Historisch Centrum van Rome

Rome
Historisch Centrum van Rome
Verken het centrum van de hoofdstad van Italië en geniet van traditioneel Italiaans eten. Ontspan in oude bars en bekijk enkele beroemde historische plekken.

Het stadscentrum van Rome is gevuld met historische plekken, levendige winkelgebieden en restaurants. Verken dit gebied en ontdek het beroemde Pantheon, een Romeinse tempel uit de tweede eeuw. Dit monument staat op een van de zeven heuvels van Rome.

Geniet van klassieke Italiaanse gerechten en ontspan in de gezellige bars. Beklim de oude Spaanse Trappen waar veel mensen samenkomen. De Spaanse Trappen liggen vlak bij een groot openbaar park en er zijn veel designerwinkels in de buurt. Bekijk het Castel Sant' Angelo, in het Nederlands de Engelenburcht genoemd. Dit ronde gebouw uit de tweede eeuw vormde oorspronkelijk het mausoleum van de keizer Hadrianus.

Begeef je naar het Piazza Navona, een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en bezoekers. Op dit belangrijke plein zijn vaak veel straatartiesten en kunstschilders te zien. Midden op het plein staat de Fontana dei Quattro Fiumi. Deze fontein werd in de zeventiende eeuw ontworpen door de beroemde Italiaanse kunstenaar en architect Gian Lorenzo Bernini.

Ook de Chiesa di Sant'Agnese in Agone staat aan het Piazza Navona. Dit prachtige bouwwerk werd ook in de zeventiende eeuw gebouwd. Binnen in deze kerk kun je het reliëf getiteld Sacra Famiglia bekijken van de Italiaanse barokkunstenaar Domenico Guidi, alsook het heiligdom waarin de schedel van de heilige Agnes wordt bewaard.

Bezoek het historische Palazzo del Quirinale dat vandaag de dag nog steeds als officiële residentie van de Italiaanse president dient. Het gebouw is sinds het werd gebouwd in de zestiende eeuw door verschillende pausen en koningen uit Italië als verblijf gebruikt. Kijk wat rond in het paleis en bewonder de prachtige kunstwerken die de wanden sieren.

Ontdek het Pantheon en bestudeer de grote Korinthische zuilen van graniet. Dit bijzondere meesterwerk werd gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus om de verschillende goden te eren. Het Pantheon wordt beschouwd als een van de best geconserveerde antieke gebouwen in Rome.

Je kunt Rome met de trein en de bus bereiken vanaf de luchthaven Leonardo da Vinci, ook wel bekend als Luchthaven Rome Fiumicino. Kies een geschikte accommodatie in het centrum van de stad, variërend van luxe hotels tot appartementen.

Met spectaculaire oude Romeinse gebouwen, winkelgebieden en uitgaansgelegenheden is het centrum van Rome een van de meest populaire bestemmingen van Italië.


Populaire plekken om te bezoeken