Newfoundland en Labrador

Canada
Newfoundland en Labrador toont algemene kustgezichten en ook een vrouw
De Canadese provincie Newfoundland en Labrador ligt deels op het vasteland en deels op een eiland. Je vindt er enkele van de oudste Europese nederzettingen van Noord-Amerika, maar een groot deel is onbewoond.

Newfoundland en Labrador is een Canadese provincie die is opgedeeld in het Atlantische eiland Newfoundland, dat al een lange geschiedenis heeft, en de toendra op het vasteland van Labrador. Met zijn vuurtorens aan zee, kleurrijke kustdorpen en oude koloniale geschiedeins heeft Newfoundland een grote aantrekkingskracht op toeristen. De toendra van Labrador biedt met walvisvaardersdorpen en woeste landschappen een heel andere ervaring.

Kom meer te weten over de ruim duizend jaar oude geschiedenis van Newfoundland. Het zuidwestelijke Avalon Peninsula bevat twee historische hoogtepunten. Cupids is de oudste Engelse nederzetting van Canada, in 1619 gesticht door John Guy. Bekijk de oude cairn die boven de baai uitsteekt en de overblijfselen van de plantage van Guy. De nabijgelegen provinciehoofdstad St. John's is een van de oudste Engelse steden van Noord-Amerika. Verken de levendige stad, die bekendstaat om de felgekleurde huizen, en kijk uit over de stad vanaf de oude Cabot Tower op Signal Hill.

Op de noordpunt van het eiland bevindt zich de plek waar de eerste Europeanen aan land gingen op Noord-Amerika. Leif Erikson zette meer dan 1000 jaar geleden voet op Amerikaanse bodem bij L'Anse aux Meadows. Laat je rondleiden tussen de archeologische opgravingen en bestudeer de nagebouwde Vikinggebouwen.

Een van de bijzonderste plekken van Newfoundland en Labrador is Iceberg Alley, die helemaal vanaf Groenland tot de Atlantische Oceaan loopt. In mei en juni kun je enorme ijsformaties zien voor de oostkust van de provincie. Dat de noordelijke regio van Newfoundland ooit onder gletsjers lag, zie je in Gros Morne National Park, waar je met een boot door een diep fjord kunt varen.

Labrador is voor het grootste deel onbebouwd, dus de beste manier om dit deel van de provincie te verkennen, is op een cruiseschip dat langs de kust vaart. Ga van boord bij Red Bay, een oud Baskisch walvisjagersdorp, of ga bergbeklimmen in de spectaculaire pieken van Torngat National Park, waar ijsberen rondzwerven.

Je bereikt Newfoundland en Labrador via de internationale luchthaven van St. John's. Daar kun je een auto huren om je te verplaatsen binnen Newfoundland Labrador kun je het beste verkennen met een boot- of helikoptertocht.

Populaire steden in Newfoundland en Labrador

St. John\'s
St. John's
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Winkelen
Zoek de 'City of Legends' op bij Canada's meest oostelijke puntje. Ontdek zijn dramatische, met ijsbergen bedekte kust en geniet van de uitgesproken artistieke atmosfeer.

Redenen voor een bezoekje

  • George Street
  • Signal Hill National Historic Site
  • The Rooms
Gander
Gander
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Golf
Zet Gander op je lijstje! Ontdek de lokale keuken, de golfbanen, de natuur en meer.
Corner Brook
Corner Brook
Staat bekend om Wandelen, Landschap en Live muziek
Ontdek de prachtige westkust van Newfoundland in een van zijn meest dichtbevolkte steden, met onder meer wandelroutes, skiresorts en een totempaal over de geschiedenis van Newfoundland.
Grand Falls
Grand Falls
Staat bekend om Avontuurlijk, Golf en Entertainment
Ben je gek van avontuur, golfen en parken? Ga dan naar Grand Falls!
Bonavista
Bonavista
Staat bekend om Historisch, Natuurparken en Museums
Breng een bezoek aan Bonavista! Geniet van het historische erfgoed, de parken en de musea.
Dildo
Dildo
Staat bekend om Zee, Cultuur en Eilanden
Het gezellige Dildo wacht op je. Geniet hier van de eilanduitzichten, de avontuurlijke excursies, de aanwezigheid van walvissen en meer!