Autoverhuur in Verenigde Staten

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is zo veel te zien en doen dat je er gemakkelijk wekenlang op vakantie kunt en nog genoeg overhoudt voor een volgende trip. Om toch zo veel mogelijk te kunnen ervaren, kun je het beste een auto huren. Kijk op de site van Expedia naar de mogelijkheden en plan alvast je reis door de Great Plains, langs de Californische kust of naar de pretparken van Florida.

Een auto huren in de Verenigde Staten

De mogelijkheden om een auto te huren in de VS zijn eindeloos. Kies daarom eerst de stad of staat waar je de auto wilt ophalen, zoals Las Vegas of Arizona om maar eens wat te noemen. Wanneer je vervolgens de datums invoert waarop je je auto wilt ophalen en terugbrengen, krijg je een handig overzicht van de beschikbare modellen. Dit overzicht kun je nader filteren op onder meer de totaalprijs of een specifiek autoverhuurbedrijf. Indien je via onze site een auto zoekt die je op een luchthaven ophaalt, kun je bovendien zien welke modellen je bij de terminal kunt ophalen en welke je via een shuttle bereikt. Qua modellen heb je op de meeste bestemmingen in de VS keus uit alles van een goedkoop economy model tot een luxueuze cabriolet. In verschillende steden, zoals Chicago, kun je zelfs een bestelwagen reserveren. Omdat het aanbod enkele nationaal actieve verhuurders omvat, kun je overwegen je auto in de ene stad op te halen en in de andere terug te brengen, zodat je een echte roadtrip door de States kunt maken. Hoe je die tocht aflegt, is aan jou: in een fullsize model kun je het hele gezin comfortabel meenemen en met een luxury type ben je van alle gemakken voorzien. Airconditioning is standaard, maar controleer het even voordat je een auto reserveert. Het staat bij elk model aangegeven, net als het aantal zitplekken en deuren trouwens. Meestal betreffen de auto's die te huur zijn automaten.

Rijden in de Verenigde Staten

Sommige grote steden in de VS beschikken over een uitgebreid ov-stelsel, maar voor meer vrijheid en om lange afstanden tussen steden af te leggen, is een auto erg handig en in bepaalde gevallen eigenlijk onmisbaar, bijvoorbeeld wanneer je de Grand Canyon wilt verkennen. De hoofdwegen zijn de interstates, waarvan de snelheidslimiet varieert van zo'n 70 tot 130 km/uur. Een voorbeeld is de I-90, de langste interstate van de VS.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Verenigde Staten wil annuleren?
Geen zorgen! Als je je voorafbetaalde boeking minimaal zes uur voor de vastgelegde ophaaltijd annuleert, krijg je meestal het volledige bedrag terug. We raden je aan om het beleid van jouw autoverhuurbedrijf door te lezen, omdat er ook uitzonderingen zijn. Raadpleeg onze klantenservice als er nog informatie ontbreekt.
Welke soorten auto's kan ik huren in Verenigde Staten?
Volle straten en nauwe parkeerplekken zijn geen enkel probleem voor economy auto’s, de meest gekozen huurauto’s in Verenigde Staten. Stap in een van deze wagens en baan je een weg door het drukke verkeer met souplesse. Aangezien ze betaalbaar, betrouwbaar en energiezuinig zijn, laten deze kleine auto’s weinig te wensen over. Maar je kunt Verenigde Staten prima verkennen in vrijwel elk type auto. Compacte modellen, SUV’s en fullsize wagens behoren tot je opties.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Verenigde Staten via Expedia?
Expedia maakt het niet lastig om tarieven, aanbiedingen en autoverhuurbedrijven te vergelijken en klantbeoordelingen te bekijken. Combineer jouw huurautoreservering voor Verenigde Staten met je boekingen van vluchten en hotels om optimaal te profiteren.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Verenigde Staten te kunnen huren?
Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 21 jaar oud. Daarnaast gelden er vaak andere leeftijdsregels die handig zijn om te weten voordat je je auto boekt in Verenigde Staten. Als je bijvoorbeeld nog niet zo lang je rijbewijs hebt, rekenen de meeste aanbieders extra kosten en gelden er beperkingen voor het soort auto dat je kunt huren. De toeslag hangen af van je leeftijd en de leverancier. Kijk daarom zeker even naar de regels die van toepassing zijn voordat je boekt.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Verenigde Staten?
Een geldig rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam zul je altijd nodig hebben. Geen plannen om een verzekering bij het autoverhuurbedrijf te nemen? Dan heb je waarschijnlijk ook een bewijsstuk nodig dat je die elders hebt afgesloten. De vereisten kunnen nogal verschillen per autoverhuurder, dus lees de voorwaarden goed door.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Verenigde Staten?
Expedia maakt het simpel om een goedkope huurauto voor de lange termijn te reserveren in Verenigde Staten. Klik op onze pagina voor autoverhuurdeals voor lange termijn, voer je reisvoorkeuren in, en vergelijk je keuzes.
Waar kan ik een auto huren in Verenigde Staten als ik jonger dan 25 ben?
Dit is afhankelijk van de autoverhuurbedrijven die gevestigd zijn in Verenigde Staten. Ze hebben vaak een verschillend beleid als het gaat om minimumleeftijden. Als je een bedrijf hebt gevonden dat bestuurders onder de 25 jaar oud bedient, kan het voorkomen dat er aanvullende toeslagen van toepassing zijn. Doe dus voordat je je huurauto boekt onderzoek naar eventuele bijkomende kosten.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia