Begin van hoofdinhoud

Voordeligste vluchten naar Seattle

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Mar 17, 2019

lots of leg room

Aug 1, 2018

Zwaar voedsel, salades snel op en iets minder vet graag

Seattle is de grootste stad van de staat Washington en ligt in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten. De stad werd in 1852 officieel gesticht door een groep ontdekkingsreizigers. Seattle heeft op muziekgebied een rijke geschiedenis: in het begin van de vorige eeuw was hier een levendige jazzcultuur, maar ook de grungemuziek uit de jaren 90 heeft haar wortels in Seattle. In Seattle hoef je je geen moment te vervelen: je vindt er onder meer interessante musea als het Seattle Art Museum, het Burke Museum en het Nordic Heritage Museum waar je alles te weten komt over Scandinavische invloeden in Seattle. Als je kinderen hebt, is een bezoek aan de Woodland Park Zoo een aanrader en ook het Seattle Aquarium is leuk om met kids te bezoeken.

Vliegen naar Seattle

De luchthaven van Seattle heet Seattle-Tacoma International Airport (SEA), kortweg SEA-TAC. Vanaf de luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten naar Seattle. Deze vluchten duren zo'n 10 uur. Het kan qua budget interessant zijn om een vlucht te nemen met een tussenstop en bijvoorbeeld via Portland International Airport (PDX) of Washington Dulles International Airport (IAD) te vliegen. Dit kan aanzienlijk schelen in de prijs van je vliegticket. Houd er dan wel rekening dat je vlucht behoorlijk lang kan duren, variërend van in totaal 16 uur tot 35 uur. Het kan dus de moeite waard zijn om verschillende mogelijkheden op de website van Expedia te bekijken. Er vliegen verschillende grote internationale vliegmaatschappijen vanaf Schiphol, waaronder een aantal Amerikaanse aanbieders. Denk er ook aan dat er tijdsverschil is met de Verenigde Staten. Dit betekent dat het in Seattle 9 uur vroeger is dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthaven van Seattle

Op SEA-TAC heb je talloze voorzieningen: er is een balie van een bank, je kunt er winkelen en er zijn verschillende eetgelegenheden, waar een grote variatie aan eten wordt geserveerd. Bovendien zijn er op diverse plekken geldautomaten. De gehele luchthaven is rolstoeltoegankelijk, zowel voor passagiers als voor personen die mensen afhalen van de luchthaven. Voor kinderen zijn er ook speciale voorzieningen: zo zijn er speciale cabines waar moeders hun kinderen kunnen voeden. Op de luchthaven is een speciale faciliteit met balies van autoverhuurbedrijven. Bij de uitgangen van de hoofdterminal staan bussen die je naar de deze faciliteit brengen, waar je je vooraf online geboekte huurauto kunt ophalen. Verder liggen vlak bij de luchthavens verschillende hotels, van budgethotels tot luxehotels, dus voor elk wat wils.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Seattle

SEA-TAC heeft prima transportverbindingen. Zo vertrekt er onder meer de Link Light Rail, een tram die tussen de luchthaven en de universiteit van Washington rijdt. De trams van de Link Light Rail doen verschillende buurten in South Seattle, het Stadium District, het International District/Chinatown en Downtown aan. De trams rijden van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Op de derde verdieping van de parkeergarage staan taxi's, waarvan je gebruik kunt maken als je dat wilt. Uiteraard ben je hiervoor meer geld kwijt dan voor de tram.

Informatie over vluchten naar Seattle

Luchthaven van aankomst Seattle
IATA-code aankomstluchthaven SEA

Populaire vluchten naar Seattle

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.