Topactiviteiten in Rome

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Forum Romanum toont historische architectuur, een monument en een tempel of gebedshuis

Wat kun je allemaal doen in Rome?

Ontdek samen met Expedia hoe je kunt genieten van het beste dat Rome te bieden heeft! Als je van plan bent om Rome te bezoeken, kunnen wij je laten zien wat de mooiste en best bezochte bezienswaardigheden zijn en je helpen om de meest interessante activiteiten en excursies te vinden. Of je nu lekker met je gezin naar Rome reist, een romantische trip voor twee wilt maken of een zakelijk bezoek brengt, wij zorgen ervoor dat je je optimaal kunt voorbereiden op een onvergetelijke vakantie die aan al je verwachtingen voldoet.

Bezienswaardigheden in Rome

Rome biedt talloze leuke bezienswaardigheden. Wij kunnen je helpen bij het vinden van de beste accommodaties in Rome en laten je zien wat de mooiste plekjes zijn in de buurt van je hotel en de omliggende omgeving. Zo weet je precies waar je heen moet, wat er te zien is en wanneer. Bekijk alle bezienswaardigheden in een handig overzicht zodat je maximaal van je vakantie kunt genieten. Wij zorgen ervoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist.

Als je van plan bent om Rome te bezoeken, bekijk dan eens onze handige gidsen met een beschrijving van alle bezienswaardigheden in de regio zodat je voor je vertrek alvast alle leuke excursies kunt plannen. Rome heeft voor elk wat wils. Dus of je je nu wilt uitleven tijdens een actieve zomervakantie, je relatie wilt vieren met een romantisch rendez-vous of jezelf wilt verwennen met een ontspannen tripje naar een resort, je zult je in Rome zeker kunnen vermaken.

Evenementen in Rome

Wil je je tijdens je verblijf graag onderdompelen in de lokale cultuur? Bekijk dan voor je op reis gaat of er tijdens je verblijf leuke evenementen in Rome plaatsvinden. Van festivals tot lokale folklore, bepalen wat een bezoekje waard is in Rome kan veel kostbare tijd opslokken. Met onze hulp plan je je vakantie echter eenvoudiger dan ooit. Wat je ook wilt doen, of je nu een gezinsvakantie in de buitenlucht wilt, de plaatselijke keuken van Rome wilt ontdekken of jezelf wilt onderdompelen in kunst & cultuur, dankzij onze gidsen met alle evenementen van Rome geniet je gegarandeerd van een zorgeloze vakantie, in welk seizoen je ook komt. Fijne vakantie!


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Leuke bezienswaardigheden

1. Colosseum

De bouw van het Colosseum werd afgerond in het jaar 80 tijdens de regeerperiode van keizer Titus. Het was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Het bood plaats aan vijftigduizend toeschouwers en was vaak het toneel van gladiatorengevechten, executies en nagespeelde veldslagen. Joelende menigten vind je er niet meer, maar ondanks aardbevingen, steendieven en vervuilende uitlaatgassen staat het gebouw er nog altijd, in hartje Rome.
Meer informatie
Het tweeduizend jaar oude Colosseum is een imponerend staaltje bouwkunst en wordt beschouwd als een van de zeven moderne wereldwonderen.

2. Trevifontein

De Trevifontein is de grootste barokke fontein in Rome. Het is een blijvend meesterwerk van Nicola Salvi en Giuseppe Pannini. De fontein is genoemd naar zijn ligging, een plek waar drie wegen ('tre vie') samenkwamen.
Meer informatie
Rome barst van de wereldberoemde waterwerken, maar de verbluffende Trevifontein spant toch wel de kroon.

3. Pantheon

De tweeduizend jaar oude tempel is in deze hoofdstad vol wereldberoemde architectuur een van de belangrijkste overgebleven symbolen van de macht en ambitie van het Romeinse Rijk.
Meer informatie
Het Pantheon, een van de oudste creaties van Rome, is een combinatie van gedenkwaardige geschiedenis en inspirerende architectuur.

4. Spaanse Trappen

Overal ter wereld zijn beroemde trappen, zoals de Potjomkintrappen in Odessa (Oekraïne) of de Escadaria Selarón in Rio de Janeiro (Brazilië), maar er zijn maar weinig zo romantisch als de Spaanse Trappen in Rome.
Meer informatie
De Spaanse Trappen, monumentale trappen met een monumentaal verleden, vormen letterlijk en figuurlijk het middelpunt van Rome.

5. Piazza Navona

Dit mooie plein wordt gezien als een van de beste voorbeelden van barokke architectuur in Rome. De façades werden halverwege de zeventiende eeuw gebouwd onder paus Innocentius X. Hij schakelde kunstenaars als Bernini, Borromini en Rainaldi in om het plein om te toveren tot podium voor het vele talent dat de stad te bieden had.
Meer informatie
De oude pauselijke gebouwen zijn in de loop van de eeuwen weinig veranderd en vormen een populaire locatie voor cafés en straatartiesten.

6. Piazza di Spagna

Geniet van de menigte van mensen uit de hele wereld rond de fraaie Fontana della Barcaccia op het Piazza di Spagna. Bijna iedereen die Rome bezoekt, ontkomt er niet aan om dit plein op een gegeven moment te bezoeken. Bewonder de fraaie fontein, beklim de iconische Spaanse Trappen en bekijk de fresco's in de rustieke Franse Chiesa della Trinità dei Monti.
Meer informatie
Dit beroemde plein is de uitgelezen plek om mensen te kijken, van de zon te genieten en om enkele geweldige kunst- en bouwwerken te bewonderen.

7. Villa Borghese

Villa Borghese is de belangrijkste groenvoorziening van Rome en biedt niet alleen plaats aan glinsterende meertjes en vredige tuinen, maar ook aan enkele interessante culturele instituten. Wandel over de paden en lanen, bekijk de collectie met schitterende renaissancekunstwerken in de Galleria Borghese en bewonder zeldzame voorwerpen uit de pre-Romeinse tijd bij het Museo Nazionale Etrusco.
Meer informatie
Laat het drukke centrum even achter je en verken dit enorme netwerk van mooie tuinen en boeiende museums.

8. Sint-Pietersbasiliek

De imposante koepel van de Sint-Pietersbasiliek (Basilica di San Pietro) is hét verheven symbool van het ministaatje Vaticaan en tegelijkertijd een verheven artistiek statement uit de late renaissance en barokperiode.
Meer informatie
Ontdek de kerk met de hoge koepel in het hart van het katholicisme en de bijbehorende schitterende galerij in het middelpunt van de kunstwereld.

9. Piazza del Popolo

Kom meer te weten over de geschiedenis van Piazza del Popolo, een van de bekendste monumenten in Rome. Bezoek de belangrijke monumenten en de kerken in dit stadse gebied.
Meer informatie
Kom meer te weten over de geschiedenis van Piazza del Popolo, een van de bekendste monumenten in Rome. Bezoek de belangrijke monumenten en de kerken in dit stadse gebied.

Lees reisgidsen en handige tips voor Rome


Populaire plekken om te bezoeken in Rome

Buurten van Rome

Steden in de buurt van Rome