Sardinië

Italië
Cala Sinzias-strand toont een zandstrand en algemene kustgezichten
Deze onafhankelijke Italiaanse regio staat bekend om luxe stranden en een wilde, onontgonnen binnenland.

Het grote mediterrane eiland Sardinië heeft een aantal van de mooiste stranden van Italië. Kom naar de oostkust van het eiland met zijn glamoureuze resorts. Ga voor een totaal andere ervaring naar het ongerepte binnenland, waar je afgelegen grotten, imposante granieten rotsen en oude ruïnes uit de verschillende oude beschavingen van Sardinië vindt.

Onderzoek Sardinië's Costa Smeralda. Je zult meteen merken waarom deze bestemming populair is onder beroemdheden en miljonairs. Het glinsterende witte zand ontmoet er het diepe smaragdgroene water van de Middellandse Zee. Langs de kustlijn vind je enkele van de duurste resorts op het continent.

De vissershaven van Alghero heeft, ondanks zijn populariteit bij toeristen, zijn unieke karakter behouden. De stad, ook gekend als "Barcelonetta" (Klein Barcelona), ademt een onmiskenbaar Spaanse sfeer uit. Kuier door het prachtige historische centrum, dat een van de best bewaarde binnensteden van Sardinië is, of verken de ongerepte stranden in de omgeving, waaronder Le Bombarde en Lazaretto.

Verken het midden van het eiland, een relatief ongerepte regio die bekend staat voor zijn uitstekende wandelroutes en vogelspotting. Traditionele levenswijzen volharden in deze afgelegen regio's, met bijvoorbeeld veel gezinnen die nog steeds in hun levensonderhoud voorzien als herders. Nuoro, een van de grotere binnenlandse steden, is een handige tussenstop als je het nabijgelegen Gennargentu-gebergte en de kleinere steden en dorpen van de regio wilt verkennen.

Breng vooral een bezoekje aan de mystieke Nuragische complexen op verschillende locaties op het eiland. Deze prehistorische ruïnes werden gebouwd door de Nuraghische beschaving, een unieke Sardijnse samenleving die het eiland tussen 1500 en 500 voor Christus bevolkte. Eén van de grootste complexen is Nuraghe Su Nuraxi in het dorpje Barumini, die is opgenomen in het UNESCO Werelderfgoed.

Juli en augustus zijn de drukste maanden van Sardinië. Kom in de periode april-juni of september-oktober om de drukte te vermijden. Je kunt vliegen op de Aeroporto-Cagliari-Elmas, die goed is verbonden met Italië en de rest van Europa. Hoewel het mogelijk is om het eiland met de bus en de trein te verkennen, kan het openbaar vervoer erg onbetrouwbaar zijn. Overweeg een huurauto voor meer flexibiliteit.

Populaire steden in Sardinië

Cagliari bevat een stad
Cagliari
Staat bekend om Historisch, Cafés en Monumenten
Oude relikwieën, monumentale structuren en een ondergrondse crypte met de beenderen van martelaren. De hoofdstad van Sardinië betovert je met haar geschiedenis en schoonheid.

Redenen voor een bezoekje

 • Bastion van San Remigio
 • Cattedrale di Cagliari
 • Santuario e Basilica di Nostra Signora di Bonaria
Alghero bevat een kuststadje en algemene kustgezichten
Alghero
Staat bekend om Historisch, Jachthavens en Monumenten
Breng een bezoek aan een schilderachtige kustplaats in het noordwesten van Sardinië, bekend om haar oude geschiedenis, spectaculaire natuurlijke attracties en de schoonheid van haar stranden.

Redenen voor een bezoekje

 • Grotte di Nettuno
 • Piazza Civica
 • Nuraghe di Palmavera
Romazzino Beach bevat ruige kustlijn en algemene kustgezichten
Arzachena
Staat bekend om Rustgevend, Zeilen en Afgelegen
In het rustige Sardijnse stadje Arzachena vind je zowel oude graven als de ongerepte stranden en exclusieve resorts van de Costa Smeralda.

Redenen voor een bezoekje

 • Strand van Principe
 • Chiesa Stella Maris
 • Cala Battistoni
Strand Le Saline toont algemene kustgezichten, landschappen en zwemmen
Olbia
Staat bekend om Stranden, Spa's en Kleine stad
Op het Mediterrane eiland van Sardinië, ten westen van Italië, ligt een stad die bekend staat voor zijn stranden, archeologische ruïnes en oude kerken.

Redenen voor een bezoekje

 • Port of Olbia
 • Basilica di San Simplicio
La Maddalena bevat vredige uitzichten, een meer of poel en tropische uitzichten
La Maddalena
Staat bekend om (Veer)boten, Havens en Eilanden
Vaar naar dit sprookjesachtige eiland voor de kust van de Costa Smeralda en laat je betoveren door granieten rotsen, blauwe lagunes, witte zandstranden en okerkleurige huizen.

Redenen voor een bezoekje

 • Maddalena Archipelago Nationaal Park
 • Spiaggia dei due mari
Sassari inclusief historisch erfgoed, een plein en een standbeeld of beeldhouwwerk
Sassari
Staat bekend om Historisch, Kunst en Monumenten
Ontdek de statige palazzi en charmante piazzas van deze universiteitsstad, om je vervolgens te verdiepen in zijn middeleeuwse geschiedenis in een van de vele eeuwenoude kerken en musea.