Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Vakanties in Palermo

De hoofdstad van het mediterrane eiland Sicilië is één van Europa's oudste steden. Verken de antieke gebouwen, zie middeleeuwse mummies en geniet van de Siciliaanse keuken.

Palermo is de hoofdstad van Sicilië, een historische havenstad vol paleizen, kerken en andere oude gebouwen. De mix van architecturale stijlen weerspiegelen de beschaving die Palermo achtereenvolgens veroverden, bewoonden en verlieten. De Arabieren, Noormannen, Byzantijnen, Fransen en Spanjaarden hebben allemaal ooit in het verleden Palermo bezet. De stranden, musea, straatmarkten en een crypte vol mummies bieden je genoeg boeiende attracties en bestemmingen.

Begeef je naar Quattro Cantiin de historische wijk. Het plein ligt op de kruising van de twee voornaamste wegen van Palermo en heeft vier identieke barokke gebouwen op zijn hoeken. Hun niches bevatten standbeelden van de vier Spaanse heersers van de stad.

Breng een bezoek aan de 12e-eeuwse kathedraal voor zijn Arabisch getinte Romaanse architectuur, gotische gargouilles en barokke interieur. Laat je rondleiden in de Kerk van San Cataldo, een Arabisch-Romaans gebouw met drie koepels. Loop langs de zware houten deur van het Palazzo Alliata di Pietratagliata en bewonder het gotische decor en de architectuur.

Ontdek Griekse, Romeinse en Etruskische kunstvoorwerpen in het Museo Archeologico Regionale Antonio Salinas. Bestudeer voorbeelden van middeleeuwse kunst in de Galleria Regionale en modernere werken in de Galleria D'Arte Moderna. Koop zeevruchten en souvenirs op de openluchtmarkt La Vucciria en vind tweedehandskleren op de markt van Ballarò. Ontspan vervolgens op één van de vele stranden.

Verken de meest ongewone plaats van Palermo, namelijk de Catacombe dei Cappuccini, een crypte onder het Piazza Cappuccini. Je vindt er duizenden mummies, waarvan enkele goed bewaard zijn, terwijl anderen zich in verschillende staten van verval bevinden. Ze liggen er op rekken, hangen aan de muren of vullen de verschillende niches. Kijk omhoog naar de botten die de plafonds verfraaien.

Rond elke dag af in één van de restaurants van Palermo. Smul van de pizza's die bereid werden in houtovens, een plaatselijk gebruik, en probeer andere regionale favorieten uit, zoals pasta met sardines en Cassata Siciliana, een traditionele cake. 

Arriveer op de internationale luchthaven van Palermo of kom met de boot of trein om de musea en gebouwen te bezoeken en de atmosfeer en geschiedenis van Palermo op te snuiven. Profiteer van Palermo's locatie als een belangrijke verkeersknooppunt om de rest van Sicilië te verkennen. De Griekse archeologische ruïnes van Segesta bevinden zich op minder dan 2 uur met de trein. Het vissersdorpje Cefalu is maar een korte busrit verwijderd.


Beste hotelaanbiedingen

Alle 963 hotels in Palermo weergeven
€ 69
Politeama Palace Hotel

Politeama Palace Hotel

Piazza Ruggero Settimo 15, Palermo
4,0
/ 5, op basis van 198 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Ruggero Settimo, binnen 10 minuten lopen van Piazza Ruggero Settimo, Teatro Massimo en Museo Archeologico Regionale. Ook Kerk van San Cataldo en Martorana liggen binnen 2 km afstand.

€ 87
Hotel Palazzo Sitano

Hotel Palazzo Sitano

Via Vittorio Emanuele, 114, Palermo
4,0
/ 5, op basis van 172 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit ontspannende hotel ligt in Castellammare Vucciria, binnen 10 minuten lopen van Fontana Del Garraffo, Galleria Regionale della Sicilia en Martorana. Ook Kerk van San Cataldo en Museo Archeologico Regionale liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 81
Agriturismo Al Poggetto

Agriturismo Al Poggetto

Via Spagna, 3, Santa Cristina Gela
3,5
/ 5, op basis van 2 beoordelingen
4.0 van 5.0

Deze plattelandsaccommodatie in Santa Cristina Gela ligt op 14,2 km van AcquaPark Monreale en op 19,8 km van Real Casina di Caccia. Ook Palazzo della Cuba en Kathedraal van Monreale liggen binnen 25 km afstand.

€ 160
Grand Hotel Piazza Borsa

Grand Hotel Piazza Borsa

Via dei Cartari 18, Palermo
4,4
/ 5, op basis van 153 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit ontspannende hotel ligt in Kalsa, binnen 5 minuten lopen van Oratorio di San Lorenzo, Martorana en Kerk van San Cataldo. Ook Galleria Regionale della Sicilia en Museo Archeologico Regionale liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 109
Grand Hotel Et Des Palmes

Grand Hotel Et Des Palmes

Via Roma 398, Palermo
4,1
/ 5, op basis van 495 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit romantische hotel ligt in Ruggero Settimo, binnen 10 minuten lopen van Chiesa di Santa Croce, Museo Archeologico Regionale en Teatro Massimo. Ook Martorana en Kerk van San Cataldo liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 50
Hotel Bel 3

Hotel Bel 3

Via Ruffo Di Calabria 20, Palermo
4,1
/ 5, op basis van 315 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit romantische hotel in Palermo ligt op 3,9 km van Villa Martorana Genuardi en op 4,7 km van Parco Uditore. Ook Palazzo della Cuba en Cappella Palatina liggen binnen 10 km afstand.

€ 35
Hotel Europa

Hotel Europa

Via Agrigento, 3, Palermo
3,6
/ 5, op basis van 147 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Ruggero Settimo, binnen 15 minuten lopen van Santa Maria di Monserrato en Teatro Massimo. Ook Museo Archeologico Regionale en Kerk van San Cataldo liggen binnen 2 km afstand.

€ 136
Hotel Kalura

Hotel Kalura

Via V Cavallaro 13, Cefalu
4,1
/ 5, op basis van 47 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in Cefalu ligt aan het strand, binnen 3 km afstand van Rocca di Cefalù, Strand Cefalu en Palazzo Piraino. Ook Palazzo Atenasio Martino en Museo Mandralisca liggen binnen 3 km afstand.

De beste Vlucht + Hotel-deals

Topdeals op vluchten

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.