Milaan

Reisgids
Galleria Vittorio Emanuele II inclusief een kasteel, historische architectuur en nachtleven
Wandel door de straten van de stijlvolle hoofdstad van Noord-Italië en ontdek de kunstgeschiedenis, de modecultuur en een van de grootste kerken ter wereld.

De hoofdstad van de Italiaanse streek Lombardije is een levendige metropool die wordt gekenmerkt door de kosmopolitische cultuur. Milaan staat in de hele wereld bekend als modestad, maar het is ook het financiële hart van Italië. Met meer dan vijf miljoen inwoners is het een van de grootste steden van Europa. Milaan werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest, maar talloze prachtige, oude monumenten zijn overeind gebleven.

Bezichtig de vele verbluffend mooie kerken en ontdek zo de rijke geschiedenis van Milaan. In het hart van de stad staat de Dom van Milaan, de Duomo. Dit is een van de grootse kerken ter wereld en daarom een van de populairste bezienswaardigheden van de stad. Steek de Piazza del Duomo over om bij de Santa Maria Delle Grazie te komen. In deze kerk met klooster hangt Het Laatste Avondmaal van Da Vinci. In de Chiesa di San Maurizio zie je veel bekende muurschilderingen. Ook is in deze kerk het archeologisch museum van Milaan gevestigd.

In Milaan is tevens veel niet-religieuze kunst te vinden. Zo herbergt de prachtige Villa Reale twee van de beste seculiere musea van Milaan. Bestudeer de werken van de beste kunstenaars van dit moment in het Padiglione d'Arte Contemporanea of bekijk negentiende- en twintigste-eeuwse meesterwerken in de Galleria d'Arte Moderna. Vlak in de buurt vind je de kunstmuseum Pinacoteca di Brera, waar werken van Rafaël en Caravaggio te bewonderen zijn.

Geniet van een hartige risotto of pasta, of ga wat eten bij een van de vele pizzeria's en ijssalons die je overal ziet. Italië staat bekend om de aperitieven en wijnen neem je favoriete drankje of probeer iets nieuws in een van de wijnbarren. Ga naar een voorstelling in het Teatro alla Scala en maak daarna kennis met de Milanezen in de frisse buitenlucht van het uitgaansdistrict Navigli. 's Zomers blijft de stad ook 's nachts warm. In de winter kun je een uitstapje maken naar de nabijgelegen Alpen om daar te skiën of snowboarden.

Milaan heeft een eigen internationale luchthaven, maar is vanuit veel Europese steden ook goed per trein te bereiken. Zodra je in de stad bent, merk je dat de metro- en tramlijnen erg handig zijn en bovendien niet duur. Meng je tussen de Milanezen en neem de stijl en elegantie van een van de meest modieuze steden van Europa in je op.

Waar overnachten in Milaan

Galleria Vittorio Emanuele II inclusief een kasteel, historische architectuur en nachtleven

Centrum van Milaan

4,5/5(71 beoordelingen over de buurt)

Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan zijn topbezienswaardigheden in Centrum van Milaan, naast de populaire winkels. Neem de metro bij Metrostation Duomo of Via Orefici P.za Cordusio Tram Stop om nog meer bezienswaardigheden in het gebied te verkennen.

Centrum van Milaan
Piazza della Repubblica bevat een standbeeld of beeldhouwwerk en een monument

Stazione Centrale

4/5(50 beoordelingen over de buurt)

Stazione Centrale is populair onder reizigers door zijn fantastische uitgaansgelegenheden. Ontdek meer van Milaan met de metro vanaf Via Settembrini Tram Stop of Via Vitruvio Tram Stop, en kom langs topbezienswaardigheden zoals Corso Buenos Aires en Piazza Lima.

Stazione Centrale
Galleria Vittorio Emanuele II inclusief historische architectuur, interieur en winkelen

Historisch stadscentrum

Piazza del Duomo en Kathedraal van Milaan zijn topbezienswaardigheden in Historisch stadscentrum, naast de populaire winkels. Neem de metro bij Via Orefici P.za Cordusio Tram Stop of Cordusio M1 Tram Stop om nog meer bezienswaardigheden in het gebied te verkennen.

Historisch stadscentrum
Pinacoteca di Brera bevat historische architectuur en een standbeeld of beeldhouwwerk

Brera

Het winkelaanbod, de livemuziek en de restaurants zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Brera. Stop tijdens je bezoek bij Pinacoteca di Brera of Museo Teatrale alla Scala. Neem de metro bij Via Cusani Tram Stop of Metrostation Cairoli om je in de omgeving te verplaatsen.