Autoverhuur in Californië

Vergelijk aanbieders van huurauto's om flinke besparingen te realiseren of combineer je vlucht, hotel en auto om nog voordeliger uit te zijn.

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Profiteer van maximale flexibiliteit met boetevrij annuleren bij de meeste autoverhuurbedrijven.

Populaire steden in Californië

De Amerikaanse staat Californië wordt ook wel de Golden State genoemd. Dat verwijst naar de Gold Rush in het midden van de 19e eeuw, maar je kunt er ook een gouden vakantie beleven. Met een huurauto verken je in alle vrijheid de uithoeken van deze uitgestrekte staat, van het indrukwekkende Yosemite National Park tot Death Valley, de heetste en laagste plek op het westelijk halfrond. Geniet van een prachtige rit langs de kust van de Stille Oceaan, van het hippe San Francisco naar sterrenstad Los Angeles.

Vind jouw huurauto in Californië

Amerika is natuurlijk bij uitstek een autoland. Dit betekent dat een huurauto vrijwel onontbeerlijk is om rond te reizen en dat je via Expedia in en rond elke stad, dorp of luchthaven wel een auto kunt huren bij gerenommeerde verhuurbedrijven, bijvoorbeeld een compacte huurauto in San Francisco. Als je van tevoren online boekt, kun je precies de juiste auto voor je ultieme vakantie uitkiezen. Voor een meerprijs is het vaak ook mogelijk je auto in een andere stad weer in te leveren. In de zomerse warmte komt een airco goed van pas en een navigatiesysteem kan je helpen makkelijk je weg te vinden.

Je kunt uit vele modellen kiezen, afhankelijk van je plannen. Ga je kamperen tussen de huizenhoge sequoiabomen in Sequoia National Park of wandelen tussen de vulkanische bronnen in Lassen Volcanic National Park? Dan past je hele gezin en volledige uitrusting comfortabel in een SUV of MPV. Je kunt ook een auto huren in Hollywood en je even een filmster wanen terwijl je in een klassieker of cabrio door de beroemde straten cruiset. Met een zuinige compacte auto houd je geld over voor een tripje naar Disneyland of Universal Studios. Vrijwel alle huurauto’s in de Verenigde Staten zijn automaten, dus let goed op bij het boeken als je liever met de hand wilt schakelen.

Rijden in Californië

Let er ook op dat je voor het huren een creditcard nodig hebt en dat bestuurders jonger dan 25 jaar soms niet mogen huren of een toeslag moeten betalen. Op wegen met meer dan twee rijbanen in dezelfde richting mag je ook rechts inhalen en blijf je bij drukte zoveel mogelijk in dezelfde rijbaan. Bij kruispunten dient iedereen te stoppen bij het rode stopbord, en daarna in volgorde van aankomst door te rijden. Ook mag je rechts afslaan door rood licht, tenzij een bord anders aangeeft.

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn huurauto voor Californië wil annuleren?
Geen reden tot stress! Je krijgt het volledige bedrag terug als je minimaal zes uur voor de afhaaltijd annuleert. Je boekingsbevestiging bevat hierover meer details, evenals onze klantenservice. Niet alle reserveringen komen in aanmerkingen voor een terugbetaling, dus het is een goed idee om de boekingsvoorwaarden door te lezen.
Welke soorten auto's kan ik huren in Californië?
Als je plannen hebt om een drukke stad te verkennen, is het slim om een klein model te kiezen, zoals een economy model. Met dit meest geliefde type huurauto in Californië cruise je comfortabel door drukke straten, parkeer je met gemak op de kleinste plekken en geniet je van een zuinige motor. Maar voor iets groters kiezen kan natuurlijk ook! Ontdek onze standaard of midsize opties als je liever wat meer ruimte hebt, of ga voor optimaal comfort en luxe met een van onze fantastische premium modellen.
Hoe vind ik de beste deals voor autoverhuur in Californië via Expedia?
Wat voor soort huurauto je ook wenst, Expedia helpt je aan de beste deal. Vergelijk eenvoudigweg de aanbiedingen bij de populaire autoverhuurbedrijven en boek de best passende optie voor jouw trip. Wil je graag op pad gaan met meer reisbudget in je portemonnee? Combineer je huurauto voor Californië met hotels of vluchten.
Wat is de minimumleeftijd om een auto te kunnen huren in Californië?
Californië hanteert een verplichte minimumleeftijd van 21 jaar voor autoverhuur. Voor jongere automobilisten gelden er echter meestal extra kosten en strengere huurvoorwaarden. De meeste bedrijven rekenen een toeslag voor jonge bestuurders bovenop het standaardtarief. Dit biedt hen dekking tegen het verhoogde risico op een ongeluk of autoschade. Hoewel er talloze autocategorieën beschikbaar zijn voor jonge bestuurders, zoals economy en compact, gelden er vaak hogere leeftijdsgrenzen voor premium modellen.
Wat heb je nodig om een auto te huren in Californië?
Je rijbewijs en een creditcard op dezelfde naam heb je altijd nodig. Geen plannen om een verzekering bij de autoverhuurder af te sluiten? Dan heb je waarschijnlijk ook bewijs nodig dat je er ergens anders een hebt afgesloten. De specifieke regels verschillen vaak per bedrijf, dus controleer ze in de voorwaarden.
Kan ik een auto huren voor een maand of langer in Californië?
Ja, dus het is niet nodig om halverwege de vakantie opnieuw een auto te boeken. Bekijk onze pagina met autoverhuurdeals voor de lange termijn, voer je reisdata in en kies een auto waar je volop van kunt genieten voor de komende maand.
Waar vind ik een huurauto in Californië als ik jonger dan 25 ben?
Het is verstandig om het leeftijdsbeleid van de verhuurbedrijven in Californië die je overweegt onder de loep te nemen. Als je jonger dan 25 bent, kan het zijn dat sommige verhuurders aanvullende toeslagen rekenen. Het is beter om dit van tevoren te weten, zodat je dit mee kunt nemen in je budget. Elk autoverhuurbedrijf heeft haar eigen regels voor jonge bestuurders, dus het is de moeite waard om dit uit te zoeken.

Ervaar nieuwe plekken met Expedia