Autoverhuur in Italië

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Italië

Super autodeals in Italië

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Italië bekijken
Alle auto’s bekijken

Met indrukwekkende gebouwen als het Colosseum en de Toren van Pisa, topmusea als het Uffizi en de prachtige natuur van onder meer de Alpen is Italië een vakantiebestemming waar iedereen zich kan vermaken. Als je via Expedia een auto huurt, kun je ook de moeilijk bereikbare plekken bezichtigen, zodat je behalve de grote toeristische trekpleisters ook je eigen geheime plekjes kunt ontdekken.

Een auto huren in Italië

Italië is erg ver om zelf naartoe te rijden, dus maak het jezelf gemakkelijk en neem het vliegtuig naar de hoofdstad en huur een auto in Rome. Of reis het eerste stuk met de trein om in Milaan een auto te huren waarmee je zelf op pad kunt. Hoe je je reist voortzet, is helemaal aan jou. Bedenk wat je budget is, met hoeveel personen je reist en hoeveel comfort je wilt. Aan de hand van de filters op onze site kun je heel eenvoudig de modellen vinden die aan je wensen voldoen. Je kunt op autotype filteren om het soort auto aan te geven. In de zomer is een sportieve cabriolet een heerlijke optie, en een degelijk midsize of standaard model biedt genoeg zitplek voor het hele gezin. Bij elk model staat het aantal stoelen en deuren vermeld, plus aanvullende informatie zoals de aanwezigheid van airco of voorwaarden met betrekking tot brandstof. In grote bestemmingen als de eerder genoemde steden Rome en Milaan zijn talloze verhuurbedrijven voorhanden, waaronder veel internationale namen, maar ook een paar Italiaanse bedrijven. Zo kun je zelf een voorselectie maken van autoverhuurders die je in het verleden goed zijn bevallen of waarvan je goede recensies hebt gelezen. Met deze en enkele andere zoekfilters kun je de zoekresultaten verfijnen om de perfecte auto te vinden voor je vakantie of zakenreis in Italië.

Rijden in Italië

Bepaalde delen van Italië zijn gemakkelijker te verkennen met de auto dan met het openbaar vervoer. Dat geldt onder andere voor Sicilië, waar het ov niet altijd betrouwbaar is en waar kleinere dorpen zonder auto soms niet of nauwelijks te bereiken zijn. In bepaalde steden, waaronder Rome en Turijn, mag je op bepaalde tijdstippen niet rijden of parkeren in het oude centrum. Bovendien zijn er diverse kleuraanduidingen en borden voor parkeerregels. Zoek ze vooraf vast op, zodat je daar tijdens je reis geen stress van hebt en zonder problemen kunt genieten van deze mediterrane parel.

Veelgestelde vragen