Sicilië

Italië
Ortygia inclusief algemene kustgezichten, een kuststadje en een zonsondergang
Ontdek dit betoverende Italiaanse eiland met zijn rijke mediterrane cultuur en enkele van de mooiste uitzichten van heel Europa.

Sicilië is in de loop der eeuwen door vrijwel elke grote mediterrane beschaving bestuurd geweest. Het was en is een belangrijk kruispunt tussen Afrika en Europa. Sicilië is het grootste eiland van Italië. Het landschap biedt een combinatie van kristalheldere zeeën, machtige vulkanen, weelderige vegetatie en oeroude ruïnes. Ga duiken, zwemmen, wandelen en klimmen in Sicilië en de eilanden voor de kust. Trek van stad naar stad en maak kennis met unieke, heerlijke gerechten uit de regio.

Siciliës hoofdstad Palermo biedt een fascinerende mengeling van bouwstijlen en culturen. De stad is al in handen geweest van de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en Normandiërs en elk volk heeft zijn sporen nagelaten in de stad. In de straten van Palermo zie je tegenwoordige een aangename mix van romaanse, Byzantijnse en Arabisch-Normandische architectuur. De straten staan erom bekend chaotisch te zijn. Op de markten en pleinen heerst een levendige sfeer.

Een van de mooiste plaatsen op Sicilië is Taormina. Taormina is schitterend gelegen in de bergen. Je hebt er een geweldig uitzicht op de Ionische Zee en de piek van de Etna. Loop door de drukke hoofdstraat met chique winkels of bezichtig Teatro Greco, een schitterend Grieks theater uit de 3e eeuw voor Christus. Ontdek her en der pittoreske middeleeuwse kerken en volg de wandelpaden door het omliggende heuvellandschap.

Begeef je naar de door UNESCO beschermde Eolische Eilanden voor de noordoostkust van Sicilië. Op deze archipel van zeven eilanden is veel te doen voor liefhebbers van buitenactiviteiten, zoals wandelen bij actieve vulkanen, zwemmen in diepblauw water en snorkelen bij onder water gelegen fumarolen. Relax op de zwarte zandstranden van het eilandje Vulcano, voeg je bij de welvarende toeristen voor een zomervakantie op Panarea of zoek de rust op van het afgelegen Alicudi.

Sicilië heeft drie grote luchthavens, namelijk in Palermo, Catania en Trapani. De verschillende steden en de resorts aan de kust zijn goed bereikbaar per bus en trein, maar als je de wat meer afgelegen gebieden wilt verkennen, heb je een auto of motorfiets nodig.

Populaire steden in Sicilië

Palazzo Pretorio toont een stad, historische architectuur en een brug
Palermo
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Culturele activiteiten
Ontdek Palermo, zoals de monumenten, het historische erfgoed, de kathedralen en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Markt van Ballarò
 • Teatro Massimo
 • Palazzio dei Normanni
Piazza Duomo toont religieuze aspecten, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Catanie
Staat bekend om Historisch, Kathedralen en Cafés
Kijk in een vulkanische krater, neem deel aan activiteiten in de buitenlucht en zie eeuwenoude gebouwen in één van de grootste steden van Sicilië.

Redenen voor een bezoekje

 • Ursino-kasteel
 • Kerk van Catania
 • Piazza del Duomo
Messina toont algemene kustgezichten
Taormina
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Historisch en Entertainment
Lig languit op de stranden, woon concerten bij in een Romeins amfitheater en geniet van een uitzicht op de grootste vulkaan van Europa in deze populaire bestemming langs de oostkust van Sicilië.

Redenen voor een bezoekje

 • Taormina-kabelbaan
 • Grieks Theater
 • Corso Umberto
Ortygia bevat een huis
Syracusa
Staat bekend om Historisch, Zee en Archeologie
Hoog tijd voor een reis! Ontdek het historische erfgoed, de cultuur en de kust in Syracusa.

Redenen voor een bezoekje

 • Tempel van Apollo
 • Oor van Dionysios
Agrigento bevat een stad en landschappen
Agrigento
Staat bekend om Tempels, Historisch en Ruïnes
Bezoek Agrigento en geniet hier van de tempels, de ruïnes en het historische erfgoed.

Redenen voor een bezoekje

 • Vallei van de Tempels
 • Tempel van Concordia
Lipari toont een stad, een kerk of kathedraal en historisch erfgoed
Lipari
Staat bekend om Eilanden, Zwemmen en (Veer)boten
Lipari is het grootste van de Eolische Eilanden en biedt een mix van cultuur, wandelroutes en beschutte stranden.

Redenen voor een bezoekje

 • Piazza di Marina Corta