Autoverhuur in Californië

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Californië

Super autodeals in Californië

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Californië bekijken
Alle auto’s bekijken

De Amerikaanse staat Californië wordt ook wel de Golden State genoemd. Dat verwijst naar de Gold Rush in het midden van de 19e eeuw, maar je kunt er ook een gouden vakantie beleven. Met een huurauto verken je in alle vrijheid de uithoeken van deze uitgestrekte staat, van het indrukwekkende Yosemite National Park tot Death Valley, de heetste en laagste plek op het westelijk halfrond. Geniet van een prachtige rit langs de kust van de Stille Oceaan, van het hippe San Francisco naar sterrenstad Los Angeles.

Vind jouw huurauto in Californië

Amerika is natuurlijk bij uitstek een autoland. Dit betekent dat een huurauto vrijwel onontbeerlijk is om rond te reizen en dat je via Expedia in en rond elke stad, dorp of luchthaven wel een auto kunt huren bij gerenommeerde verhuurbedrijven, bijvoorbeeld een compacte huurauto in San Francisco. Als je van tevoren online boekt, kun je precies de juiste auto voor je ultieme vakantie uitkiezen. Voor een meerprijs is het vaak ook mogelijk je auto in een andere stad weer in te leveren. In de zomerse warmte komt een airco goed van pas en een navigatiesysteem kan je helpen makkelijk je weg te vinden.

Je kunt uit vele modellen kiezen, afhankelijk van je plannen. Ga je kamperen tussen de huizenhoge sequoiabomen in Sequoia National Park of wandelen tussen de vulkanische bronnen in Lassen Volcanic National Park? Dan past je hele gezin en volledige uitrusting comfortabel in een SUV of MPV. Je kunt ook een auto huren in Hollywood en je even een filmster wanen terwijl je in een klassieker of cabrio door de beroemde straten cruiset. Met een zuinige compacte auto houd je geld over voor een tripje naar Disneyland of Universal Studios. Vrijwel alle huurauto’s in de Verenigde Staten zijn automaten, dus let goed op bij het boeken als je liever met de hand wilt schakelen.

Rijden in Californië

Let er ook op dat je voor het huren een creditcard nodig hebt en dat bestuurders jonger dan 25 jaar soms niet mogen huren of een toeslag moeten betalen. Op wegen met meer dan twee rijbanen in dezelfde richting mag je ook rechts inhalen en blijf je bij drukte zoveel mogelijk in dezelfde rijbaan. Bij kruispunten dient iedereen te stoppen bij het rode stopbord, en daarna in volgorde van aankomst door te rijden. Ook mag je rechts afslaan door rood licht, tenzij een bord anders aangeeft.

Veelgestelde vragen