Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Sint-Pietersbasiliek

Ontdek de kerk met de hoge koepel in het hart van het katholicisme en de bijbehorende schitterende galerij in het middelpunt van de kunstwereld.

De imposante koepel van de Sint-Pietersbasiliek (Basilica di San Pietro) is hét verheven symbool van het ministaatje Vaticaan en tegelijkertijd een verheven artistiek statement uit de late renaissance en barokperiode.

Volgens de overlevering hebben zich op deze plaats veel belangrijke gebeurtenissen uit het christendom afgespeeld. Het verhaal gaat dat Petrus, een van de twaalf discipelen van Jezus, na de kruisiging van Jezus een lange tocht naar Rome maakte en daar werd gemarteld door keizer Nero. De locatie waar hij overleed, dicht bij de Egyptische obelisk in het Circus (nog aanwezig), werd in eerste instantie gemarkeerd met een rode steen en later met een altaar. In het jaar 360 werd er vervolgens de eerste (oude) Sint-Pietersbasiliek gebouwd. Dit houten bouwwerk stond er meer dan duizend jaar, voordat het in de vijftiende eeuw in verval raakte. In 1506 werd in opdracht van paus Julius II de fundering voor de huidige basiliek gelegd en begon een reeks renaissancemeesters aan een immens, eeuwen durend bouwproject.

De Sint-Pietersbasiliek werd officieel geopend op 18 november 1626 en veranderde in de afgelopen vierhonderd jaar in een van de meest gewijde plaatsen van het katholicisme en een van de drukst bezochte toeristische attracties ter wereld. De mooie buitenkant is het resultaat van een samenwerking van verschillende generaties, tussen Bramante, Rafaël en Michelangelo, en heeft een enorm schip en een hoge, iconische koepel. Toch is het het interieur dat echt indruk maakt.

Eenmaal binnen zie je fresco's en mozaïeken van Bernini en Giotto, en nog veel meer andere schatten. De beeldhouwwerken de Pietà van Michelangelo en de heilige Petrus van Arnolfo di Cambio, de Heilige Deur van Vico Consorti en het beroemde altaar van Bernini worden aangevuld met ondergrondse schatten, zoals de mooie graftomben van belangrijke Vaticaanse personen als de heilige Petrus en paus Johannes Paulus II. Of je nu katholiek bent, een kunstliefhebber of gewoon van schoonheid houdt, je mag de Sint-Pietersbasiliek niet missen.

De basiliek ligt in het centrum van Rome en is dagelijks geopend, maar de openingstijden verschillen per seizoen. Wil je je bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek combineren met een bezoek aan de Vaticaanse musea, houd er dan rekening mee dat deze op zondag gesloten zijn (behalve op de laatste zondag van elke maand). 


Je kunt vanuit het stadscentrum naar de basiliek wandelen. Steek voor de kortste route de Tiber over en volg de Villa della Conciliazione. Het metrostation Ottaviano ligt op een klein stukje lopen, aan de Via Ottaviano.


Gids voor Sint-Pietersbasiliek


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.555 accommodaties in de buurt van Sint-Pietersbasiliek bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Grand Hotel Olympic € 35
  Grand Hotel Olympic

  Grand Hotel Olympic

  Via Properzio 2/a, Rome
    
   3,5
   / 5, op basis van 494 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

   Starhotels Michelangelo € 73
   Starhotels Michelangelo

   Starhotels Michelangelo

   Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
     
    4,4
    / 5, op basis van 3.542 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Spaanse Trappen en Sixtijnse Kapel liggen binnen 2 km afstand. Station Rome S. Pietro en Station Rome San Pietro liggen op 5 minuten lopen.

    Relais Vatican View € 53
    Relais Vatican View

    Relais Vatican View

    Via del Mascherino 34, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 523 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Dit pension ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo). Ook Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel liggen binnen 15 minuten lopen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 9 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 19 minuten lopen.

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World € 170
     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Via del Gianicolo 3, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 575 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt aan de rivierpromenade, binnen 15 minuten lopen van Passeggiata del Gianicolo (heuveltop), Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Villa Farnesina. Ook Sint-Pietersplein en Markt van Campo de' Fiori liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 21 minuten lopen en naar Station Rome S. Pietro is het 22 minuten lopen.

      Best Western Plus Hotel Spring House € 69
      Best Western Plus Hotel Spring House

      Best Western Plus Hotel Spring House

      Via Mocenigo 7, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 1.449 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Monte Mario, Sint-Pietersbasiliek en Spaanse Trappen. Ook Vaticaanse Musea en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Cipro ligt op 6 minuten lopen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 7 minuten lopen.

       Borgo Pio Suites Inn € 41
       Borgo Pio Suites Inn

       Borgo Pio Suites Inn

       Vicolo Del Farinone 30, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 205 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Dit pension ligt in Vaticaan, binnen 5 minuten lopen van Passetto di Borgo en Apostolisch Paleis - Paleis van het Vaticaan. Ook Sint-Pietersbasiliek en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 10 minuten lopen en naar Station Rome S. Pietro is het 16 minuten lopen.

        Fragrance Hotel St. Peter € 37
        Fragrance Hotel St. Peter

        Fragrance Hotel St. Peter

        Via Monte del Gallo, 36, Rome
          
         4,4
         / 5, op basis van 468 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Sixtijnse Kapel en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Rome S. Pietro ligt op 6 minuten lopen en naar Station Rome San Pietro is het 6 minuten lopen.