Toscane

Italië
Montalcino toont een zonsondergang en historische architectuur

Videoreisgids voor Toscane

Deze regio is een van de meest iconische bestemmingen van Italië. Hier vind je enkele van de mooiste kunstwerken uit de renaissance en een vruchtbaar platteland.

Toscane is het Italië waar we van dromen: oude plaatsjes, uitmuntende kunst, vruchtbare olijfgaarden en idyllische wijngaarden. In de renaissance werd deze regio gekenmerkt door innovatie en door de schilders, architecten en beeldhouwers die de Europese cultuur mede hebben gedefinieerd. Maak kennis met de verse Toscaanse keuken, bezichtig de wijngaarden en proef enkele van de beste wijnen en olijfoliën ter wereld. Bekijk het komen en gaan van mensen op de pleinen van middeleeuwse plaatsen en bewonder een ogenschijnlijk oneindig aantal meesterwerken van de kunst en architectuur.

Al eeuwen heeft Florence een grote aantrekkingskracht op toeristen uit de hele wereld. Deze levendige en charismatische stad heeft nog veel van de magie van de hoogtijdagen, meer dan 700jaar geleden. Bekijk een van de meest vooraanstaande collecties van renaissancekunst in de magnifieke Galleria degli Uffizi en maak als de schemering invalt een wandeling langs de schilderachtige Arno-rivier.

In de hele wereld zijn maar weinig gebouwen zo herkenbaar als de Toren van Pisa. Deze toren uit de 12e eeuw krijgt de meeste aandacht, maar de rest van hetCampo dei Miracoli-complex is ook zeer de moeite waard. Bezichtig daar in de buurt de Duomo, de Battistero en de begraafplaats Camposanto, die allemaal zijn gebouwd in de plaatselijke gotische stijl van Pisa.

Het beroemdste dorp in de heuvels van Toscane is San Gimignano. Er staan tien middeleeuwse 'wolkenkrabbers', in de 12e en 13e eeuw gebouwd door rivaliserende edellieden. Bekijk adembenemende fresco's in historische gebouwen, zoals de Collegiate en de Chiesa di Sant'Agostino en drink bij de wijnproeverijen de witte wijn waar de stad om bekendstaat.

Een bezoek aan Toscane is niet compleet zonder te hebben genoten van de bejubelde keuken van de regio. Proef hartige soep, zoals ribollita, dat wordt gemaakt met groenten, bonen en hompen brood, of ga voor de eenvoudige maar heerlijke bistecca alla fiorentina(gegrilde biefstuk).

De belangrijkste luchthaven van Toscane is die van Pisa deze staat in verbinding met verscheidene andere steden in Europa. Reis met de trein naar de diverse grote steden van de regio. Als je de dorpen en kleine plaatsen wilt bezichtigen, kun je dat beter met de bus of auto doen. De beste periode voor je bezoek is in april (buiten het hoogseizoen) of in juli of augustus.

Populaire steden in Toscane

Galerie Uffizi inclusief straten en ook een grote groep mensen
Florence
Staat bekend om Historisch, Museums en Kunst
Ben je gek van musea, kathedralen en rivier? Ga dan naar Florence!

Redenen voor een bezoekje

  • Galleria degli Uffizi
  • Cattedrale di Santa Maria del Fiore
  • Palazzo Vecchio
Siena
Siena
Staat bekend om Historisch, Tours en Kathedralen
Kom naar Siena en ontdek de kathedralen, het historische erfgoed en de musea!

Redenen voor een bezoekje

  • Piazza del Campo
  • Duomo di Siena
  • Palazzo Pubblico
Scheve toren van Pisa inclusief een park, historisch erfgoed en historische architectuur