Lombardije

Italië
Lago Maggiore bevat een klein stadje of dorpje, een meer of poel en bergen
Reis naar Noord-Italië voor historische ontdekkingen in middeleeuwse centra, de nieuwste trends en ontspanning in de buurt van de schitterende meren van het land.

Lombardije is een regio met bossen, met sneeuw bedekte toppen en pittoreske steden en stadjes. De natuur in de omgeving leent zich prima voor diverse buitenactiviteiten, terwijl de stadslandschappen culturele en historische schatten te bieden hebben. Ga winkelen voor de nieuwste trends in een van 's werelds modehoofdsteden, verken middeleeuwse centra, ga skiën in de Alpen en houd vakantie vlak bij de prachtige meren van Italië.

Begeef je naar de hoofdstad van Lombardije, Milaan, een modecentrum op wereldniveau. Ga in de wijk Quadrilatero d' Oro op zoek naar designerkleding in leuke boetieks en bezoek het winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II, dat een fraai glazen dak heeft. Draag je pas gekochte outfit voor een elegante avond in het gerenommeerde operagebouw La Scala. Bezoek ook enkele van de andere beroemde bezienswaardigheden van de stad. Bewonder een van de meesterwerken van Leonardo Da Vinci, de muurschildering Het laatste avondmaal in de refter van het klooster Santa Maria delle Grazie. Bewonder het uitzicht vanaf het spitse dak van de gotische Kathedraal van Milaan, oftewel de Duomo.

Ga met de auto of de trein naar Mantua, ongeveer 155 kilometer ten zuidoosten van Milaan. Deze Renaissance-stad is rijk aan veel bouwkundige parels, waaronder het schitterende Palazzo Ducale en de kathedraal uit het eind van de 14e eeuw. Andere indrukwekkende gebouwen zijn te vinden in Pavia, dat in de middeleeuwen bekendstond als de Stad van de Honderd Torens. In de middeleeuwen probeerden rijke inwoners elkaar de loef af te steken door grote bouwwerken te bouwen. Vergaap je aan de overgebleven torens, die tegenwoordig geen functie meer lijken te hebben.

Geniet van de veelzijdigheid van de natuurlijke ligging van Lombardije. Ga skiën in de wintersportoorden Bormio en Livigno. Volg een wijnroute door de met wijnranken bedekte heuvels van Franciacorta en proef de mousserende wijnen van Italië.

Geniet van de schoonheid en rust van het Comomeer, het Lago Maggiore en het Gardameer in het noordelijke merengebied. Ga op deze enorme wateren zeilen, windsurfen en kanoën. Bezoek de stadjes en dorpen aan de meren. De eeuwenoude kerken en villa's van Bellagio liggen aan de oevers van het Comomeer. Bekijk het Castillo Sirmione aan de zuidoever van het Gardameer.

Je kunt Lombardije per vliegtuig bereiken door naar een van de luchthavens van Milaan te reizen. Reis ter plekke rond in een huurauto, met treinen en bussen, en ervaar het mooiste van de het landschap, de cultuur en geschiedenis van Lombardije

Populaire steden in Lombardije

Milaan bevat historische architectuur, een zonsondergang en straten
Milaan
Staat bekend om Kathedralen, Museums en Kunst
Wandel door de straten van de stijlvolle hoofdstad van Noord-Italië en ontdek de kunstgeschiedenis, de modecultuur en een van de grootste kerken ter wereld.

Redenen voor een bezoekje

  • Galleria Vittorio Emanuele II
  • Teatro alla Scala
  • Piazza del Duomo
Bergamo
Bergamo
Staat bekend om Historisch, Kasteel en Bergen
Bergamo is beroemd vanwege de duidelijke scheiding in twee delen: het moderne lagere deel en het hogere ommuurde deel boven op een heuvel. Tijdens onze vakantie in Bergamo wordt het verhaal van de stad verteld door de gebouwen, buurten en pleinen, en door de schoonheid van de kerken waarin kunst uit verschillende tijdperken wordt getoond. De oude stad leent zich uitstekend voor fraaie wandelingen, maar Bergamo is ook een moderne stad met een internationale luchthaven en avantgardistische gebouwen. Deze stad biedt de perfecte mix die kan worden ontdekt dankzij onze redelijk geprijsde vakantieaanbiedingen naar Bergamo.

Redenen voor een bezoekje

  • Piazza Vecchia
  • Funicolare San Vigilio
  • Duomo
Palazzo Estense bevat een plein, een klein stadje of dorpje en landschappen
Varese
Staat bekend om Kasteel, Tuinen en Historisch
Het paleis, de basiliek en het kasteel van deze stad ten noorden van Milaan ligt tussen de bergketen Campo dei Fiori en het Meer van Varese.

Redenen voor een bezoekje