Italië

Reisgids
Toren van Gualtieri toont landschappen, een kerk of kathedraal en historische architectuur
De meesterwerken van Michelangelo en Da Vinci, het centrum van het katholicisme en de beroemde Toren van Pisa, op dit mediterrane schiereiland vind je het allemaal.

Wat nu Italië is, begon ooit als een verzameling stadstaten. En nog steeds voelt elk van de vele steden aan als een wereldje op zich met zijn eigen wereldberoemde schatten, variërend van prachtige kathedralen tot belangrijke schilderijen van Da Vinci. Als je van stad naar stad trekt, kom je van alles tegen: van relikwieën uit het Romeinse Rijk tot een paar van 's werelds grootste en meest spectaculaire kerken en wereldberoemde kunstwerken uit de Renaissance.

Begin je reis in Rome, het centrum van de wereld voor zowel katholieken als classici. Hier vind je de legendarische Romeinse architectuur en artefacten, waaronder het Colosseum dat plaats bood aan 50.000 bezoekers, het politieke centrum Forum Romanum en het Pantheon. Midden in Rome ligt Vaticaanstad, de residentie van de paus. Via het Sint-Pietersplein kom je uit bij de Sint-Pietersbasiliek, de grootste basiliek ter wereld en de heiligste plaats voor de katholieken. Hier vind je onder meer Michelangelo’s Sixtijnse Kapel, die deel uitmaakt van de Vaticaanse Musea.

Iets ten noorden van Rome ligt de regio Toscane, met de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance: Florence. In de belangrijkste musea van deze stad vind je een aantal kopstukken uit de Italiaanse kunstgeschiedenis, waaronder Michelangelo’s David in de Galleria dell'Accademia delle Belle Arti en Botticelli’s Geboorte van Venus in de Galleria degli Uffizi. In de nabijgelegen stad Pisa staat een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa: het Piazza dei Miracoli met de Toren van Pisa. Maak ook eens een rondreis door de Toscaanse wijnstreek, waar bijvoorbeeld de beroemde wijn Chianti vandaan komt.

In de noordelijkste regio van Italië liggen nog twee geweldige steden: Venetië en Milaan. Een gondeltocht door het Canal Grande in Venetië is een onvergetelijke ervaring. Vervolgens ga je door naar Milaan om de Duomo, een van de mooiste gotische kathedralen van Europa, te bewonderen. Hier vlakbij staat de relatief bescheiden Basilica di Santa Maria delle Grazie, waar je Da Vinci's fresco Het Laatste Avondmaal kunt bewonderen.

Italië is bereikbaar via de internationale luchthavens in Rome, Milaan en Venetië. In het land zelf kun je je per auto of trein verplaatsen. Als je even wilt uitblazen na het zien van zoveel moois in de grote steden, kun je de boot nemen naar de mediterrane eilanden Sicilië of Sardinië.

Populaire steden in Italië

Rome
Rome
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Museums
De hoofdstad van Italië, een fascinerende mix van ontzagwekkende kunst, verbluffende architectuur en zonnige pleinen, combineert een episch verleden met de bruisende levendigheid van een grote Europese stad: ideaal voor een stedentrip.

Redenen voor een bezoekje

 • Pantheon
 • Piazza Navona
 • Colosseum
Milaan bevat historische architectuur, een zonsondergang en straten
Milaan
Staat bekend om Kathedralen, Museums en Kunst
Wandel door de straten van de stijlvolle hoofdstad van Noord-Italië en ontdek de kunstgeschiedenis, de modecultuur en een van de grootste kerken ter wereld.

Redenen voor een bezoekje

 • Teatro alla Scala
 • Galleria Vittorio Emanuele II
 • Kathedraal van Milaan
Napels
Napels
Staat bekend om Historisch, Tours en Museums
Klassieke architectuur, de allerbeste pizza's en voortdurende levendigheid: Napels is nog altijd een van de spannendste Italiaanse steden.

Redenen voor een bezoekje

 • Piazza del Plebiscito
 • Haven van Napels
 • Koninklijk Paleis
Venetië
Venetië
Staat bekend om (Motor)bootverhuur, Kathedralen en Kerken
Romantischer dan de drijvende stad Venetië, met gondels, serenades, schitterende palazzi en kerken en de haast tijdloze sfeer, kun je het niet krijgen.

Redenen voor een bezoekje

 • San Marcoplein
 • Basiliek van San Marco
 • Dogenpaleis
Ponte Vecchio inclusief een plein, straatoptredens en rondrijden
Florence
Staat bekend om Historisch, Museums en Kunst
Ben je gek van musea, kathedralen en monumenten? Ga dan naar Florence!

Redenen voor een bezoekje

 • Galleria degli Uffizi
 • Cattedrale di Santa Maria del Fiore
 • Piazza della Signoria
Palermo
Palermo
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Cultuur
Ontdek Palermo, zoals de monumenten, het historische erfgoed, de kathedralen en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Teatro Massimo
 • Markt van Ballarò
 • Kathedraal van Palermo

Populaire plekken om te bezoeken

Italië

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: