Autoverhuur in Canada

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Canada

Het uitgestrekte Canada herbergt tal van schitterende natuurgebieden. Van Brits-Columbia aan de westkust, waar je het paradijselijke Emerald Lake vindt, tot de zeevogelreservaten van Newfoundland in het oosten van het land, vrijwel overal kijk je je ogen uit. Beperk je niet tot één stad of gebied en huur via Expedia een huurauto voor een onvergetelijke reis.

Een auto huren in Canada

In en rondom de grote steden van Canada zijn vele autoverhuurbedrijven aanwezig. Op onze site kun je eenvoudig een overzicht krijgen van de aanwezige verhuurders en de beschikbare modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar huurauto's in Vancouver. Geef op in welke periode je de auto wilt huren en waar je deze wilt terugbrengen. Dat kan op dezelfde locatie zijn, maar je kunt in principe ook helemaal naar Toronto rijden en daar de auto inleveren. Enkele grotere verhuurbedrijven bieden deze mogelijkheid. Qua modellen heb je keus te over. Daarom kun je filteren op onder meer het autotype. Zo kun je een SUV nemen als je door ruig terrein gaat reizen of een economy model als je niet al te veel wilt uitgeven. Als je een specifieke autoverhuurder je voorkeur geniet, kun je die selecteren en ook een prijsbereik kun je aangeven. Veel van deze bedrijven bevinden zich op de luchthaven. Als je een auto huurt in Calgary bijvoorbeeld, kun je de wagen meteen al bij de terminal ophalen. Houd er rekening mee dat in Canada de meeste huurauto's een automatische versnellingsbak hebben. Dit zal snel genoeg wennen als je er nog niet mee bekend bent. Bij de wagens die je kunt kiezen, staan ook eventuele extra's vermeld, zoals gratis annulering of airconditioning. Zo vind je bij Expedia een ideale auto voor je vakantie of zakenreis in Canada.

Rijden in Canada

Canada kent enkele routes die bekend staan om de schilderachtige landschappen waar je doorheen rijdt. Zo is er de British Columbia Highway 99, oftewel 'Route 99', die langs wintersportresorts, imposante bergen en schitterende meren kronkelt. Hier moet je in geval van slecht zicht even toeteren wanneer je een bocht nadert, want dat is verplicht in de bergen van Brits-Columbia. Verdiep je ook in de andere Canadese verkeersregels en de betekenissen van wegmarkeringen, zoals gele strepen (die rijstroken in tegengestelde richting scheiden). Zo kun je veilig genieten van dit prachtige land.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Canada wil annuleren?
Onze klantenservice beschikt over alle informatie over dit onderwerp. In de meeste gevallen kom je in aanmerking voor een volledige terugbetaling, mits je de reservering ten minste zes uur voor de geplande ophaaltijd annuleert. Het is slim om de verhuurovereenkomst na te lezen, omdat er ook een paar uitzonderingen zijn.
Welke auto's kan ik huren in Canada?
De nummer één huurauto in Canada is de midsize. Deze is comfortabeler en ruimer dan een compacte auto en heeft volop ruimte in de achterbak. Je kunt hierin echter nog steeds feilloos door het hectische stadsverkeer navigeren. Wil je ons hele aanbod verkennen? Economy, standaard en premium modellen zijn voorbeelden van andere opties.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Canada via Expedia?
Een spectaculaire deal vinden voor jouw huurauto in Canada is simpel bij Expedia. Selecteer de autocategorie waar je naar op zoek bent, vul nog een paar details in en vergelijk de prijzen van diverse betrouwbare verhuurbedrijven. En wellicht wil je ook vluchten en/of hotels toevoegen aan je boeking? Je krijgt nog meer korting als je een vakantiepakket maakt.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Canada te kunnen huren?
Canada hanteert een verplichte minimumleeftijd van 21 jaar voor het huren van een auto. Voor jongere automobilisten gelden er echter meestal extra kosten en andere beperkingen. Veel autoverhuurders berekenen extra kosten voor jonge bestuurders bovenop de standaardprijs per dag. Dit biedt hen dekking tegen het hogere risico op schade of ongevallen. Hoewel er talloze autocategorieën beschikbaar zijn voor jonge bestuurders, zoals midsize en compact, gelden er vaak hogere leeftijdsgrenzen voor speciale modellen.
Wat heb je nodig om een auto in Canada te huren?
In elk geval je rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam. Autoverhuurders bieden vrijwel altijd een verzekeringsoptie aan, maar die is niet verplicht. Soms vragen ze in dat geval om bewijs dat je elders een dergelijke verzekering hebt afgesloten. Controleer dus vooraf welke regels er gelden, zodat ongewenste verrassingen voorkomen kunnen worden.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Canada?
Ja, en je vindt gegarandeerd jouw perfecte wagen tussen onze autoverhuurdeals voor lange termijn. Voer je reisdata in en wij geven je een lijst met geweldige aanbiedingen van een verscheidenheid aan toonaangevende verhuurbedrijven.
Waar kan ik een auto huren in Canada als ik jonger dan 25 ben?
Het is verstandig om het leeftijdsbeleid van de autoverhuurbedrijven in Canada die je overweegt goed door te lezen. Als je onder de 25 bent, zullen sommige bedrijven extra kosten rekenen. Het is handig om dit van tevoren te weten, zodat je hier rekening mee kunt houden. Elk autoverhuurbedrijf heeft haar eigen beleid voor jongere bestuurders, dus het is zeker de moeite waard om dit uit te zoeken.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia