Belangrijk: voor deze bestemming gelden mogelijk Covid-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

Verenigde StatenNoord-Amerika

Breng een bezoek aan wereldsteden, ontdek indrukwekkende nationale parken en leer meer over de geschiedenis van het land dat bekendstaat om zijn smeltkroes van nationaliteiten.

De Verenigde Staten strekt zich uit over de breedte van Noord-Amerika en biedt talloze trekpleisters en ervaringen. Kies voor een bezoek aan bepaalde bekende steden of huur een auto voor een rondreis door hartje Amerika.

Zowel de kleinere plaatsen als beroemde steden bieden hier talloze historische vindplaatsen en moderne culturele centra. Volg het Freedom Trail in Boston, waar je dankzij oude patriotten kunt zien hoe het land er rond 1770 uitzag.

Een van de belangrijkste Amerikaanse steden ter wereld op economisch gebied is natuurlijk New York City! Winkel totdat je erbij neervalt aan Fifth Avenue, koop kaartjes voor een theatervoorstelling op Broadway, bezoek kunstmusea, loop kilometers lang door Central Park, woon professionele sportwedstrijden bij bestel allerlei gerechten van diverse culturen over de hele wereld in de wijken die over de hele stad liggen verspreid.

Reis vanaf hier richting het zuiden voor Washington D.C., de hoofdstad van Amerika, vol overheidsgebouwen, musea en buitenlandse ambassades. Bewonder bekende trekpleisters zoals het Witte Huis en de National Mall om monumenten te zien voor enkele van de grootste leiders van het land: Lincoln, Jefferson, Franklin Roosevelt, Martin Luther King, Jr. en Washington.

Aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico kun je van allerlei topstranden genieten. Verder vind je in Florida vele attractieparken en natuurreservaten in de Everglades. Richting het westen ervaar je in New Orleans de Cajunse cultuur. Bezoek hier de staat Texas, waar in de 19e eeuw pioniersgeschiedenis geschreven werd. Woon een rodeo bij of proef de barbecuegerechten typisch voor Texas.

En ontdek verschillende topsteden aan de Grote Oceaan. Zo vind je in Los Angeles de wereldberoemde filmindustrie in Hollywood naast verschillende stranden.Je moet tijdens een bezoek aan de westkust zeker de Golden Gate Bridge van San Francisco hebben gezien! De brug vormt een icoon voor de stad die tijdens de goudkoorts in de jaren 1840 in Californië opbloeide.

Las Vegas ligt hier meer landinwaarts en vormt een gok- en entertainmentcentrum in de woestijn van Nevada. Amerika biedt alles van de eilanden van Hawaï, waar je kunt snorkelen, golfen en duiken, tot de ijskoude fjorden, ijsberen en ijsvlaktes van Alaska.

In het hele land biedt de nationale parkservice betaalbaar toegang tot beschermde gebieden vol imposante bergen, bossen en watervallen, variërend van de Grand Canyon tot de Great Smoky Mountains.

Populaire steden in Verenigde Staten

Brooklyn Bridge Park inclusief een stad, een zonsondergang en een rivier of beek
New York
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Broadway
 • Times Square
 • Rockefeller Center
Beverly Hills inclusief bewegwijzering
Los Angeles
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Sport

…"

Redenen voor een bezoekje
 • The Grove
 • Aquarium of the Pacific
 • Farmers Market
Chicago inclusief straten, hoogbouw en een stad
Chicago
Staat bekend om Theaters, Museums en Cultuur

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Union Station
 • John G. Shedd Aquarium
 • Navy Pier
Boston Common bevat een standbeeld of beeldhouwwerk, een tuin en een stad
Boston
Staat bekend om Historische gebouwen, Sport en Tours

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Copley Square
 • Boston Children's Museum
 • Fenway Park
Legoland Florida bevat een standbeeld of beeldhouwwerk, attracties en een monument
Orlando
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Winkelen en Pretparken

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Camping World Stadium
 • Universal Orlando Resort™
 • Universal Studios Florida™
Belltown inclusief bewegwijzering
Seattle
Staat bekend om Winkelen, Theaters en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje
 • Space Needle
 • Seattle Center
 • Chihuly Garden and Glass

Populaire plekken om te bezoeken in Verenigde Staten

Central Park
Afbeelding van Central Park

Central Park

Dit park is een oase van rust in de betonjungle van Manhattan. De perfecte plek om je voeten wat rust te gunnen en lekker te picknicken.

Times Square
Afbeelding van Times Square

Times Square

New Yorks befaamde, door neon verlichte plein kan het best beschreven worden als één grote mierenhoop, maar het is een plek die toeristen niet mogen missen.

Universal Studios Hollywood™
Afbeelding van Universal Studios Hollywood™

Universal Studios Hollywood™

Film- en tv-studio, amusementscomplex en pretpark ineen, met vermaak op elke hoek.

Vrijheidsbeeld
Afbeelding van Vrijheidsbeeld

Vrijheidsbeeld

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Golden Gate Bridge
Afbeelding van Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Auto's rijden eroverheen en schepen zeilen eronderdoor, maar de beste manier om deze beroemde brug te ervaren is te voet.

Yosemite National Park
Afbeelding van Yosemite National Park

Yosemite National Park

Dit nationale park is een van de schilderachtigste van het land dankzij zijn vele wandelroutes, watervallen en bergen vol wilde dieren.

Verenigde Staten

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: