Topactiviteiten in Milaan

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Milaan bevat historische architectuur, een zonsondergang en straten

Gevarieerde activiteiten in het statige Milaan

In de sfeervolle Italiaanse stad Milaan kun je je onderdompelen in de rijke cultuur, geweldig shoppen of genieten van het heerlijke eten dat de stad te bieden heeft. Bewonder de imposante gotische Dom van Milaan, ontdek de diverse musea in het Castello Sforzesco of struin langs bijzondere winkels in de Galleria Vittorio Emanuele. Behalve een bezoek brengen aan de talloze bezienswaardigheden in Milaan, is het ook mogelijk om een dagje op stap te gaan in de mooie omgeving van de stad.

Dingen om te doen in Milaan

Een unieke manier om de monumenten van Milaan te ontdekken is de activiteit het beste van Milaan per riksja. Samen met een chauffeur reis je met een elektrische riksja door de stad, waardoor je in relatief weinig tijd veel kunt zien. Je bepaalt zelf welke hoogtepunten je van Milaan wilt bekijken. Wil je de sfeervolle straten van de wijk Brera verkennen of juist liever het imposante Castello Sforzesco bewonderen? Een tour met een riksja biedt je veel mogelijkheden. Verder kun je in Milaan gaan picknicken in een van de leuke parken die de stad rijk is, zoals het Parco Sempione, dat doorgaans niet ver van je hotel in Milaan ligt.

Dingen om te zien in Milaan

Er zijn meerdere interessante excursies in Milaan beschikbaar, zodat je de stad nog veel beter zult ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee met een rondleiding over het dakterras van de Duomo. De gids kan je hier veel vertellen over dit bijzondere gebouw en eenmaal boven geniet je van een bijzonder uitzicht op de stad en zijn omgeving. Een ander hoogtepunt dat je niet mag overslaan, is Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Deze bijzondere muurschildering kun je tijdens verschillende tours bewonderen, bijvoorbeeld tijdens de rondleiding langs de Renaissance-schatten in Milaan en 'Het laatste avondmaal' van Da Vinci. Theaterliefhebbers kunnen bovendien een rondleiding reserveren door het beroemde theater La Scala. Je kunt hier niet alleen het theater zelf, maar ook veel bijzondere beelden en schilderijen in het museum bekijken.

Dagactiviteiten in de omgeving van Milaan

Je kunt ook diverse leuke activiteiten in Milaan buiten de stad ondernemen. Zo kun je op een dagexcursie naar het Comomeer gaan, een prachtig meer dat tussen groene bergen ligt. Tijdens deze dag kun je de mooie monumenten en winkels van de gezellige stad Como ontdekken, zoals de Chiesa di San Fedele. Ook ga je met een treintje naar het hogergelegen dorp Brunate, waar je geniet van een weids uitzicht. Wil je graag nog meer van de imposante Alpen zien? Dan kun je besluiten een treintour naar St. Moritz met de Bernina Express te boeken. Je maakt hierbij een bijzondere treinreis langs hoge bergtoppen en diepe kloven. In St. Moritz kun je vervolgens genieten van een lekkere maaltijd of de leuke winkels, waarna je weer terugreist naar Milaan. Als je graag op stedentrip naar deze stad wilt, kun je eens kijken bij de pagina met vluchten naar Milaan.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten

Milaan reisgids: tips & info


Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Milaan

Steden in de buurt van Milaan