Trentino-Zuid-Tirol

Italië
Moena toont bergen en bossen
Skioorden boven op een berg, wandelroutes in de bergen en middeleeuwse gebouwen vormen één geheel in deze Noord-Italiaanse regio die aan Oostenrijk en Zwitserland grenst.

Trentino-Alto Adige is een veelzijdige mix van met sneeuw bedekte bergen, brede dalen, alpenweiden, meren, bossen en watervallen. Liefhebbers van het buitenleven kunnen hier hun hart ophalen met goed gemarkeerde wandelpaden. Als je van geschiedenis houdt, kun je hier middeleeuwse dorpen verkennen die overal in de omgeving verspreid liggen. Ga skiën en wandelen in enkele van de spectaculaire bergketens in Europa en verken eeuwenoude kastelen en plekken die een rol hebben gespeeld in de Eerste Wereldoorlog.

De regio heeft honderden kilometers aan pistes in verschillende skioorden in de Dolomieten, een enorme bergketen in de Noord-Italiaanse Alpen. Ski van de hellingen af bij Madonna di Campiglio, Val Gardena en Martino di Castrozza. Neem deel aan andere winteractiviteiten als snowboarden, op sneeuwschoenen wandelen en roetsjen met een tobogan.

Geniet in de warmere maanden van nog meer buitenactiviteiten in dit gebied. Wandel over wandelpaden door de dalen van het Parco Nazionale dello Stelvio en geniet van de achtergrond van grillige toppen, gletsjers en watervallen. Spot wilde dieren als edelherten en lammergieren. Ga zeilen en windsurfen op het Gardameer, het grootste meer in Italië.

Een leuke manier om deze regio te leren kennen, is te wandelen over het Sentiero della Pace, oftewel het Pad van de Vrede. Deze wandelroute is meer dan 500 kilometer lang en verbindt plekken met elkaar die een rol hebben gespeeld in de Eerste Wereldoorlog, zoals loopgraven en forten.

Ontdek meer geschiedenis in de oude dorpen, stadjes en steden van Trentino-Alto Adige. Bezichtig het historische centrum van Trento, de hoofdstad van deze regio. Bezoek er de oude kathedraal en het dertiende-eeuwse kasteel. Bekijk de kastelen van het kuuroord Merano of bezoek Rovereto, een stad aan de rivier Adige. Ga in Bressanone naar het Museo della Farmacia, waar eeuwen aan geschiedenis van de farmaceutische industrie worden belicht.

Er zijn verschillende manier om in Trentino-Alto Adige te komen, waaronder per vliegtuig. In Verona en Venetië zijn onder meer grote luchthavens. Je kunt ook naar de luchthaven van Bolzano of de Aeroporto di Trento-Mattarello vliegen. Reis met de auto of het openbaar vervoer naar de steden, skioorden en bergketens.

Populaire steden in Trentino-Zuid-Tirol

Bolzano toont bergen, landschappen en historische architectuur
Bolzano
Staat bekend om Historisch, Museums en Festivals
Staar in de ogen van het oudste bewaarde lijk van Europa, bekijk de Alpen van naderbij en reis lang goed bewaarde middeleeuwse gebouwen in deze Italiaanse stad met Oostenrijks bloed.

Redenen voor een bezoekje

  • Piazza Walther
  • Museo Archeologico dell'Alto Adige
  • Kathedraal van Bolzano
Trento inclusief historische architectuur, een plein en een stad
Trento
Staat bekend om Historisch, Wandelen en Museums
Een vakantie in Trente is een unieke kans om de mix van geschiedenis en innovatie te verkennen die deze stad in de gelijknamige provincie kenmerkt.

Redenen voor een bezoekje

  • Monte Bondone
  • Piazza Duomo
  • Kathedraal van Trento
Selva di Val Gardena bevat straten
Selva di Val Gardena
Staat bekend om Skiën, Spa's en Bergen
Selva di Val Gardena is een plaats in Zuid-Tirol waar je in de winter kunt skiën terwijl je er in de zomer geweldig kunt wandelen over weelderige paden.

Redenen voor een bezoekje