Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Een auto huren in Calgary

Het Canadese Calgary

Deze grote stad ligt in het zuiden van Canada, in de provincie Alberta. Kies voor een wandeling langs de rivier de Bow, geniet van het uitzicht bovenop de Calgary Tower of neem de kids mee voor een bezoek aan TELUS Spark. Daarnaast liggen de wereldberoemde Rocky Mountains op maar 80 kilometer afstand. Ideaal als je je verblijf in Calgary wilt combineren met het verkennen van de omgeving. En hoe beter dan in je eigen huurauto? Kijk voor vertrek online naar het aanbod en kies voor de auto van je keuze.

Autoverhuur in Calgary

Benieuwd naar waar in Calgary je je auto kunt huren? Kijk hiervoor online waar je een goed overzicht krijgt van het aanbod en de verhuurlocaties. Op zoek naar een internationaal bekend bedrijf? Of kies je liever voor een lokale maatschappij? Een aantal bedrijven bevinden zich op en nabij Calgary International Airport, ten noordoosten van de stad. Voor autoverhuur in het centrum kun je kijken rondom het CORE Shopping Centre. Kies voor een grote auto, zodat al je wintersportuitrusting zo met je mee kan. Of kies voor een klein exemplaar zodat je eenvoudig in de stad kunt navigeren. Let er op dat als je in de winter een auto huurt, je voorzien bent van sneeuwkettingen. Deze zijn dan namelijk onmisbaar, zeker als je van plan bent de bergen in te trekken. Verder heb je voor het huren van een auto een creditcard nodig en vaak ook een aantal jaren rijervaring.

Een prachtige stad

Op zoek naar een leuke stad, maar wil je ook vlak bij de bergen zijn om het wintersportklimaat van Canada mee te kunnen maken? Of wil je juist genieten van het natuurlandschap in de bergen tijdens de zomer? Bij beide voorkeuren biedt Calgary een geweldige uitvalsbasis. En je auto? Die zet je vaak zonder lang te hoeven zoeken op straat neer. Let wel goed op hoe lang je er kunt staan. Als je zonder zorgen de hele dag je auto wilt parkeren, bieden de parkeergarages en –terreinen in de stad een uitkomst. Shopfanaten kunnen terecht in Stephen Avenue, een enorm winkelcentrum in hartje Calgary. Bezoek ook de musea van de stad, zoals het Calgary Chinese Cultural Centre of het Glenbow Museum, het grootste museum van West-Canada. Een mooi uitzicht op de stad biedt de 190 meter hoge Calgary Tower. Ga tijdens je verblijf verder zeker voor een dagje terug in de tijd met een bezoek aan Heritage Park Historical Village. Dit openluchtmuseum toont hoe de eerste kolonisten zich hier vestigden en is leuk voor alle leeftijden.

Met je huurauto de omgeving van Calgary verkennen

Door de nabijheid van de Rocky Mountains mag een bezoek aan dit gebergte natuurlijk niet ontbreken. Bereid je voor op een tocht in de adembenemende natuur. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Jasper National Park of Banff National Park. Misschien kom je onderweg wel een grizzlybeer of lynx tegen! In de winter is de omgeving van Calgary een waar wintersportparadijs. Pak jezelf tijdens de wintermaanden goed in, want dan kunnen temperaturen tot ver onder het vriespunt komen. Verder gelden er in Canada een aantal andere verkeersregels. Zo heeft de automobilist die bij een gelijkwaardig kruispunt het eerste volledig tot stilstand komt voorrang. Let dus goed op de stopborden! Verder mag je net als in Amerika bij een rood verkeerslicht evengoed rechts afslaan (tenzij er een bord staat met ‘no right turn on red’).

Ontdek Calgary

Ontdek Calgary met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.