Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Voordeligste vluchten naar Albanië

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Albanië

Wie kiest voor een reis naar Albanië, kiest voor een vakantie in een typisch Balkanland. In steden als Tirana en Durrës kun je kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van het land. De bijzonder mooie stranden langs de Ionische Zee en de vele natuurgebieden zoals het Nationaal Park Butrint zijn goede redenen af te reizen naar het bijzondere Albanië.

Vind een vlucht naar Albanie

Vanaf Amsterdam Schiphol (AMS) zijn er meerdere indirecte vluchten per dag naar Tirana International Airport Nënë Tereza (TIA) in de hoofdstad van Albanië. Afhankelijk van de tussenstop op bijvoorbeeld Vienna International Airport (VIE) of Rome Fiumicino Airport (FCO) duurt een vlucht naar Albanië minimaal 3,5 uur.

Ook worden er vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTM) vluchten naar Tirana aangeboden.
Je maakt dan vaak een tussenstop op Munich Airport (MUC) en soms nog een tweede tussenstop op Vienna International Airport (VIE). Je reis duurt dan minimaal 5,5 uur. Selecteer je bestemming om een geschikte vlucht te vinden.

Albanië is een bijzonder vakantieland in het zuidoosten van Europa. Een vlucht naar Tirana laat je direct kennismaken met deze prachtige hoofdstad. Vanuit Tirana reis je ook eenvoudig naar andere streken in het land om bijvoorbeeld een avontuurlijke wandeltocht in de bergen te maken.

Na je vlucht naar Durrës kun je kennismaken met de Osmaanse cultuurschatten en de bijzondere kalkstenen huizen die het landschap van Albanië zo herkenbaar maken. In Durrës kun je de belangrijkste haven van Albanië en een Romeins amfitheater uit de 2e eeuw bezoeken.

Topbezienswaardigheden en -activiteiten in Albanie

Albanië is zeer geschikt voor een cultuurvakantie in combinatie met een strandvakantie. De parelwitte zandstranden van de Ionische Zee komen het beste tot hun recht in het gezellige Sarandë, gelegen in het zuiden van Albanië.

Wandelaars kunnen aan hun trekken komen in het Nationaal Park Lurë waar je wolven, beren en hyena's kunt spotten.

De echte cultuurliefhebber kan goed terecht in de hoofdstad Tirana of het stadje Durrës, waar je oude geschutskoepels en Byzantijnse kerken vindt.