Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

ItaliëEuropa

De meesterwerken van Michelangelo en Da Vinci, het centrum van het katholicisme en de beroemde Toren van Pisa, op dit mediterrane schiereiland vind je het allemaal.

Wat nu Italië is, begon ooit als een verzameling stadstaten. En nog steeds voelt elk van de vele steden aan als een wereldje op zich met zijn eigen wereldberoemde schatten, variërend van prachtige kathedralen tot belangrijke schilderijen van Da Vinci. Als je van stad naar stad trekt, kom je van alles tegen: van relikwieën uit het Romeinse Rijk tot een paar van 's werelds grootste en meest spectaculaire kerken en wereldberoemde kunstwerken uit de Renaissance.

Begin je reis in Rome, het centrum van de wereld voor zowel katholieken als classici. Hier vind je de legendarische Romeinse architectuur en artefacten, waaronder het Colosseum dat plaats bood aan 50.000 bezoekers, het politieke centrum Forum Romanum en het Pantheon. Midden in Rome ligt Vaticaanstad, de residentie van de paus. Via het Sint-Pietersplein kom je uit bij de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld en de heiligste plaats voor de katholieken. Hier vind je onder meer Michelangelo’s Sixtijnse Kapel, die deel uitmaakt van de Vaticaanse Musea.

Iets ten noorden van Rome ligt de regio Toscane, met de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance: Florence. In de belangrijkste musea van deze stad vind je een aantal kopstukken uit de Italiaanse kunstgeschiedenis, waaronder Michelangelo’s David in de Galleria dell'Accademia delle Belle Arti en Botticelli’s Geboorte van Venus in de Galleria degli Uffizi. In de nabijgelegen stad Pisa staat een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa: het Piazza dei Miracoli met de Toren van Pisa. Maak ook eens een rondreis door de Toscaanse wijnstreek, waar bijvoorbeeld de beroemde wijn Chianti vandaan komt.

In de noordelijkste regio van Italië liggen nog twee geweldige steden: Venetië en Milaan. Een gondeltocht door het Canal Grande in Venetië is een onvergetelijke ervaring. Vervolgens ga je door naar Milaan om de Duomo, een van de mooiste gotische kathedralen van Europa, te bewonderen. Hier vlakbij staat de relatief bescheiden Basilica di Santa Maria delle Grazie, waar je Da Vinci's fresco Het Laatste Avondmaal kunt bewonderen.

Italië is bereikbaar via de internationale luchthavens in Rome, Milaan en Venetië. In het land zelf kun je je per auto of trein verplaatsen. Als je even wilt uitblazen na het zien van zoveel moois in de grote steden, kun je de boot nemen naar de mediterrane eilanden Sicilië of Sardinië.

Populaire steden in Italië

Sint-Pietersbasiliek toont interieur, historische architectuur en religieuze elementen
Rome
Staat bekend om Historische gebouwen, Kathedraal en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Pantheon
  Pantheon
 • Colosseum
  Colosseum
 • Castel Sant'Angelo
  Castel Sant'Angelo
Milaan bevat historische architectuur, een zonsondergang en straten
Milaan
Staat bekend om Kathedraal, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Teatro alla Scala
  Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
  Galleria Vittorio Emanuele II
 • Cathedral of Milan
  Cathedral of Milan
Venetië inclusief straten, varen en een brug
Venetië
Staat bekend om (Motor)bootverhuur, Kathedraal en Kerken

…"

Redenen voor een bezoekje

 • St. Mark's Square
  St. Mark's Square
 • Grand Canal
  Grand Canal
 • Rialto Bridge
  Rialto Bridge
Palazzo Reale inclusief historische architectuur en ook een klein groepje mensen
Napels
Staat bekend om Historische gebouwen, Tours en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Royal Palace
  Royal Palace
 • Castel dell'Ovo
  Castel dell'Ovo
 • Castel Nuovo
  Castel Nuovo
Ponte Vecchio inclusief een plein, straatoptredens en rondrijden
Florence
Staat bekend om Historische gebouwen, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Uffizi Gallery
  Uffizi Gallery
 • Ponte Vecchio
  Ponte Vecchio
 • Cathedral of Saint Mary of the Flower
  Cathedral of Saint Mary of the Flower
Turijn toont historische architectuur, een plein en een fontein
Turijn
Staat bekend om Historische gebouwen, Museums en Business

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Valentino Park
  Valentino Park
 • Egyptian Museum Torino
  Egyptian Museum Torino
 • Valentino Castle
  Valentino Castle

Populaire bezienswaardigheden in Italië

Trevifontein
Afbeelding van Trevifontein

Trevifontein

Rome barst van de wereldberoemde waterwerken, maar de verbluffende Trevifontein spant toch wel de kroon.

Colosseum
Afbeelding van Colosseum

Colosseum

Het tweeduizend jaar oude Colosseum is een imponerend staaltje bouwkunst en wordt beschouwd als een van de zeven moderne wereldwonderen.

Pantheon
Afbeelding van Pantheon

Pantheon

Het Pantheon, een van de oudste creaties van Rome, is een combinatie van gedenkwaardige geschiedenis en inspirerende architectuur.

Piazza Navona
Afbeelding van Piazza Navona

Piazza Navona

De oude pauselijke gebouwen zijn in de loop van de eeuwen weinig veranderd en vormen een populaire locatie voor cafés en straatartiesten. 

Rialtobrug
Afbeelding van Rialtobrug

Rialtobrug

Wandel over de oudste en meest iconische brug van Venetië, geniet van romantische uitzichten, koop souvenirs en laat je vermaken door straatartiesten.

Forum Romanum
Afbeelding van Forum Romanum

Forum Romanum

Ontdek een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld en laat je wegvoeren naar de oude tijden van het Forum Romanum.