Utah

Verenigde Staten
Utah inclusief landschappen en woestijnen
Vind een diverse reeks aan kansen om buitenactiviteiten te verkennen en waardeer de LDS-cultuur tijdens je bezoek aan deze westelijk gelegen staat.

Actievelingen komen het hele jaar door af op de bergpieken en tafelbergen van Utah. Leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (LDS) hebben hun kerkgemeenschap in Utah gevestigd. Daardoor tref je er indrukwekkende gebouwen en een belangrijke culturele gemeenschap aan.

Utah heeft vijf nationale parken: Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion. Bezoek ze voor eindeloos veel wandel- en fotografeerkansen. Wil je er eentje bezoeken? Of juist allemaal? Ze bieden stuk voor stuk spectaculaire rotsformaties met kleurrijke vormen die de geologische geschiedenis van het gebied verraden. Neem de zonsopgang of -ondergang achter de spitsen, koepels en bogen op de foto.

Nadat de mormonen elders in Amerika met conflicten te maken kregen, leidde Brigham Young hen richting het westen. Uiteindelijk vestigden zij zich in Salt Lake City, waar destijds vooral woestijn te vinden was. Vandaag de dag zijn er verschillende architectonische bezienswaardigheden in deze metropool, waaronder LDS-tempels en gemeentelijke overheidsgebouwen. Bekijk bijvoorbeeld een optreden van het Mormon Tabernacle Choir.

De stad heeft ruim 25 musea. Veel Amerikanen die geneologie interessant vinden bezoeken de Family History Library, waar miljoenen documenten geneologische informatie bevatten. Vaak bezoeken ze de bibliotheek om informatie te vinden over enige voorouders die ze aan hun stamboom kunnen toevoegen.

In 2002 werden de Olympische Winterspelen in Salt Lake City georganiseerd. Het Utah Olympic Park en zijn museum staan in het teken van de hoogtepunten van dit spannende evenement. Net buiten de stad ligt de Big Cottonwood Canyon. Bezoek het 's zomers of 's winters voor een fantastische wandeltocht in de natuur. Daarnaast kun je er 's winters skiën en in de herfst pompoenen uitsnijden met lokale bewoners.

De kleine plaats Park City vormt zowel 's zomers als 's winters een geliefde bestemming voor toeristen. Vanaf de historische hoofdstraat kun je de Town Lift naar de piek van een berg nemen, waar je kunt skiën, mountainbiken of van het uitzicht kunt genieten. Jaarlijks vindt hier in januari het Sundance Film Festival plaats, waarbij de premières van enkele van de beste onafhankelijke nationale films te zien zijn.

Als je Utah met het hele gezin wilt bezoeken vormt Ogden een leuke tip! Bezoek hier het George S. Eccles Dinosaur Park, ideaal voor paleontologen in spe. Je vindt er levensgrote recreaties van prehistorische reuzen en interactieve tentoonstellingen. Bezoek ook het Treehouse Museum, Hill Aerospace Museum en het Utah State Railroad Museum voor een grote variatie aan interessante exposities en interactieve ontdekkingen.

Populaire steden in Utah

Salt Lake City bevat nachtleven en een stad
Salt Lake City
Staat bekend om Meren, Tempels en Langlaufen
In deze stad, gelegen nabij ruige bergen en een van de grootste zoutwatermeren ter wereld, vind je sneeuwvlakten, historische mormoonse kerken en moderne musea.

Redenen voor een bezoekje

 • City Creek Center
 • Tempelplein
 • Conferentiecentrum
Park City
Park City
Staat bekend om Langlaufen, Bergen en Entertainment
Breng een bezoek aan Park City! Geniet van de skimogelijkheden, de festivals en de bergen.

Redenen voor een bezoekje

 • Bergresort Park City
 • Canyons Resort
 • Main Street
Springdale inclusief een kloof of ravijn en moderne architectuur
Springdale
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Wandelen
Ben je gek van hiken, natuur en cafés? Ga dan naar Springdale!

Redenen voor een bezoekje

 • Zion National Park South Entrance
 • The Narrows
 • Zion Canyon Visitor Center
Arches National Park bevat woestijnen
Moab
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Rivieren
Zet Moab op je lijstje! Ontdek de wandelroutes, de natuur, de avontuurlijke excursies en meer.

Redenen voor een bezoekje

 • Dead Horse Point State Park
 • Mesa Arch
Court of the Patriarchs Viewpoint inclusief vredige uitzichten, bewegwijzering en hiken of wandelen
St. George
Staat bekend om Natuur, Natuurparken en Wandelen
Ervaar geschiedenis en creativiteit in een Mormoon-gemeenschap te midden van een uitgestrekte woestijn waar ooit dinosauriërs leefden.
Provo toont straten, een klein stadje of dorpje en historisch erfgoed
Provo
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Sporten en Wandelen
Bezoek Provo en geniet hier van de tempels, de livemuziek en de wandelroutes.