San Francisco

Reisgids
San Francisco toont een huis

Videoreisgids voor San Francisco

Een stad die is gemaakt voor liefde, niet om te lopen. San Francisco staat bekend om de uitgebreide alternatieve cultuurgeschiedenis en de ongelooflijk steile heuvels.

San Francisco roept beelden op van vredestekens, psychedelische rockmuziek en hippies met bloemen in hun haar. San Francisco is dat nu nog steeds allemaal, en nog veel meer.

Met zo'n rijke geschiedenis is de hippydroom nog steeds levend maar wel enigszins verdrongen door de groeiende reputatie van wereldwijd centrum voor technologie en innovatie. Een zelf geverfd shirt is tegenwoordig niet meer geheel op zijn plek in het financiële district! Het nieuwe San Francisco blijft een van Amerika’s meest liberale en progressieve steden en behoudt in alle opzichten de relaxte Californische atmosfeer waarom de stad zo bekend is. Met de zeer steile hellingen is het tramsysteem van San Francisco een snelle, gemakkelijke en redelijk betaalbare manier om u te verplaatsen. Het kan natuurlijk ook prettig zijn om gewoon te lopen maar het doorkruisen van een paar blokken kan soms al tamelijk vermoeiend zijn! San Fran staat bekend om de unieke karakteristieke wijken en de kwaliteit van de toeristische attracties. Als u de stad nog niet kent, is Fisherman’s Wharf een geweldige plek om u te oriënteren en te proeven van de beroemde verse zeeproducten van San Francisco. Op de Wharf vindt u een aantal van de populairste attracties van de stad zoals de ook voor gezinnen geschikte Pier 39 met winkels en aquarium, en het San Francisco Maritime National Historical Park. De Wharf heeft zelfs een eigen wassenbeeldenmuseum! Vandaar is het slechts een klein stukje lopen naar Union Square waar u een serieuze winkeltherapie kunt ondergaan. Diversiteit is een belangrijk kenmerk van San Francisco, en de reden dat alleen al het verkennen van de verschillende wijken een belevenis kan zijn. In San Fran bevindt zich de grootste Chinatown van de VS. U kunt hier zelf op onderzoek gaan of onder begeleiding van een gids. Little Italy is ook een populaire bestemming voor toeristen die iets anders willen. Ook Japan Town is dan een goede bestemming. Voor een meer traditionele San Fran-ervaring gaat u naar de Embarcadero aan het water. Daar vindt u spectaculaire vergezichten over de baai en talloze aantrekkelijke restaurants. Als u liever zelf iets bereidt, vindt u op de Embarcadero ook een geweldige boerenmarkt waar de beste verse streekproducten worden verkocht. Met zoveel activiteiten hebt u ook een plek nodig om te ontspannen. Het Golden Gate Park (naast de beroemde brug) omvat ruim 400 hectare prachtig groen waarin u naar hartenlust kunt wandelen. Of als u iets heel iets anders wilt, gaat u naar Pier 33 en maakt u een tocht naar het beruchte gevangeniseiland Alcatraz! De veerboot verkoopt gelukkig retourtickets.

Waar overnachten in San Francisco

Fisherman\'s Wharf toont een baai of haven

Fisherman's Wharf

Geniet van de populaire winkels in Fisherman's Wharf. Pier 39 is zeker een bezoek waard en je kunt de metro nemen bij Tramhalte Jones St and Beach St of Tramhalte Jefferson St & Taylor St om meer van San Francisco te zien.

Fisherman's Wharf
Default Image

Centrum van San Francisco

3/5(11 beoordelingen over de buurt)

Centrum van San Francisco staat bekend om zijn fascinerende musea, populaire winkels en gerenommeerde kunstgalerijen. Er valt heel wat te beleven. Oracle Park en Chase Center zijn enkele topattracties.