Autoverhuur in Canada

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Canada

Super autodeals in Canada

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Canada bekijken
Alle auto’s bekijken

Het uitgestrekte Canada herbergt tal van schitterende natuurgebieden. Van Brits-Columbia aan de westkust, waar je het paradijselijke Emerald Lake vindt, tot de zeevogelreservaten van Newfoundland in het oosten van het land, vrijwel overal kijk je je ogen uit. Beperk je niet tot één stad of gebied en huur via Expedia een huurauto voor een onvergetelijke reis.

Een auto huren in Canada

In en rondom de grote steden van Canada zijn vele autoverhuurbedrijven aanwezig. Op onze site kun je eenvoudig een overzicht krijgen van de aanwezige verhuurders en de beschikbare modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar huurauto's in Vancouver. Geef op in welke periode je de auto wilt huren en waar je deze wilt terugbrengen. Dat kan op dezelfde locatie zijn, maar je kunt in principe ook helemaal naar Toronto rijden en daar de auto inleveren. Enkele grotere verhuurbedrijven bieden deze mogelijkheid. Qua modellen heb je keus te over. Daarom kun je filteren op onder meer het autotype. Zo kun je een SUV nemen als je door ruig terrein gaat reizen of een economy model als je niet al te veel wilt uitgeven. Als je een specifieke autoverhuurder je voorkeur geniet, kun je die selecteren en ook een prijsbereik kun je aangeven. Veel van deze bedrijven bevinden zich op de luchthaven. Als je een auto huurt in Calgary bijvoorbeeld, kun je de wagen meteen al bij de terminal ophalen. Houd er rekening mee dat in Canada de meeste huurauto's een automatische versnellingsbak hebben. Dit zal snel genoeg wennen als je er nog niet mee bekend bent. Bij de wagens die je kunt kiezen, staan ook eventuele extra's vermeld, zoals gratis annulering of airconditioning. Zo vind je bij Expedia een ideale auto voor je vakantie of zakenreis in Canada.

Rijden in Canada

Canada kent enkele routes die bekend staan om de schilderachtige landschappen waar je doorheen rijdt. Zo is er de British Columbia Highway 99, oftewel 'Route 99', die langs wintersportresorts, imposante bergen en schitterende meren kronkelt. Hier moet je in geval van slecht zicht even toeteren wanneer je een bocht nadert, want dat is verplicht in de bergen van Brits-Columbia. Verdiep je ook in de andere Canadese verkeersregels en de betekenissen van wegmarkeringen, zoals gele strepen (die rijstroken in tegengestelde richting scheiden). Zo kun je veilig genieten van dit prachtige land.

Veelgestelde vragen