Rome

Reisgids
Colosseum toont nachtleven, een monument en historische architectuur

Videoreisgids voor Rome

De hoofdstad van Italië, een fascinerende mix van ontzagwekkende kunst, verbluffende architectuur en zonnige pleinen, combineert een episch verleden met de bruisende levendigheid van een grote Europese stad: ideaal voor een stedentrip.

De stad werd gebouwd op zeven heuvels en bestaat uit verschillende wijken, waarvan de meeste zijn genoemd naar de belangrijkste attractie in de wijk. Elke wijk heeft een eigen karakter, maar wat je overal in de stad vindt, is de ontspannen, vriendelijke aard van de 2,8 miljoen inwoners van Rome. De Italianen staan bekend om hun passie en dat is ook te merken aan de manier waarop ze gasten ontvangen. Wees dus niet verbaasd als iemand er op staat je een van zijn of haar favoriete restaurantjes te laten zien of je op de hoogte houdt van de prestaties van AS Roma en SS Lazio, de geliefde voetbalclubs van de stad.De luisterrijke cultuur en historie is overal in Rome terug te vinden. Je vindt er barokke meesterwerken als de Sint-Pietersbasiliek, de Spaanse Trappen en de Trevifontein, maar ook nog oudere getuigen van de plaats die de stad innam in de geschiedenis van het Romeinse Rijk. Vanwege de rijke geschiedenis blijft Rome natuurlijk voer voor archeologen en kun je midden in de stad nog archeologische zoekplaatsen aantreffen. Gelukkig liggen veel van de overblijfselen van de macht van Rome, zoals het Forum Romanum en het adembenemende Colosseum, al te wachten om door jou ontdekt te worden.In Rome bevindt zich ook de geheel door land omgeven stadstaat Vaticaanstad. Bezoekers aan Rome kunnen als ze dat willen ook het Vaticaan verkennen. Het Vaticaan is niet alleen het hart van de katholieke kerk, maar huisvest zelf ook vele fantastische werken, zoals de renaissancemeesterwerken van de Sixtijnse Kapel en het Palazzo Senatorio. Dankzij de goed georganiseerde busdiensten kun je je snel en makkelijk door de stad verplaatsen. Natuurlijk kun je de smalle, geplaveide straatjes ook te voet verkennen - en dat is misschien nog wel veel leuker.Een kaart van de stad is geen overbodige luxe, zeker als je de oudere wijken wilt bezoeken, waar de adressen niet altijd duidelijk zijn. Natuurlijk kun je als je dat leuk vindt ook gewoon lekker door de stad dwalen. Er is altijd wel een pleintje in de buurt waar je onder het genot van een espresso of ijsje van de zonsondergang kunt genieten.Een van de grootste trekpleisters van Italië is het eten en de keuken van Rome heeft hier misschien wel het beste van te bieden. Een van de beroemdste gerechten van de stad is spaghetti carbonara. Uiteraard draait het niet alleen maar om pasta. Net zoals bij al het Italiaanse eten ligt de nadruk ook hier op seizoensproducten van goede kwaliteit. En de wijn is ook niet te versmaden, dus: cin cin!

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies in Rome!

Waar overnachten in Rome

Via del Corso inclusief een overheidsgebouw, een plein en straten

Stadscentrum van Rome

4,5/5(223 beoordelingen over de buurt)

Stadscentrum van Rome staat bekend om zijn fascinerende musea, prachtige kathedraal en verbluffende uitzichten op de rivier. Er valt heel wat te beleven. Trevifontein en Pantheon zijn enkele topattracties. Neem de metro bij Venezia Tram Stop of Arenula-Cairoli Tram Station om de stad verder te ontdekken.

Stadscentrum van Rome
Historisch Centrum van Rome inclusief een plein, een fontein en een stad

Historisch Centrum van Rome

Historisch Centrum van Rome staat bekend om zijn fascinerende musea, prachtige kathedraal en charmante cafés. Er valt heel wat te beleven. Colosseum en Trevifontein zijn enkele topattracties. Neem de metro bij Venezia Tram Stop of Station Colosseo om de stad verder te ontdekken.

Historisch Centrum van Rome
Default Image

Trastevere

4,5/5(26 beoordelingen over de buurt)

Maak wat tijd vrij om de kleurrijke tuinen in Trastevere te verkennen. Trek ook naar bezienswaardigheden, zoals Basiliek van Santa Maria in Trastevere, en neem de metro bij Trastevere/Min. P. Istruzione Tram Stop of Induno Tram Stop om het gebied verder te verkennen.

Trastevere
Forum Romanum inclusief historische architectuur en een ruïne