Texas

Verenigde Staten
Reunion Tower inclusief hoogbouw, een stad en nachtleven

Of het nu gaat om olie, muziek, stranden of historisch erfgoed, de grootste van de aaneengesloten Amerikaanse staten pakt alles groots aan.

Ga op vakantie naar Texas voor een bezoek aan moderne steden en inzicht in de vroege Westerse geschiedenis. Dankzij het grote formaat heeft Texas een uitzonderlijk lange kustlijn van meer dan 960 kilometer lang. De reeks barrière-eilanden beschermen hier de kust van de Golf van Mexico, ideaal voor vogelspotters. Andere diersoorten die je hier aantreft zijn zeeschildpadden en dolfijnen. Huur daarnaast een boot voor een middag sportief vissen, ga paardrijden door het zand of bezoek de stranden voor een dag zon en zee.

Het in de Golf van Mexico gelegen eiland Galveston biedt allerlei strandactiviteiten, maar ook genoeg te doen als je niet van het strand houdt. Leer over de olie-industrie via allerlei activiteiten in het Ocean Star Offshore Drilling Rig & Museum. Regel een plattegrond voor een speurtocht naar zo'n 30 sierlijke en grillige boomstandbeelden die over het eiland liggen verspreid. Ze zijn uit de bomen uitgehouwen die tijdens de orkaan Ike in 2008 sneuvelden.

Bezoek het missiegebouw de Alamo van San Antonio voor meer info over de geschiedenis van Texas onder het bewind van de Spanjaarden, Mexicanen en de Geconfedereerde Staten. Hier verdedigde een kleine groep bekende Texanen, waaronder Davey Crockett en James Bowie, de Alamo van de Mexicaanse generaal Santa Anna in 1836. Uiteindelijk werden ze na een 13e-daagse belegering verslagen.

De grote stad Houston is gebouwd met de winst uit de olie-industrie en kent een bruisend centrum van flink formaat. Bezoek het Museum District voor toegang tot ruim 18 culturele instellingen.

De grootste stad van Texas is Dallas. Bezoek hier onder andere het Sixth Floor Museum, waar je meer leert over de aanslag op president Kennedy. Andere bekende trekpleisters hier zijn het Dallas Museum of Art en het Dallas World Aquarium.HetModern Art Museum bevat een van de grootste moderne kunstverzamelingen van het land. Je vindt het in het nabijgelegen Fort Worth. Naast dit museum staat het Amon Carter Museum of American Art.

Bezoek de LBJ Presidential Library in Austin om indrukwekkende herinneringen uit het leven en het presidentschap van Lyndon Baines Johnson te zien. De stad organiseert elk jaar het 5-daagse South by South-muziekfestival en heeft zich ontwikkeld tot grote, internationale muziek- en medialocatie.

Als je door de natuur wilt hiken, kun je het Big Bend National Park, bezoeken, een park waar de Rio Grande doorheen stroomt. Bewonder daarnaast versteend koraalrif en de hoogste berg van Texas in het Guadalupe Mountains National Park.

Tijdens je bezoek aan Texas moet je zeker authentieke lokale chili geproefd hebben. Ga hiervoor op zoek naar een lokale kookwedstrijd! Deze worden namelijk maandelijks door minstens tien steden van de staat gesponsord.

Populaire steden in Texas

Houston toont een park
Houston
Staat bekend om Winkelen, Sporten en Theaters
Volgens een Amerikaanse uitdrukking is alles groter in Texas en dat geldt zeker ook voor Houston!

Redenen voor een bezoekje

  • George R. Brown Convention Center
  • Memorial City Mall
  • Winkelcentrum Citycentre
Dallas inclusief een stad, skyline en een wolkenkrabber
Dallas
Staat bekend om Sporten, Entertainment en Theaters
Dallas is de stad uit de beroemde tv-serie over oliemagnaten met enorme cowboyhoeden en nog grotere kapsels. In het echt is alleen de mode wat minder excentriek.

Redenen voor een bezoekje

  • American Airlines Center
  • Perot Museum of Nature and Science
  • Monument John F. Kennedy
Austin
Austin
Staat bekend om Entertainment, Live muziek en Festivals
Austin is een grote zuidelijke stad met de slagzin 'keeping Austin weird' en een sterk onafhankelijk karakter. Het is de hoofdstad en de vierde stad van Texas.

Redenen voor een bezoekje

  • Congrescentrum van Austin
  • Regeringsgebouw van Texas