Wisconsin

Verenigde Staten
Foto verstrekt door NC Tourism - Bill Russ
Bezoek de 'Dairy State', beroemd om zijn kaas, kaaskoppen, bier en natuuromgeving. Geniet daarnaast van zijn kijksporten en spannende buitenavonturen.

Wisconsin is beroemd om zijn zuivel, kersen, bier en voetbal. Ga voor een bezoek aan Green Bay, de thuis van het NFL American footballteam de Green Bay Packers. Fans zijn hier trots op hun toewijding en wonen wedstrijden bij in het stadion Lambeau Fields, dat de bijnaam 'bevroren toendra' heeft. Bij mooi weer kun je het veld bezoeken tijdens de zomertraining, buiten het voetbalseizoen. Na de training bieden kinderen hun fietsen aan de spelers om via het parkeerterrein de kleedkamers te bereiken.

Packerfans noemen zichzelf kaaskoppen (cheese-heads). Als je niet tussen de serieuze fans wilt opvallen, kun je het beste tijdens het kijken van een Packers-wedstrijd een oranje schuimhoed opzetten. Bestel lokale 'cheese curds' als je trek krijgt. Deze zijn zo vers, dat de kaas tijdens het kauwen piept.

Begeef je vanaf Green Bay richting het zuiden om het schiereiland Door te bereiken, waar je zelf zure kersen kunt plukken en vers gebakken taarten kunt proeven. De Wisconsin Dells, met adembenemend uitzicht over de rivier de Wisconsin, is al jarenlang een zomerse vakantiefavoriet. Vandaag de dag kun je het het hele jaar door bezoeken om van zijn buitenomgeving te genieten. Ook zijn hier vele overdekte waterparken om te bezoeken die het hele jaar door geopend zijn.

Duitse immigranten begonnen oorspronkelijk een van de inmiddels oudste brouwerijen van het middenwesten van Amerika in Milwaukee, nu de grootste stad van Wisconsin. Maak een rondleiding van een van deze eeuwenoude brouwerijen of bezoek een van de vele nieuwe ambachtsbierhuizen om een biertje te proeven. In de zomer valt hier dankzij Lake Michigan van alles te beleven. Ga bijvoorbeeld zwemmen of kies voor een vaartochtje. In de winter kun je er ijsvissen en vaartochten door het ijs maken. Probeer ook eens curling! Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken dankzij de bekende kunstmusea, theater, symfonieorkest en het casino.

Madison is niet alleen de staatshoofdstad, maar ook de thuis van de University of Wisconsin, een universiteit met enkele van de beste Amerikaanse universitaire atletiekteams. Je vindt er talloze restaurants en winkels uit verschillende culturen die tegemoetkomen aan de internationale studenten van de universiteit. Kies uit enkele van de 250 parken rond de stad.

Noord-Wisconsin bevat duizenden hectare aan ongerepte natuur, ideaal als je houdt van een dagje wandelen, vissen, jagen of andere activiteiten in de buitenlucht. Na je bezoek aan Wisconsin zul je zo 'On Wisconsin' meezingen met de Badger-fans van de University of Wisconsin.

Populaire steden in Wisconsin

Kunstmuseum van Milwaukee bevat moderne architectuur en kunst
Milwaukee
Staat bekend om Theaters, Live muziek en Kunst
De hoofdstad van Wisconsin is bekend om zijn rijke bierbrouwgeschiedenis, moderne skyline aan het water en uitbundige festivals.

Redenen voor een bezoekje

  • Milwaukee Public Market
  • Harley-Davidson Museum
  • Milwaukee County Zoo
Madison bevat straten en een stad
Madison
Staat bekend om Budget, Sporten en Universiteiten
Madison ligt op je te wachten. Geniet hier van de universiteitssfeer, de livemuziek, de theaters en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Universiteit van Wisconsin-Madison
  • Monona Terrace
  • Capitol Square
Wisconsin Dells
Wisconsin Dells
Staat bekend om Waterparken, Entertainment en Rivieren
Breng een bezoek aan Wisconsin Dells! Geniet van de waterparken, de vaarmogelijkheden en de dierentuin.

Redenen voor een bezoekje

  • Mt. Olympus Water and Theme Park