Californië

Verenigde Staten
Orange County bevat een huis, straten en een klein stadje of dorpje

Bezoek deze staat van vele contrasten; van bergen tot oceanen, vruchtbare landbouwgebieden tot moderne steden en van imposante wouden tot woestijnen.

De goudkoorts in Californië zo halverwege de 19e eeuw bracht veel avonturiers naar de kust van de Grote Oceaan. Hun afstammelingen hebben fascinerende gebouwen en steden te midden van een fantastische natuuromgeving.

Ga voor een dagje naar de hoofdstad van deze Amerikaanse staat, Sacramento, voor regionale kunst en architectuur. Zo leer je in het California State Railroad Museum over hoe hier het aanleggen van spoorwegen de weg vrijmaakte voor groei en ontwikkeling in de regio Californië.

Ook vormt het Nationaal bos Sequoia in de Sierra Nevada Mountains een must, waar enorme cipressen van duizenden jaren oud groeien. Deze enorme bomen zijn hier tot wel 90 meter hoog en meer dan 10 meter breed. Bewonder daarnaast het indrukwekkende landschap vol granieten monolieten, kalkstenen grotten en snelstromende rivieren.

Er valt veel te beleven in de bergen. Zo leent het gebied rond Lake Tahoe zich uitstekend voor een dagje wandelen, varen, vissen en zelfs zwemmen als het 's zomers mooi weer is. 's Winters kun je uitstekend skiën in Squaw, waar in 1960 de Olympische Spelen werden georganiseerd, Northstar, Alpine Meadows en nog vele andere plekken, met uitstekende skiomstandigheden en fantastische uitzichten over het meer. Bekijk de glinsterende granieten kliffen en indrukwekkende watervallen in het Yosemite National Park.

Of ga voor een wijnrondleiding in Napa of Sonoma. Neem onderweg een kijkje in het landbouwgebied van de Central Valley en proef hier onder andere aardbeien, olijven, knoflook en allerlei andere verse producten van het land.

Verder laat je wellicht net als Tony Bennett je hart achter in San Francisco. Het uitzicht op de wereldberoemde Golden Gate Bridge vergeet je nooit meer. Ontdek Chinatown, neem een ritje met de tram, loop over de heuvels in de stad en vaar naar de oude gevangenis Alcatraz. 's Avonds kun je hier van een gezellig avondje uit genieten.

In het zuiden van de staat ligt Los Angeles, waar je van talloze stranden aan de Grote Oceaan kunt genieten. Bewonder de voorbijgaande rolschaatsers, de surfers en zelfs zeehonden. In Hollywood zie je de beroemde sterren van beroemdheden op de stoep. En is een bezoek aan Universal Studios natuurlijk een must. Ga een dagje naar het eerste Disneyland ooit, in Anaheim, de La Brea Tarpits en het J. Paul Getty Museum.

Nog verder naar het zuiden bevinden zich de Californische stranden zien van San Diego, net als het USS Midway Museum, gevestigd in een oud vliegdekschip. Palms Springs is ideaal als je de woestijnhitte eens wilt meemaken of natuurlijk het wereldberoemde golf. Steek de grens over naar Tijuana voor een Mexicaanse vakantie.

Populaire steden in Californië

Los Angeles
Los Angeles
Staat bekend om Entertainment, Theaters en Sporten
De Stad der Engelen, het kloppende hart van Zuid-Californië, is wereldberoemd om zijn luxe, zonnige levensstijl en de talloze sterren.

Redenen voor een bezoekje

 • Wiltern Theatre
 • Farmers Market
 • MacArthur Park
San Francisco inclusief een baai of haven en een brug
San Francisco
Staat bekend om Chinatown, Theaters en Kunst
Een stad die is gemaakt voor liefde, niet om te lopen. San Francisco staat bekend om de uitgebreide alternatieve cultuurgeschiedenis en de ongelooflijk steile heuvels.

Redenen voor een bezoekje

 • Oracle Park
 • Ferry Building
 • Mission Dolores Park
San Diego
San Diego
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Havens
Bezoek San Diego en geniet hier van de dierentuin, de kustligging en de stranden.

Redenen voor een bezoekje

 • Waterfront Park
 • Maritime Museum of San Diego
 • San Diego Convention Center
Sacramento inclusief een overheidsgebouw en historische architectuur
Sacramento
Staat bekend om Historisch, Sporten en Theaters
Kom naar de charmante hoofdstad van Californië, met door bomen omzoomde straten vol Victoriaanse huizen, elegante gemeentegebouwen en een gemoedelijke sfeer.

Redenen voor een bezoekje

 • Sacramento Zoo
 • California State Capitol
 • California State Railroad Museum
Oakland
Oakland
Staat bekend om Sporten, Entertainment en Theaters
Boerenmarkten, een multiculturele culinaire scène, prachtige art deco-architectuur en een boeiende zoo zorgen ervoor dat Oakland een topbestemming is tijdens een bezoek aan de Bay area.

Redenen voor een bezoekje

 • Jack London Square
 • Fox Theater
 • Oakland Museum of California
Santa Barbara inclusief theaters, bewegwijzering en nachtleven
Santa Barbara
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Wandelen en Winkelen
Zet Santa Barbara op je lijstje! Ontdek de stranden, de wijnmakerijen, de kustligging en meer.

Redenen voor een bezoekje

 • Santa Barbara County Courthouse