Alghero

Reisgids
Foto verstrekt door Expedia
Breng een bezoek aan een schilderachtige kustplaats in het noordwesten van Sardinië, bekend om haar oude geschiedenis, spectaculaire natuurlijke attracties en de schoonheid van haar stranden.

Zandstranden, een middeleeuwse oude stad en een grottencomplex dat vernoemd is naar een Romeinse god: Alghero is een fascinerende vakantieplek met veel geschiedenis en een ontspannende atmosfeer. Waag je aan een beetje watersport, wandel rond oude vestingmuren, ontdek vroege Sardijnse beschavingen en trek op verkenning uit in een zeegrot.

Begin je vakantie met een rondleiding van de oude binnenstad van Alghero en haar historische gebouwen. In het hart ervan ligt het Piazza Porta Terra, een oud plein waarop de Torre Porta a Terra te vinden is. Deze stenen toren maakte ooit deel uit van de ingang van de stad. Geniet vanaf de bovenste verdieping van het uitgestrekte uitzicht en bezoek het interactief museum voor inzichten in de geschiedenis van Alghero. Andere oude structuren zijn onder meer de versterkte muren en de kathedraal gewijd aan de Maagd Maria.

Blader in de oude stad door de winkels van de Via Roma, een van de belangrijkste winkelbestemmingen van de stad. Je vindt er in de juwelenwinkels sieraden van helderrood koraal, dat in de nabijgelegen wateren wordt gevonden.

Profiteer van Sardinië's 6 maanden durende zomer door lange dagen op het strand door te brengen.Het Mugoni-strand is een mooi stukje zand waar je kunt genieten van watersporten en kunt wandelen door een dik dennenbos. Rijd ongeveer 45 minuten buiten Alghero voor een andere populaire locatie aan de kust, namelijk de kliffen van Capo Caccia. Geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de top en daal vervolgens via de trap van 654 treden af naar de Grotta di Nettuno. De grot is gevuld met stalactieten en is vernoemd naar Neptunus, de Romeinse god van de zee.

Stop aan het eind van een dag sightseeing bij een traditioneel restaurant langs een van Alghero's geplaveide straten. Beloon jezelf met verse vis en Sardinische specialiteiten, zoals gerechten met kreeft.

Bereik de prachtige middeleeuwse stad Alghero en haar pittoreske kustlijn door te vliegen naar de luchthaven van Alghero-Fertilia, op ongeveer 10 kilometer afstand. Alghero is ook vlak bij Nuraghe di Palmavera, een oud dorp van stenen nederzettingen die toebehoorden aan een vroege Sardijnse beschaving.

Waar overnachten in Alghero

Alghero bevat algemene kustgezichten

Centrum van Alghero

5/5(1 beoordeling over de buurt)

Centrum van Alghero staat bekend om zijn historische plekken en bezienswaardigheden zoals Piazza Civica en Markt van Alghero die je een bezoekje kunt brengen.

Centrum van Alghero
Default Image

Lido

4,5/5(3 beoordelingen over de buurt)

Lido is populair door zijn stranden. Breng ook een bezoek aan Strand van San Giovanni, een echte topbezienswaardigheid in de buurt.

Lido
Default Image

Pivarada

3/5(1 beoordeling over de buurt)

Plan tijdens je verblijf in Pivarada een bezoek aan Strand van San Giovanni en Stadhuis van Alghero, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

Pivarada
Default Image

La Pietraia

La Pietraia heeft niet echt veel topbezienswaardigheden, maar in de buurt liggen wel twee plekken die je kunt bezoeken: Strand van San Giovanni en Haven van Alghero.

La Pietraia