Alaska

Verenigde Staten
Juneau
Deze staat, die als een na laatste is toegevoegd aan de VS, is tevens de grootste. Ontdek dit verafgelegen land met bergen, goudmijnen, hondensleeën, mogelijkheden voor het spotten van walvissen en gletsjers die je kunt beklimmen.

Alaska heeft een totale oppervlakte van 1,7 miljoen vierkante kilometer en biedt talloze outdoormogelijkheden in de verschillende regio's. Ervaar hoe de bergen, gletsjers en stranden per seizoen van karakter veranderen.

In het midden van de staat ligt Fairbanks, waar nog steeds de sporen van de goudkoorts duidelijk te zien zijn. Je kunt er proberen gouderts te wassen zoals men deed in de tijd rond 1840 en 1850. Bezoek Alaskaland Pioneer Park met een replica van een dorpje van inheemse Amerikanen en een Wild West-park. Van de vroege herfst tot het midden van de lente kun je het glinsterende noorderlicht waarnemen.

Ga vanuit Fairbanks met de McKinley Explorer-spoorlijn naar een van de indrukwekkendste plekken van Alaska, het Denali National Park. Als je een ervaren bergbeklimmer bent, beklim dan de 6168 meter hoge top van de berg Denali, die voorheen Mt. McKinley werd genoemd. Je kunt ook gewoon van het indrukwekkende uitzicht genieten dat wordt weerspiegeld in Wonder Lake. Kijk of je elanden, grizzlyberen, kariboes en de 130 verschillende vogelsoorten ziet in de ongerepte wildernis van het park.

Geniet van een ontspannend thermaal bad in het Chena Hot Springs Resort. In de buurt kun je in het Aurora Ice Museum ijssculpturen zien. Vaar in een kajak op de Chena River of trotseer het ijskoude water drijvend in een grote zwemband.

Aan de zuidkust biedt Anchorage mogelijkheden om rond te varen in de fjorden in de Prince William Sound, bergwandelingen te maken in de ChugachMountains en de start mee te maken van de Iditarod-sledehondenrace, die in maart wordt gehouden. Ontdek alles over de plaatselijke geschiedenis in het Anchorage Museum in het Rasmuson Center en bekijk levensechte objecten in het Alaska Native Heritage Center. Geniet van een zandstrand op Kincaid Beach of bekijk Pacifische parelduikers en zwem in het warme water van Goose Lake.

Verder naar het zuiden, in Homer, zie je vissers hun dagvangst binnenhalen. Je kunt ook zelf een vissersboot huren om je eigen hengel uit te gooien naar zalm of heilbot. Maak wandelingen in de Kenai Mountains en ski vanaf de Wosnesenski Glacier naar beneden.

De hoofdstad van Alaska, Juneau, is een fantastische plek voor het spotten van walvissen. Maak een gletsjerwandeling. Je kunt kiezen uit veel plekken: de gletsjers Herbert, Sawyer en Mendenhall en de Tracy Arm Fjord.

Populaire steden in Alaska

Anchorage inclusief een zonsondergang en een strand
Anchorage
Staat bekend om Bergen, Wandelen en Museums
Deze stad, die bekendstaat als een fantastische plek om het noorderlicht te zien, biedt veel mogelijkheden voor extreme buitensporten zoals snowkiten en ijsracen met motoren.

Redenen voor een bezoekje

 • Tony Knowles Coastal Trail
 • Skiresort Alyeska
 • Anchorage Museum
Fairbanks
Fairbanks
Staat bekend om Winkelen, Tours en Noorderlicht
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de musea, het noorderlicht en de warmwaterbronnen in Fairbanks.

Redenen voor een bezoekje

 • Chena Hot Springs
 • Pioneer Park
 • Creamer's Field
Juneau toont cruises, bergen en algemene kustgezichten
Juneau
Staat bekend om Excursies, Gletsjers en Wandelen
Breng een bezoek aan Juneau! Geniet van de gletsjers, de wandelroutes en de lokale keuken.

Redenen voor een bezoekje

 • Mendenhall Glacier
 • Auke Bay
 • Tracy Arm Fjord
Denali bevat vergezichten en bergen en ook een klein groepje mensen
Denali
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Tours
Deze uitgestrekte wildernis van Alaska met rotsen en ijs bevat de hoogste berge van Noord-Amerika, wandelroutes, grizzly's en zwarte beren.

Redenen voor een bezoekje

 • Denali National Park
 • Denali
 • Wonder Lake
Seward toont een jachthaven, zeilen en algemene kustgezichten
Seward
Staat bekend om Excursies, Zee en Gletsjers
Seward wacht op je. Ontdek hier de natuur, de kustligging en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Godwin Glacier
Ketchikan bevat algemene kustgezichten en varen
Ketchikan
Staat bekend om Excursies, Winkelen en Rivieren
Kom naar Ketchikan en ontdek de rivier, de bezienswaardigheden en de cafés!