Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

TexasVerenigde Staten

Of het nu gaat om olie, muziek, stranden of historisch erfgoed, de grootste van de aaneengesloten Amerikaanse staten pakt alles groots aan.

Ga op vakantie naar Texas voor een bezoek aan moderne steden en inzicht in de vroege Westerse geschiedenis. Dankzij het grote formaat heeft Texas een uitzonderlijk lange kustlijn van meer dan 960 kilometer lang. De reeks barrière-eilanden beschermen hier de kust van de Golf van Mexico, ideaal voor vogelspotters. Andere diersoorten die je hier aantreft zijn zeeschildpadden en dolfijnen. Huur daarnaast een boot voor een middag sportief vissen, ga paardrijden door het zand of bezoek de stranden voor een dag zon en zee.

Het in de Golf van Mexico gelegen eiland Galveston biedt allerlei strandactiviteiten, maar ook genoeg te doen als je niet van het strand houdt. Leer over de olie-industrie via allerlei activiteiten in het Ocean Star Offshore Drilling Rig & Museum. Regel een plattegrond voor een speurtocht naar zo'n 30 sierlijke en grillige boomstandbeelden die over het eiland liggen verspreid. Ze zijn uit de bomen uitgehouwen die tijdens de orkaan Ike in 2008 sneuvelden.

Bezoek het missiegebouw de Alamo van San Antonio voor meer info over de geschiedenis van Texas onder het bewind van de Spanjaarden, Mexicanen en de Geconfedereerde Staten. Hier verdedigde een kleine groep bekende Texanen, waaronder Davey Crockett en James Bowie, de Alamo van de Mexicaanse generaal Santa Anna in 1836. Uiteindelijk werden ze na een 13e-daagse belegering verslagen.

De grote stad Houston is gebouwd met de winst uit de olie-industrie en kent een bruisend centrum van flink formaat. Bezoek het Museum District voor toegang tot ruim 18 culturele instellingen.

De grootste stad van Texas is Dallas. Bezoek hier onder andere het Sixth Floor Museum, waar je meer leert over de aanslag op president Kennedy. Andere bekende trekpleisters hier zijn het Dallas Museum of Art en het Dallas World Aquarium. Het Modern Art Museum bevat een van de grootste moderne kunstverzamelingen van het land. Je vindt het in het nabijgelegen Fort Worth. Naast dit museum staat het Amon Carter Museum of American Art.

Bezoek de LBJ Presidential Library in Austin om indrukwekkende herinneringen uit het leven en het presidentschap van Lyndon Baines Johnson te zien. De stad organiseert elk jaar het 5-daagse South by South-muziekfestival en heeft zich ontwikkeld tot grote, internationale muziek- en medialocatie.

Als je door de natuur wilt hiken, kun je het Big Bend National Park, bezoeken, een park waar de Rio Grande doorheen stroomt. Bewonder daarnaast versteend koraalrif en de hoogste berg van Texas in het Guadalupe Mountains National Park.

Tijdens je bezoek aan Texas moet je zeker authentieke lokale chili geproefd hebben. Ga hiervoor op zoek naar een lokale kookwedstrijd! Deze worden namelijk maandelijks door minstens tien steden van de staat gesponsord.

Populaire steden in Texas

Dallas inclusief een stad, skyline en een wolkenkrabber
Dallas
Staat bekend om Sport, Entertainment en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Dallas Museum of Art
  Dallas Museum of Art
 • AT&T Stadium
  AT&T Stadium
 • Klyde Warren Park
  Klyde Warren Park
Discovery Green inclusief straten, hoogbouw en moderne architectuur
Houston en omgeving
Staat bekend om Winkelen, Sport en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Downtown Aquarium
  Downtown Aquarium
 • Discovery Green
  Discovery Green
 • Houston Zoo
  Houston Zoo
Lady Bird Lake inclusief een meer of poel, skyline en een stad
Austin
Staat bekend om Entertainment, Livemuziek en Festivals

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Texas State Capitol
  Texas State Capitol
 • Paramount Theater
  Paramount Theater
 • Sixth Street
  Sixth Street
Galveston inclusief straten, een stad en een huis
Galveston
Staat bekend om Stranden, Excursies en Zee

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Moody Gardens
  Moody Gardens
 • Galveston Island Historic Pleasure Pier
  Galveston Island Historic Pleasure Pier
 • Galveston Schlitterbahn Waterpark
  Galveston Schlitterbahn Waterpark
Fort Worth bevat een brug en ook een man
Fort Worth
Staat bekend om Sport, Dierentuin en Tuinen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Sundance Square
  Sundance Square
 • Fort Worth Botanic Garden
  Fort Worth Botanic Garden
San Antonio toont historische architectuur, een kerk of kathedraal en religieuze aspecten
San Antonio
Staat bekend om Rivieren, Wandelen en Historische gebouwen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Witte Museum
  Witte Museum