Autoverhuur in Canada

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Het uitgestrekte Canada herbergt tal van schitterende natuurgebieden. Van Brits-Columbia aan de westkust, waar je het paradijselijke Emerald Lake vindt, tot de zeevogelreservaten van Newfoundland in het oosten van het land, vrijwel overal kijk je je ogen uit. Beperk je niet tot één stad of gebied en huur via Expedia een huurauto voor een onvergetelijke reis.

Een auto huren in Canada

In en rondom de grote steden van Canada zijn vele autoverhuurbedrijven aanwezig. Op onze site kun je eenvoudig een overzicht krijgen van de aanwezige verhuurders en de beschikbare modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar huurauto's in Vancouver. Geef op in welke periode je de auto wilt huren en waar je deze wilt terugbrengen. Dat kan op dezelfde locatie zijn, maar je kunt in principe ook helemaal naar Toronto rijden en daar de auto inleveren. Enkele grotere verhuurbedrijven bieden deze mogelijkheid. Qua modellen heb je keus te over. Daarom kun je filteren op onder meer het autotype. Zo kun je een SUV nemen als je door ruig terrein gaat reizen of een economy model als je niet al te veel wilt uitgeven. Als je een specifieke autoverhuurder je voorkeur geniet, kun je die selecteren en ook een prijsbereik kun je aangeven. Veel van deze bedrijven bevinden zich op de luchthaven. Als je een auto huurt in Calgary bijvoorbeeld, kun je de wagen meteen al bij de terminal ophalen. Houd er rekening mee dat in Canada de meeste huurauto's een automatische versnellingsbak hebben. Dit zal snel genoeg wennen als je er nog niet mee bekend bent. Bij de wagens die je kunt kiezen, staan ook eventuele extra's vermeld, zoals gratis annulering of airconditioning. Zo vind je bij Expedia een ideale auto voor je vakantie of zakenreis in Canada.

Rijden in Canada

Canada kent enkele routes die bekend staan om de schilderachtige landschappen waar je doorheen rijdt. Zo is er de British Columbia Highway 99, oftewel 'Route 99', die langs wintersportresorts, imposante bergen en schitterende meren kronkelt. Hier moet je in geval van slecht zicht even toeteren wanneer je een bocht nadert, want dat is verplicht in de bergen van Brits-Columbia. Verdiep je ook in de andere Canadese verkeersregels en de betekenissen van wegmarkeringen, zoals gele strepen (die rijstroken in tegengestelde richting scheiden). Zo kun je veilig genieten van dit prachtige land.


Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Canada wil annuleren?
Afhankelijk van het beleid van het autoverhuurbedrijf van jouw keuze, kom je mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling. Bij de meeste voorafbetaalde reserveringen krijg je je geld terug als je ons hierover minimaal zes uur voor de ophaaltijd op de hoogte stelt. Heb je hier vragen over? Als je het antwoord niet kunt vinden in je boekingsbevestiging, kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
Welke auto's kan ik huren in Canada?
Economy, compact, fullsize, premium… Wat je ook zoekt, we hebben het! Midsize is echter de meest geboekte huurautocategorie in Canada. Vergeleken met economy en compacte modellen zijn deze auto’s net wat ruimer en comfortabeler. Hoewel een midsize kleiner is dan een fullsize, heb je hierin ruim voldoende been- en laadruimte. Of je nu alleen rondcruiset door Canada, of ook wat verder op ontdekking gaat, met een midsize doe je het in stijl.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Canada via Expedia?
Expedia maakt het simpel om tarieven, aanbiedingen en verhuurbedrijven te vergelijken en beoordelingen te bekijken. Combineer jouw huurwagen voor Canada met je boekingen van vluchten en hotels om optimaal te profiteren.
Wat is de minimumleeftijd om een auto in Canada te kunnen huren?
Iedereen met een geldig rijbewijs die een leeftijd heeft van 21 jaar of ouder, kan een voertuig huren in Canada. Hoewel enkele autoverhuurders bestuurders jonger dan 21 toestaan, gelden hiervoor vaak extra kosten. Bekijk wat de exacte regels zijn en hoeveel het precies kost voordat je een boeking plaatst. Daarnaast zijn er vaak beperkingen op de autocategorieën die jonge bestuurders kunnen kiezen. Zo geldt er vaak een hogere minimumleeftijd voor speciale voertuigen.
Wat heb je nodig om een auto in Canada te huren?
Voordat je in Canada achter het stuur kunt kruipen, heb je een rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam nodig. Als je geen verzekering afsluit voor de auto bij het verhuurbedrijf, kan ook gevraagd worden om bewijs van een andere verzekering. Regels kunnen verschillen, dus controleer deze voordat je je keuze maakt.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Canada?
Ja, en je vindt jouw ideale wagen tussen onze autoverhuurdeals voor lange termijn. Voer je reisdata in en wij geven je een lijst met fantastische opties bij diverse toonaangevende verhuurbedrijven.
Waar kan ik een auto huren in Canada als ik jonger dan 25 ben?
Het leeftijdsbeleid verschilt per autoverhuurbedrijf, dus je dient vooraf wel wat huiswerk te doen. Heb je een verhuurder in Canada gevonden die mensen onder de 25 bedient? Dat is fijn! Let er echter wel op dat er vaak aanvullende kosten in rekening worden gebracht voor bestuurders tussen de 21 en 24. De kleine lettertjes van de autoverhuurder waar je interesse in hebt, bevatten als het goed is alle informatie die je nodig hebt.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia