In Italië zijn mogelijk reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19.

LazioItalië

Lazio is een regio in het midden van Italië waar je kunt zien waar gladiatoren hun dodelijke gevechten streden, door bossen kunt trekken, kunt relaxen op stranden en in de bergen kunt skiën.

Uitgestrekte landelijke gebieden, eeuwenoude Romeinse paleizen en middeleeuwse heuveldorpjes liggen in Lazio op je te wachten. De regio grenst aan de Tyrreense Zee en barst van de historische pareltjes, besneeuwde bergen, bossen en gezellige kustplaatsen.

Lazio was de bakermat van het Romeinse Rijk. Het begon allemaal in Rome, La Città Eterna (de Eeuwige Stad). Rome kent een rijke mix van architectonische stijlen en je vindt hier enkele van de bekendste gebouwen ter wereld. Bezoek het Colosseum, het Pantheon, de Engelenburcht en de overblijfselen van tempels, bogen en de basilica's van het Forum Romanum. Begeef je in het centrum van de katholieke wereld en bezoek het Sint-Pietersplein en Vaticaanstad.

Als je geïnteresseerd bent in Romeinse geschiedenis, kun je ook elders in Lazio eeuwenoude plekken bezoeken. Neem in Tivoli een kijkje bij Villa Adriana, het zomerverblijf van de Romeinse keizer Hadrianus. Slenter rond langs de overblijfselen van Ostia Antica, de havenplaats van het oude Rome.

In de periode voor de Romeinen werd Lazio bewoond door de Etrusken. In de regio zijn nog volop tekenen van hun aanwezigheid te vinden. Ga naar Tarquinia om de Necropolis van Monterozzi te bekijken en plan een uitje naar het Parco Archeologico di Vulci om een kijkje te nemen op de plek waar ooit een Etruskische stad lag.

Het veelzijdige landschap maakt Lazio tot een geweldige bestemming waar liefhebbers van de natuur en het buitenleven zich helemaal op hun plek zullen voelen. In Parco Nazionale del Circeo wandel je door bossen, langs waterrijke gebieden en lagunes. Ga naar Parco Regionale dei Castelli Romani om wilde dieren te spotten. In dit beschermde gebied vind je tevens oude plaatsjes, archeologische ruïnes en middeleeuwse kastelen.

Langs de kust van Lazio kun je in badplaatsen als Sperlonga en Gaeta ontspannen op de stranden. In de winter wordt op de bergen van de skioorden Monte Livata en Campo Staffi volop geskied.

Je kunt Lazio bereiken door een vlucht te boeken naar een van de twee grote luchthavens in Rome. De bijzondere plekken, badplaatsen en skioorden in de regio bereik je met de lokale bus of trein. Je kunt ook een auto huren en de regio in je eigen tempo verkennen.

Populaire steden in Lazio

Sint-Pietersbasiliek toont interieur, historische architectuur en religieuze elementen
Rome
Staat bekend om Historische gebouwen, Kathedraal en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Piazza Navona
  Piazza Navona
 • Pantheon
  Pantheon
 • Colosseum
  Colosseum
Viterbo
Staat bekend om Excursies, Koffie en Stedelijk

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Palazzo dei Papi
  Palazzo dei Papi
 • Kathedraal van Viterbo
  Kathedraal van Viterbo
Latina
Latina
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Stranden en Rustgevend

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Monti Lepini
  Monti Lepini
 • National Park of Circeo
  National Park of Circeo
Civitavecchia bevat een baai of haven en een stad
Civitavecchia
Staat bekend om Excursies, Havens en Zee

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Etruskische Necropolissen van Cerveteri
  Etruskische Necropolissen van Cerveteri
Ponza toont een kuststadje, rotsachtige kustlijn en varen
Ponza
Staat bekend om Eilanden, Havens en Jachthavens

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Spiaggia Chiaia di Luna
  Spiaggia Chiaia di Luna
Tivoli
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Zwemmen en Watervallen

…"