Bergamo

Reisgids
Bergamo

Bergamo is beroemd vanwege de duidelijke scheiding in twee delen: het moderne lagere deel en het hogere ommuurde deel boven op een heuvel. Tijdens onze vakantie in Bergamo wordt het verhaal van de stad verteld door de gebouwen, buurten en pleinen, en door de schoonheid van de kerken waarin kunst uit verschillende tijdperken wordt getoond. De oude stad leent zich uitstekend voor fraaie wandelingen, maar Bergamo is ook een moderne stad met een internationale luchthaven en avantgardistische gebouwen. Deze stad biedt de perfecte mix die kan worden ontdekt dankzij onze redelijk geprijsde vakantieaanbiedingen naar Bergamo.

Zoals aangegeven ontvouwt Bergamo zich op twee niveaus: Bergamo Alta, op de top van de heuvel, omsloten door machtige stenen muren, en Bergamo Bassa, verspreid over het omliggende land. De beste manier om alles mee te krijgen van deze stad, is door onderaan te beginnen en vervolgens geleidelijk naar het oude nobele hart van de stad te trekken. In het noorden van Bergamo Bassa bevindt zich de Accademia Carrara, een neoklassiek gebouw gebouwd in opdracht van Giacomo Carrara, waarin een van de belangrijkste kunstgalerieën van Italië is gehuisvest. Vanuit de Accademia vertrek je in de richting van de Via San Tomaso, ooit de hoofdweg die naar Val Seriana en Val Brembana leidde. Bewonder de zestiende- en zeventiende-eeuwse gebouwen aan de Via Pignolo en vang ook een glimp op van hun elegante tuinen. Als je rechtdoor loopt, kom je voorbij de Chiesa di Sant'Alessandro della Croce, de Chiesa di San Bernardino en de veertiende-eeuwse Chiesa di Santo Spirito. Als je honger krijgt, kun je terecht in het vermaarde Ristorante Vittorio, dat er altijd weer in slaagt zijn reputatie geheel waar te maken. In de zomer kun je hier lekker buiten lunchen.

Na een heerlijk maal leidt de tocht naar het Piazza Matteotti. Aan de zuidzijde (Largo Porta Nuova) loopt de boulevard Sentierone door de opening in de stadsmuren. Deze boulevard werd in in de zeventiende eeuw aangelegd om communicatie tussen het oostelijke en westelijke deel van de stad mogelijk te maken en werd vervolgens vernieuwd in de jaren 20 van de vorige eeuw en is sindsdien de beste plek voor een wandeling in Bergamo. De Sentierone leidt naar de barokke voorgevel van de Chiesa di San Bartolomeo, waarin zich het schilderij van Maria met Kind en de Heiligen van Lorenzo Lotto bevindt. In de nabijgelegen Chiesa di Sant'Alessandro aan de Via Sant'Alessandro in Colonna zijn meesterwerken van Lotto, del Bassano en del Romanino te vinden. Verderop kun je Artificio bezoeken, een ongebruikelijke cadeauwinkel vol met unieke items die weer zijn gemaakt van oude en gerecyclede materialen. Vervolgens kun je het oude hart van Bergamo ingaan door een wandelingetje over het Piazza Duomo en Piazza Vecchia te maken. De historische Bar del Tasso op het Piazza Vecchia is alleen al een bezoekje waard om het feit dat deze al vijfhonderd jaar bestaat.

Nu ga je het hart van Bergamo leren kennen, dat klopt op de meest geprezen pleinen. Het Piazza Vecchia en het nog oudere Piazza Duomo bevinden zich op slechts een steenworp afstand terwijl je de Via Donizetti afloopt, waar je een authentiek voorbeeld van een huis uit de renaissance tegenkomt: het Casa dell'Arciprete, met zijn decoratieve marmeren voorgevel. In de verte kun je een glimp opvangen van het Piazza del Duomo met zijn elegantie en verrassende asymmetrische vorm rond de Duomo, het symbool van religieuze macht en de getuige van vele intriges en geschillen. Aan de zijkant staat de Cappella Colleoni, die tussen 1472 en 1476 in opdracht van de plaatselijke leider Bartolomeo Colleoni werd gebouwd als mausoleum voor hemzelf en zijn dochter Medea. Op het plein is de linkerzijde van de Basilica di Santa Maria Maggiore, die van buiten de primitieve romaanse vorm heeft behouden, zichtbaar. Op het Piazza del Duomo, in de tuin van het Vescovado, staat de achthoekige doopkapel, die halverwege de veertiende eeuw werd gebouwd door Giovanni da Campione.

Naast het Piazza del Duomo ligt het Piazza Vecchia, het eeuwenoude hoofdkwartier en symbool van de burgerlijke macht. In het midden bevindt zich een fontein die door de Venetiaanse burgemeester Contarini werd gedoneerd. Het oudste gebouw aan het Piazza Vecchia is het Palazzo della Ragione, dat dateert uit de twaalfde eeuw, met een centraal balkon en een venster met daarboven de Leone di San Marco, het werk van Pietro Isabello, een renaissancistische meesterarchitect uit Bergamo. Rechts van het Palazzo della Ragione bevindt zich de Torre del Comune, waarvan met name het hoogste deel in de loop der tijden aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan. Hier vind je ook het zestiende-eeuwse Palazzo Nuovo, waarin tegenwoordig een belangrijke bibliotheek is gevestigd, en het Palazzo del Podestà Veneto, waarin zich nu de Università degli Studi di Bergamo bevindt.

Waar overnachten in Bergamo

B&B Hotel Bergamo
B&B Hotel Bergamo
3 out of 5
Via Autostrada 2/A, Bergamo, BG
De prijs is € 65 per nacht van 8 nov. tot 8 nov.
Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 10 minuten lopen van Humanitas Gavazzeni-ziekenhuis, Centro Congressi Giovanni XXIII, Bergamo en Via XX Settembre. ...
4.2/5 Very Good! (562 beoordelingen)
"De locatie is vrij dichtbij het station . Qua comfort is goed."

Beoordeeld op 3 okt. 2019

B&B Hotel Bergamo
Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
4 out of 5
Viale Papa Giovanni Xxiii 100, Bergamo, BG
De prijs is € 76 per nacht van 14 nov. tot 14 nov.
Dit sportieve hotel ligt in Stazione, binnen 5 minuten lopen van Centro Congressi Giovanni XXIII, Bergamo, Largo Porta Nuova en Piazza Matteotti. Ook Via XX ...
4.2/5 Excellent! (964 beoordelingen)
"De locatie en het ontbijt zijn geweldig, jammer dat de buitenkant van het gebouw ivm werkzaamheden van het gebouw bedekt was met doeken. Het personeel was correct, wel erg formeel, zelfs onaardig toen we per ongeluk ons maskertje vergeten waren. Al met al is het een prima hotel. Tip, de kamernummers ..."

Beoordeeld op 3 okt. 2021

Mercure Bergamo Centro Palazzo Dolci
Hotel Excelsior San Marco
Hotel Excelsior San Marco
4 out of 5
Piazzale della Repubblica 6, Bergamo, BG
De prijs is € 86 per nacht van 5 nov. tot 5 nov.
Dit sportieve hotel ligt in Citta Bassa, binnen 10 minuten lopen van Monastero Matris Domini, Piazza Matteotti en Largo Porta Nuova. Ook Caprotti Park en Via ...
4.3/5 Excellent! (780 beoordelingen)
"Ligging uitstekend met een parkje voor heet hotel en een bushalte. Een uitstekend restaurant op de 8e verdieping met een mooi uitzicht over de Città Alta. Ook de ontbijtzaal heeft een mooi uitzicht vanaf de 1ste verdieping. Personeel vriendelijk, 1-persoonskamer was ruim en alles was aanwezig. Grote ..."

Beoordeeld op 14 okt. 2019

Hotel Excelsior San Marco
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.
Residenza Del Borgo
Residenza Del Borgo
Via Borgo Santa Caterina 41, Bergamo, Provincia di Bergamo
De prijs is € 82 per nacht van 24 okt. tot 24 okt.
Dit aparthotel in Bergamo ligt binnen 10 minuten lopen van GAMeC en Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Ook Piazza Vecchia en Humanitas Gavazzeni-ziekenhuis liggen ...
4.8/5 Exceptional! (58 beoordelingen)
"Adequate accommodation at reasonable price but very basic furniture."

Beoordeeld op 19 aug. 2021

Residenza Del Borgo
Domitys Quarto Verde
Domitys Quarto Verde
Via Pinamonte da Brembate 5, Bergamo, BG
De prijs is € 100 per nacht van 1 nov. tot 1 nov.
Dit appartement ligt in Stazione, binnen 3 km afstand van GAMeC, Rocca en Piazza Vecchia. Ook Universiteit van Bergamo en Oriocenter liggen binnen 5 km afstand. ...
4.9/5 Exceptional! (8 beoordelingen)
Ottimo soggiorno
"Abbiamo prenotato in questa struttura e con nostra sorpresa abbiamo trovato un appartamento pulitissimo e molto curato.Lo consigliamo a chi ama la tranquillità.Personale disponibile e molto gentile"

Beoordeeld op 29 sep. 2021

Domitys Quarto Verde
B&B Bergamo Easy Airport, inchecken 24 uur
B&B Bergamo Easy Airport, inchecken 24 uur
Via Luigi Luzzatti 2e, Appartamento intero, Bergamo, Lombardije
Dit historische appartement in Bergamo ligt binnen 2 km afstand van Humanitas Gavazzeni-ziekenhuis, Centro Congressi Giovanni XXIII, Bergamo en Via XX Settembre. ...
B&B Bergamo Easy Airport, inchecken 24 uur
Laagste prijs per nacht gevonden in de afgelopen 24 uur op basis van een verblijf van 1 nacht voor 2 volwassenen. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Mogelijk gelden er extra voorwaarden.

Populaire plekken om te bezoeken in Bergamo

Topactiviteiten die je kunt doen in Bergamo

Steden in de buurt van Bergamo