Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Een auto huren in Montréal

Cultureel Montréal

Bezoek een van de grootste en meest bezochte steden van Canada. En met goed recht! De stad is een walhalla voor elke cultuurliefhebber, kent een uitgebreid winkelnetwerk en de ligging biedt talloze mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Bezoek Promenades Cathédrale om naar hartenlust te shoppen of plan je verblijf tijdens het Montréal International Jazz Festival voor een uniek spektakel. Verder ligt de stad vlak bij de Amerikaanse grens. Boek dus vooraf online een huurauto en sla deze vakantie twee vliegen in één klap!

Een huurauto in Montréal

Je wilt een auto hebben zodat je ook eenvoudig langs de rivier de Saint-Laurant kunt rijden, zelf vanaf het vliegveld naar je hotel kunt komen en uitstapjes naar Saint-Jérôme en de bergen kunt maken? Dan is een huurauto de ideale uitkomst. Hiervoor kun je terecht op Aéroports de Montréal, maar ook bij treinstation Lucien-L'Allier in de binnenstad of in de straten rondom metrostation Place-des-Arts. Wat voor auto biedt de voorkeur? Online heb je een goed overzicht van wat er beschikbaar is. Als je van plan bent in de winter de bergen in te trekken, kun je het beste kiezen voor een terreinwagen. Let in dat geval ook goed op of je van sneeuwkettingen bent voorzien. Houd er verder rekening mee dat je een creditcard nodig hebt om een auto te huren, en dat er vaak een minimum leeftijd en aantal jaren rijervaring geldt bij autoverhuur.

Montréal ontdekken

In deze stad zul je door het overweldigende historisch erfgoed en de bezienswaardigheden zowel boven als onder de grond niet uitgekeken raken. Een must is Basilique Notre-Dame, een van de vele schitterende kerken van de stad. Hiertoe behoort ook Cathédrale Marie Reine du Monde, gebaseerd op het ontwerp van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Ook onder de grond is er in Montréal genoeg te zien. De stad is namelijk de trotse eigenaar van een van de grootste ondergrondse complexen ter wereld, RÉSO! Verken tunnelnetwerk van ruim 30 kilometer vol winkels, metrostations, musea, kantoren en appartementen. Sluit je dag af met een bezoek aan het oudste kunstmuseum van het land, Musée des beaux-arts de Montréal. De kunst varieert van werken van Rembrandt tot dat van Picasso en Matisse. Verder is het openbaar vervoer in de stad goed geregeld, dus kun je je auto gerust ergens de hele dag neerzetten. In de centrale stadswijk Ville-Marie zijn overal parkeergarages te vinden en vanaf hier wandel je zo naar de bezienswaardigheden van de stad.

De omgeving van Montréal met je huurauto verkennen

Benieuwd naar waarom de natuur van Canada zo beroemd is? Trek eropuit en ervaar het zelf! Zorg er hierbij wel voor dat je vooraf goed de Canadese verkeersregels hebt doorgenomen. Op een gelijkwaardig kruispunt heeft bijvoorbeeld niet de persoon die van rechts komt, maar de auto die het eerste voor het stopbord tot stilstand komt voorrang. Verder mag je net als in Amerika bij een rood stoplicht evengoed rechts afslaan (tenzij er een bord staat met ‘no right turn on red’). Voor een heerlijk dagje wintersporten kun je Mont-Tremblant bezoeken, op zo’n anderhalf uur ten noordwesten van Montréal. Verder ligt de Amerikaanse grens op slechts 70 kilometer afstand, ideaal als je je verblijf in Canada wilt combineren met een dagje Amerika!

Ontdek Montréal

Ontdek Montréal met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.