Abruzzo

Italië
Museo d\'Arte dello Splendore inclusief historisch erfgoed
Je bent van harte welkom in de prachtige regio Abruzzen waar schitterende baaien, mooie bossen en immense bergketens voor je klaarliggen om ontdekt te worden.

Geniet van de zon op de schitterende stranden tijdens je verblijf in de Abruzzen waar het feest tot in de kleine uurtjes doorgaat. Bezoek interessante musea of bind de ski's onder in de Apennijnen.

Aan het 16 kilometer lange strand van Pescara kun je eindeloos zonnebaden. Koel vervolgens af met een fris drankje in een barretje aan het strand. Maak een wandeling door de stad naar het Museo delle Genti d'Abruzzo waar je meer te weten komt over de regionale geschiedenis die wel 650.000 jaar terugloopt.

Geniet van heerlijk verse vis aan zee of bezoek de bars en clubs in het noordelijk gelegen Alba Adriatica. Met name tijdens het carnavalsfeest in augustus kun je hier met mensen van over de hele wereld tot in de late uurtjes doorfeesten. Zie de lokale bevolking bijeenkomen op dit festival vol muziek, dans en spectaculaire kostuums.

Maak een ritje richting de heuvels en bezoek het dorpje Chieti als je liever de rust opzoekt. Neem een kijkje in het wonderbaarlijke Museo Archeologico Nazionale d'Abruzzo. In de collectie van het museum bevindt zich een van de belangrijkste stukken cultureel erfgoed van Italië: een beeld van de uit de zesde eeuw voor Christus afkomstige Strijder van Capestrano.

Vertrek in westelijke richting naar het Parco Nazionale della Majella. Onderweg kun je vers groente en fruit halen op de markt in Sulmona voordat je verder rijdt naar de ingang van het park in Campo di Giove. In dit kleine dorpje beginnen allerlei wandel- en mountainbikeroutes die door de schitterende bossen lopen. Je kunt hier wolven horen janken en de zeldzame lynx proberen te spotten.

In het zuiden van de Abruzzen kun je 's winters genieten van de frisse berglucht in een Italië's grootste skigebieden: Roccaraso. De pistes zijn hier over het algemeen vrij rustig. De helft van de banen zijn geschikt voor beginners. Er zijn ook twee uitdagende zwarte pistes te vinden en twee parken waar je kunt freestyleskiën.

De Abruzzen liggen op zo'n 2 uur rijden ten oosten van Rome. De kustplaatsen liggen het verst weg. In de zomer heb je de keuze uit talloze hotels en villa's. 's Winters komen daar nog eens allerlei bergresorts bij.

Of je nou aan het strand wilt liggen of liever het avontuur opzoekt in de bergen: in de Abruzzen is altijd wat te doen.

Populaire steden in Abruzzo

Ponte del Mare inclusief een zonsondergang, een baai of haven en een brug
Pescara
Staat bekend om Stranden, Historisch en Bungeejumping
Tijdens een vakantie in Pescara ontdek je een van de toeristische hoofdsteden van de Adriatische kust, een belangrijke haven en een vakantiebestemming die steeds populairder wordt. Pescara staat bekend vanwege zijn zandstranden, groene dennenbossen en promenade met tal van restaurants en pizzeria's. Het nieuwste gedeelte ligt aan de noordkust van de stad. Dit wordt Castellammare Adriatico genoemd en het staat bekend vanwege de elegante gebouwen in art-nouveaustijl en luxueuze villa's die getuigen van het elitaire verleden van de stad.

Redenen voor een bezoekje

  • Piazza della Rinascita
  • Ponte del Mare
Chieti inclusief een stad en een fontein
Chieti
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Kerken
Het historische centrum van deze voormalige Romeinse buitenpost in de buurt van de Adriatische Zee is volgepakt met smalle steegjes, prachtige paleizen en kerken.

Redenen voor een bezoekje

  • Kathedraal San Giustino
  • Museo Archeologico Nazionale d'Abruzzo
Abruzzo bevat vredige uitzichten en landschappen
L'Aquila
Staat bekend om Kerken, Kathedralen en Kasteel
Ben je gek van kerken, kastelen en historische erfgoed? Ga dan naar L'Aquila!

Redenen voor een bezoekje

  • Osservatorio Campo Imperatore
Vasto
Vasto
Staat bekend om Stranden, Zonsopkomsten en Trendy
Zet het trendy Vasto op je lijstje! Ontdek de stranden, de zonsopgangen, de kathedralen en meer.