfs als het regent. Als je nog op zoek bent naar een perfect souvenir, kun je hier je portret laten maken door een van de kunstenaars op deze plek.

Er zijn weinig plekken op de wereld die meer iconisch zijn dan de Moulin Rouge, deels door de film uit 2001. Woon een traditionele burleske dansshow bij voor de geweldige choreografieën, comedians en goochelaars. Maak een foto met je vrienden buiten het gebouw, met de beroemde molen en de neonlichten op de achtergrond.

De Moulin Rouge staat in de rosse buurt die tegenwoordig wat aan het uitdoven is. Loop naar het Place Pigalle om de ruige kant van Parijs te ervaren tussen de vele stripclubs.

Metrolijn 2, 4 en 12 rijden naar de stations in het 18e arrondissement. Dit arrondissement ligt in het noorden van de stad, ten noorden van het 9e en 10e arrondissement.

Het 18e arrondissement maakt Parijs tot een van de meest geliefde bestemmingen ter wereld met haar boeiende monumenten en bijzondere kunstmarkten.


Beste hotelaanbiedingen in 18e arrondissement

Alle 224 accommodaties in 18e arrondissement bekijken
Terrass'' Hotel Montmartre by MH € 172
Terrass'' Hotel Montmartre by MH

Terrass'' Hotel Montmartre by MH

12-14 Rue Joseph de Maistre, Paris
   
  4,6
  / 5, op basis van 860 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Abbesses is het 7 minuten lopen.

  Le Relais Montmartre € 85
  Le Relais Montmartre

  Le Relais Montmartre

  6, rue Constance, Paris
    
   4,6
   / 5, op basis van 554 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit romantische hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

   Citadines Montmartre Paris € 83
   Citadines Montmartre Paris

   Citadines Montmartre Paris

   16 Avenue Rachel, Paris
     
    4,0
    / 5, op basis van 952 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Deze residentie ligt in Montmartre, binnen 2 km afstand van Place de Clichy, Galéries Lafayette en Moulin Rouge. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Blanche ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Place de Clichy is het 6 minuten lopen.

    Novotel Suites Paris Nord 18ème € 72
    Novotel Suites Paris Nord 18ème

    Novotel Suites Paris Nord 18ème

    1 Impasse Marteau, Paris
      
     3,8
     / 5, op basis van 1.711 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in 18e arrondissement, binnen 3 km afstand van Centre Commercial Millenium, Parc de la Villette en Cité des Sciences et de l'Industrie. Ook Stade de France en Musée du Louvre liggen binnen 10 km afstand. Station de Métro Porte de la Chapelle ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marx Dormoy is het 19 minuten lopen.

     Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur € 93
     Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

     Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur

     1-3 Rue Caulaincourt, Paris
       
      4,3
      / 5, op basis van 2.088 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Parijs ligt in de historische wijk, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge, Casino de Paris en Le Trianon. Ook Place du Tertre en Basilique du Sacré-Cœur liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Place de Clichy en Metrostation Blanche liggen op 5 minuten lopen.

      ibis Paris Montmartre 18ème € 68
      ibis Paris Montmartre 18ème

      ibis Paris Montmartre 18ème

      5 Rue Caulaincourt, Paris
        
       4,0
       / 5, op basis van 1.186 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in 18e arrondissement, binnen 2 km afstand van Place de Clichy, Galéries Lafayette en Moulin Rouge. Ook Basilique du Sacré-Cœur en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Place de Clichy ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Blanche is het 5 minuten lopen.

       Timhotel Montmartre € 80
       Timhotel Montmartre

       Timhotel Montmartre

       11 Rue Ravignan, Paris
         
        3,9
        / 5, op basis van 734 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 10 minuten lopen van Place du Tertre, Basilique du Sacré-Cœur en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Abbesses ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Pigalle is het 7 minuten lopen.

        Hôtel Audran € 53
        Hôtel Audran

        Hôtel Audran

        7 Rue Audran, Paris
          
         3,9
         / 5, op basis van 520 beoordelingen
         2.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Montmartre, binnen 15 minuten lopen van Moulin Rouge en Basilique du Sacré-Cœur. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Abbesses en Metrostation Blanche liggen op 5 minuten lopen.