Verenigde Staten

Reisgids
Verenigde Staten
Breng een bezoek aan wereldsteden, ontdek indrukwekkende nationale parken en leer meer over de geschiedenis van het land dat bekendstaat om zijn smeltkroes van nationaliteiten.

De Verenigde Staten strekt zich uit over de breedte van Noord-Amerika en biedt talloze trekpleisters en ervaringen. Kies voor een bezoek aan bepaalde bekende steden of huur een auto voor een rondreis door hartje Amerika.

Zowel de kleinere plaatsen als beroemde steden bieden hier talloze historische vindplaatsen en moderne culturele centra. Volg het Freedom Trail in Boston, waar je dankzij oude patriotten kunt zien hoe het land er rond 1770 uitzag.

Een van de belangrijkste Amerikaanse steden ter wereld op economisch gebied is natuurlijk New York City! Winkel totdat je erbij neervalt aan Fifth Avenue, koop kaartjes voor een theatervoorstelling op Broadway, bezoek kunstmusea, loop kilometers lang door Central Park, woon professionele sportwedstrijden bij bestel allerlei gerechten van diverse culturen over de hele wereld in de wijken die over de hele stad liggen verspreid.

Reis vanaf hier richting het zuiden voor Washington D.C., de hoofdstad van Amerika, vol overheidsgebouwen, musea en buitenlandse ambassades. Bewonder bekende trekpleisters zoals het Witte Huis en de National Mall om monumenten te zien voor enkele van de grootste leiders van het land: Lincoln, Jefferson, Franklin Roosevelt, Martin Luther King, Jr. en Washington.

Aan de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico kun je van allerlei topstranden genieten. Verder vind je in Florida vele attractieparken en natuurreservaten in de Everglades. Richting het westen ervaar je in New Orleans de Cajunse cultuur. Bezoek hier de staat Texas, waar in de 19e eeuw pioniersgeschiedenis geschreven werd. Woon een rodeo bij of proef de barbecuegerechten typisch voor Texas.

En ontdek verschillende topsteden aan de Grote Oceaan. Zo vind je in Los Angeles de wereldberoemde filmindustrie in Hollywood naast verschillende stranden.Je moet tijdens een bezoek aan de westkust zeker de Golden Gate Bridge van San Francisco hebben gezien! De brug vormt een icoon voor de stad die tijdens de goudkoorts in de jaren 1840 in Californië opbloeide.

Las Vegas ligt hier meer landinwaarts en vormt een gok- en entertainmentcentrum in de woestijn van Nevada. Amerika biedt alles van de eilanden van Hawaï, waar je kunt snorkelen, golfen en duiken, tot de ijskoude fjorden, ijsberen en ijsvlaktes van Alaska.

In het hele land biedt de nationale parkservice betaalbaar toegang tot beschermde gebieden vol imposante bergen, bossen en watervallen, variërend van de Grand Canyon tot de Great Smoky Mountains.

Populaire steden in Verenigde Staten

New York bevat een stad, een wolkenkrabber en landschappen
New York
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Museums
New York City, ook wel eens gekscherende het 'middelpunt van het universum' genoemd, gonst van energie, ambitie en gusto.

Redenen voor een bezoekje

 • Manhattan Cruise Terminal
 • Times Square
 • Broadway
Chicago inclusief straten, hoogbouw en een stad
Chicago
Staat bekend om Theaters, Museums en Kunst
Een moderne metropool aan de oevers van Lake Michigan met een uitgesproken voorliefde voor kunst, honkbal en blues.

Redenen voor een bezoekje

 • Shedd Aquarium
 • Soldier Field
 • Field Museum of Natural History
Los Angeles
Los Angeles
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Sporten
De Stad der Engelen, het kloppende hart van Zuid-Californië, is wereldberoemd om zijn luxe, zonnige levensstijl en de talloze sterren.

Redenen voor een bezoekje

 • Crypto.com Arena
 • Los Angeles Convention Center
 • The Grove
Boston Common bevat een standbeeld of beeldhouwwerk, een tuin en een stad
Boston
Staat bekend om Historisch, Sporten en Tours
Boston heeft een belangrijke plek in de moderne Amerikaanse geschiedenis en zal dankzij de rol van de stad tijdens de Amerikaanse Revolutie altijd worden geassocieerd met een vrij Amerika.

Redenen voor een bezoekje

 • Boston Convention and Exhibition Center
 • Fenway Park
 • Boston Children's Museum
Washington
Washington
Staat bekend om Historisch, Museums en Monumenten
Het is niet alleen de thuisbasis van de president van de Verenigde Staten, maar ook van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Dag na dag worden in Washington beslissingen genomen die voor de hele wereld van belang zijn. Kort gezegd is dit een stad waar elke dag opnieuw geschiedenis wordt geschreven.

Redenen voor een bezoekje

 • Union Station Shopping Center
 • Capital One Arena
 • Universiteit van Georgetown
Houston toont een park
Houston
Staat bekend om Winkelen, Sporten en Theaters
Volgens een Amerikaanse uitdrukking is alles groter in Texas en dat geldt zeker ook voor Houston!

Redenen voor een bezoekje

 • George R. Brown Convention Center
 • Winkelcentrum Citycentre
 • Memorial City Mall

Populaire plekken om te bezoeken

Verenigde Staten

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: