Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


6e arrondissement

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.

Het 6e arrondissement staat bekend om de gerenommeerde opleidingsinstituten, de parken en de wijk Saint-Germain-des-Prés. Dit arrondissement wordt beschouwd als het intellectuele knooppunt van Parijs en is verbonden met denkers als Jean-Paul Sartre. Kijk rond in de vele kunstgaleries die hier in de straten te vinden zijn als je je wilt verdiepen in de intellectuele cultuur van de stad.

Zoek een plekje bij een café op een straathoek en geniet van de artistieke sfeer die op deze plek heerst. Café Les Deux Magots is een beroemde ontmoetingsplaats voor geleerde en artistieke types. Onder andere Picasso, James Joyce en andere genieën kwamen hier om te praten onder genot van een drankje.

Ontdek de historische omgeving van de wijk Saint-Germain-des-Prés, oorspronkelijk een klein marktplaatsje dat werd opgebouwd rondom een abdij uit de zesde eeuw. Werp je blik op de fraaie klokkentoren en verdiep je in de interessante geschiedenis van de kerk. In de omgeving zijn boekenkraampjes, knusse cafés en markten te vinden. Koop een tweedehands boek van Albert Camus of Émile Zola en wandel over de geplaveide straatjes.

Loop in zuidelijke richting vanaf de rivier, door de straten van het Quartier Latin. Breng een bezoek aan de Sorbonne, de wereldberoemde universiteit die kan concurreren met Harvard en Oxford. Snuffel wat rond in de opmerkelijke winkeltjes en bezoek een jazzclub in deze levendige buurt. Je kunt hier terecht voor verschillende internationale restaurants en eetkraampjes.

Kom meer te weten over de stad in de verschillende museums, zoals het Musée National du Moyen Âge. In dit museum is aandacht voor de Romeinse tijd, gotische architectuur en middeleeuwse kunst. Duik in de geschiedenis van munten en medailles bij het Musée de la Monnaie.

Geniet van een picknick bij de fonteinen in de Jardin du Luxembourg uit 1612. Wandel langs de aangelegde tuinen en de met bomen omzoomde paden en vijvers van dit park met een oppervlakte van 25 hectare. Bekijk de sierlijke Fontaine Médicis uit 1630.

Het 6e arrondissement grenst aan de Seine in het centrum van de stad en strekt zich uit richting het zuiden langs verschillende metrostations. In het zuiden grenst het arrondissement aan de Tour Montparnasse en de bijbehorende Cimetière du Montparnasse.

In de cafés en museums van het 6e arrondissement kun je je mengen onder de avant-gardistische denkers van het land.


6e arrondissement Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in 6e arrondissement

Alle 257 accommodaties in 6e arrondissement bekijken
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris € 135
Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
   
  4,4
  / 5, op basis van 2.340 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Deze residentie ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Pont Neuf en Notre-Dame-kathedraal. Ook Musée du Louvre en Jardin du Luxembourg liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 5 minuten lopen.

  Hotel Trianon Rive Gauche € 91
  Hotel Trianon Rive Gauche

  Hotel Trianon Rive Gauche

  3, Rue de Vaugirard, Paris
    
   4,0
   / 5, op basis van 723 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Université de la Sorbonne, Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg. Ook Notre-Dame-kathedraal en Pont Neuf liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Cluny - La Sorbonne en Station Paris Luxembourg liggen op 5 minuten lopen.

   Hôtel A La Villa des Artistes € 92
   Hôtel A La Villa des Artistes

   Hôtel A La Villa des Artistes

   9 Rue De La Grande Chaumiere, Paris
     
    4,2
    / 5, op basis van 940 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit romantische hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Fondation Cartier pour l'Art Contemporain, Palais du Luxembourg en Tour Montparnasse. Ook Jardin du Luxembourg en Université de la Sorbonne liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Vavin ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Notre-Dame-des-Champs is het 5 minuten lopen.

    Hotel du Danube Saint Germain € 117
    Hotel du Danube Saint Germain

    Hotel du Danube Saint Germain

    58 Rue Jacob, Paris
      
     4,0
     / 5, op basis van 157 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 15 minuten lopen van Musée d'Orsay en Musée du Louvre. Ook Jardin du Luxembourg en Notre-Dame-kathedraal liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Saint-Germain-des-Prés ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Mabillon is het 8 minuten lopen.

     Holiday Inn Paris Notre Dame € 131
     Holiday Inn Paris Notre Dame

     Holiday Inn Paris Notre Dame

     4 Rue Danton, Paris
       
      4,2
      / 5, op basis van 1.073 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Théâtre de l'Odéon, Notre-Dame-kathedraal en Université de la Sorbonne. Ook Pont Neuf en Palais du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cluny - La Sorbonne is het 3 minuten lopen.

      Hotel Royal Saint Michel € 118
      Hotel Royal Saint Michel

      Hotel Royal Saint Michel

      3 Boulevard Saint Michel, Paris
        
       4,1
       / 5, op basis van 366 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 10 minuten lopen van Notre-Dame-kathedraal, Pont Neuf en Université de la Sorbonne. Ook Palais du Luxembourg en Jardin du Luxembourg liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Saint-Michel en Station Paris Saint-Michel - Notre Dame liggen op 2 minuten lopen.

       Hôtel Victoire & Germain € 159
       Hôtel Victoire & Germain

       Hôtel Victoire & Germain

       9 rue Grégoire de Tours, Paris
         
        4,7
        / 5, op basis van 272 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Jardin du Luxembourg, Musée du Louvre en Musée d'Orsay. Musée Rodin ligt op 1,9 km. Metrostation Odeon en Metrostation Mabillon liggen op 5 minuten lopen.

        Hôtel Lutetia € 692
        Hôtel Lutetia

        Hôtel Lutetia

        45 Boulevard Raspail, Paris
          
         4,1
         / 5, op basis van 9 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit luxe hotel ligt in Centrum van Parijs, binnen 2 km afstand van Le Bon Marché, Jardin du Luxembourg en Tour Montparnasse. Ook Musée du Louvre en Université de la Sorbonne liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sèvres Babylone en Metrostation Saint-Sulpice liggen op 5 minuten lopen.