Voordeligste vluchten naar Lecce

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 86 voor enkele vluchten en € 149 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Onder in de hak van de laars van Italië ligt Lecce, een schilderachtige stad die zo rijk is aan barokarchitectuur dat je er ogen te kort komt. In het hart van de stad ligt het Piazza Sant'Oronzo, een groot plein waar je vlakbij een Romeins amfitheater uit de 2e eeuw vindt. Een andere bezienswaardigheid is de Chiesa di Santa Croce, een 14e-eeuwse kerk met een rijkversierde voorgevel. Als je geïnteresseerd bent in kerken, is de Duomo di Lecce ook het bezichtigen waard. Vooral het interieur van deze domkerk, die maar liefst twaalf zijkapellen heeft, is bijzonder indrukwekkend. Een uitstapje in de omgeving van Lecce is ook een aanrader: het kustplaatsje Otranto is ongetwijfeld een van de mooiste dorpen in Zuid-Italië en lijkt zo uit de middeleeuwen te komen.

Vliegen naar Lecce

Als je per vliegtuig naar Lecce reist, ligt het voor de hand dat je naar de luchthaven van Brindisi vliegt, de Aeroporto del Salento (BDS). Deze ligt zo'n 47 kilometer ten noorden van Lecce. Deze luchthaven wordt ook wel Aeroporto Papola Casale genoemd. Vanaf Luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken doorgaans dagelijks vluchten naar Brindisi. Deze vluchten maken een tussenstop op Aeroporto di Roma Fiumicino (FCO), de grootste internationale luchthaven van Rome. De vluchten worden verzorgd door samenwerkende grote vliegmaatschappijen en de totale vluchtduur is ruim 5,5 uur. Je kunt vanuit Nederland ook rechtstreeks naar Brindisi vliegen. Vanaf Eindhoven Airport (EIN) vlieg je met een lowcostmaatschappij enkele keren per week er rechtstreeks naartoe. De vlucht duurt zo'n 2 uur en 40 minuten. Ook kun je eventueel vanuit België, vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL), rechtstreeks naar Brindisi vliegen. Deze vluchten, die door een budgetvliegmaatschappij worden verzorgd, vinden één- of tweemaal per week plaats. De vluchtduur is ongeveer 2,5 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Brindisi

Als je tijd moet doorbrengen op de luchthaven van Brindisi, hoef je je beslist niet te vervelen. Er zijn allerlei winkels, restaurants, bars en cafés waar je een hapje kunt eten. Verder zijn er voorzieningen voor mindervaliden, zoals rolstoelhellingen en speciale wc's. In de buurt van het vliegveld zijn ook verschillende hotels te vinden. Mocht je laat aankomen of vroeg vertrekken, dan is een overnachting in een hotel vlak bij de luchthaven ideaal. Je kunt je hotel samen met je vlucht vóór vertrek online boeken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Brindisi

Als je vanaf de luchthaven van Brindisi naar Lecce wilt reizen, kun je vanaf de luchthaven de bus nemen naar het treinstation van Brindisi. Vanaf dat station vertrekt er in ieder geval eenmaal per uur een trein naar Lecce, waar je binnen een half uur bent. Als je de omgeving verder wilt gaan verkennen, is het aan te raden om vooraf online een huurauto te regelen en deze bij aankomst op te halen. Ideaal als je een roadtrip langs de kust wilt maken en plaatsen als Otranto en Santa Maria di Leuca wilt aandoen en ook handig om ermee naar je bestemming te rijden. Houd er overigens rekening mee dat het centrum van Lecce autovrij is.

Populaire vluchten naar Lecce

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 86 voor enkele vluchten en € 149 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.