Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


8e arrondissement

Door dit arrondissement loopt de bekendste straat van Parijs en het gebied is sterk verbonden met de opkomst van Napoleon en de donkere jaren van de Franse Revolutie.

Wandel in het 8e arrondissement over de lange Avenue des Champs-Élysées met de adembenemende architectuur en boetieks. Bekijk een uitzonderlijke kerk die de vorm heeft van een Griekse tempel en bezoek het grote plein waar veel aristocraten werden vermoord tijdens de Franse Revolutie.

Neem de metro naar station George V en wandel over de brede Champs-Élysées. Kom tot rust in de schaduw van de bomen en neem een kijkje in de chique winkels met mooie kleding en sieraden. Zoek een rustig café op om wat te drinken en vervolg je weg naar de Arc de Triomphe aan het westelijke uiteinde van de straat. De Arc de Triomphe werd voltooid in 1836, is 50 meter hoog en versierd met afbeeldingen van strijdende troepen als eerbetoon aan de militaire successen die Napoleon had als Franse keizer. Er loopt een tunnel onder de rotonde door, zodat je het verkeer kunt vermijden als je bij de triomfboog wilt komen. Eenmaal bij het bouwwerk kun je de minutieuze uithouwingen bewonderen of de veertig treden beklimmen van de trap die je naar de top van de boog brengt voor een schitterend uitzicht.

Neem bij de triomfboog in de buurt de metro bij station Charles de Gaulle-Etoile of maak een wandeling van een half uur naar het Place de la Concorde aan het andere uiterste van de boulevard. Bewonder dit ruime plein en de beelden en fonteinen die er staan. Lodewijk XVI, Marie Antoinette en andere regeerders werden op dit plein onthoofd tijdens de Terreur aan het einde van de achttiende eeuw. Tegenwoordig is de guillotine niet meer te zien; deze is vervangen door de veel aantrekkelijker Obélisque de Louxor midden op het plein. Deze obelisk is meer dan 3000 jaar oud en werd aan Frankrijk geschonken door Egypte aan het begin van de negentiende eeuw. Aan de voet van de obelisk zijn afbeeldingen te zien die weergeven hoe lastig het was om het monument op zijn plaats te krijgen.

Begeef je naar de Église de la Madeleine iets ten noorden van het plein. De gevel van deze kerk die in 1842 werd gewijd, is versierd als een oude Griekse tempel, waarbij de hoge zuilen een schuin dak dragen. Binnen is een interieur te zien van schitterend goud en glad marmer.

In het 8e arrondissement zijn honderden restaurants te vinden waar typisch Franse gerechten worden geserveerd en ook veel Aziatisch eten. Neem de metro vanuit een ander deel van de stad of boek een hotel in dit arrondissement.


Beste hotelaanbiedingen in 8e arrondissement

Alle 330 accommodaties in 8e arrondissement bekijken
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe € 222
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

51-57 rue de Courcelles, Paris
   
  4,2
  / 5, op basis van 2.059 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen Musée Jacquemart-André, Parc Monceau en Musée Nissim de Camondo. Champs-Élysées ligt op 1 km. Metrostation Courcelles ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Monceau is het 7 minuten lopen.

  Hôtel Elysées-Opéra € 91
  Hôtel Elysées-Opéra

  Hôtel Elysées-Opéra

  17, rue de Turin, Paris
    
   4,0
   / 5, op basis van 1.002 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Place de Clichy en Moulin Rouge. Ook Galéries Lafayette en Opéra Garnier liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Liège en Metrostation Europe liggen op 5 minuten lopen.

   Hotel Park Lane Paris € 89
   Hotel Park Lane Paris

   Hotel Park Lane Paris

   4 Rue La Boetie, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 158 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Edward VII Theater, Galéries Lafayette en Parc Monceau. Ook Opéra Garnier en Place de la Concorde liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Augustin en Metrostation Miromesnil liggen op 5 minuten lopen.

    Hôtel Royal Madeleine € 147
    Hôtel Royal Madeleine

    Hôtel Royal Madeleine

    29, rue de l'Arcade, Paris
      
     4,4
     / 5, op basis van 238 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Edward VII Theater en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Place de la Concorde liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Augustin en Metrostation Saint-Lazare liggen op 5 minuten lopen.

     Hyatt Paris Madeleine € 255
     Hyatt Paris Madeleine

     Hyatt Paris Madeleine

     24 Boulevard Malesherbes, Paris
       
      4,4
      / 5, op basis van 401 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Place de la Madeleine, Galéries Lafayette en Champs-Élysées. Ook Opéra Garnier en Musée du Louvre liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Augustin ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 6 minuten lopen.

      Hotel Beauchamps € 100
      Hotel Beauchamps

      Hotel Beauchamps

      24 Rue De Ponthieu, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 197 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Lido en Place de la Concorde. Ook Galéries Lafayette en Parc Monceau liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Philippe du Roule en Station de Métro Franklin D. Roosevelt liggen op 5 minuten lopen.

       Hotel de Castiglione € 116
       Hotel de Castiglione

       Hotel de Castiglione

       40 rue du Faubourg Saint-Honoré, Paris
         
        3,1
        / 5, op basis van 594 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Place de la Concorde en Opéra Garnier. Ook Galéries Lafayette en Palais Royal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Concorde ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Madeleine is het 7 minuten lopen.

        Royal Hotel Paris Champs Elysées € 136
        Royal Hotel Paris Champs Elysées

        Royal Hotel Paris Champs Elysées

        33 Avenue De Friedland, Paris
          
         4,0
         / 5, op basis van 559 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Lido en Parc Monceau. Ook Palais des congrès de Paris en Palais de Chaillot liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Charles de Gaulle - Étoile en Metrostation George V liggen op 5 minuten lopen.