Hawaï

Verenigde Staten
Hawaï bevat algemene kustgezichten, landschappen en vergezichten
Deze vulkanische archipel bestaat uit in totaal zes bijzonder mooie hoofdeilanden. Bewonder hier de eeuwenoude tradities, bezoek moderne steden en ontspan aan uitgestrekte stranden.

Bezoek de Hawaïaanse eilanden en bewonder witte zandstranden, vulkanische lava, een tropische omgeving en de lokale de cultuur en tradities. De eilanden bieden een rijk historische erfgoed, avontuur en een vriendelijke eilandcultuur.

Het Hawaii Volcanoes National Park, gelegen op het grote eilandHawaii, bevat de twee actieve vulkanen van de staat met rook en stromende lava: Maunaloa en Kilauea. Volg de route van 241 kilometer lang om de verwoesting te zien en de wedergeboorte die daarop volgt nadat de lava is afgekoeld. Bekijk daarnaast de restanten van een dorp dat door lava werd overspoeld bij het uitkijkpunt Kalapana. Dit is het punt waar kokend hete lava het koude oceaanwater ontmoet, wat bijzondere resultaten creëert.

Op Oahu kun je naar de top van Leahi rijden om de overblijfselen te zien van militaire bunkers en tunnels uit de Tweede Wereldoorlog. Ook tref je er een fraai uitzicht op de Grote Oceaan aan. Voor hoogbouw met accommodaties en fijne strandresorts kun je terecht in de hoofdstad Honolulu. Ook vind je hier chique modewinkels, een bruisend Chinatown en een gezellig uitgaansleven.

In de wijk Waikiki van de stad tref je historische locaties aan ter herinnering aan de invasie uit 1941 van Pearl Harbor. Hierbij zonken tientallen schepen en vielen er veel Amerikaanse slachtoffers. Daarnaast vormde het de aanleiding voor de Amerikaanse betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog. Ga voor een vaarrondleiding naar het gedenkteken voor de USS Arizona, die vandaag de dag een vaste rustplaats heeft onder het water van de haven.

Shoppen kan in de stad Lihue op het eiland Kauai, waar lokaal kleding, ambacht en kunst aangeboden wordt. Richting het noorden staat de vuurtoren van Kilawea. Bezoek het om walvissen te spotten en naar de zeevogels te luisteren. Geniet van een drankje in Princeville, oefen je golftechnieken rond het spectaculaire resort of bewonder het koraal aan het Anini-strand tijdens een middagje snorkelen, waar soms zeeschildpadden en roggen langs je zwemmen. Natuurliefhebbers kunnen de Waimea-vallei per auto bezoeken of langs de Na Poli-kust lopen.

Reserveer een tafel als je een traditionele luau wilt meemaken met poi, geroosterd varken en eilandpunch, een lekker drankje. Proef van de Kona-koffie en bezoek een ananas- of koffieplantage. Woon een hula-optreden bij en neem zelf lessen als je wilt leren hoe de inheemse bevolking via de vloeiende lichaamsbewegingen van deze Polynesische dans communiceert. Wanneer je in het water bent, is het zeker de moeite waard om de bonte staatsvis te proberen te vinden, de humuhumunukunukuapua’a! Geloof het of niet, deze naam is eenvoudig uit te spreken als je bedenkt dat elke klinker in de Hawaïaanse taal uitgesproken wordt.

Populaire steden in Hawaï

Honolulu
Honolulu
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Winkelen en Zee
Het paradijselijke eiland Honolulu is het hart van Hawaii. Zeg aloha, surf op de golven, geniet op het strand van Waikiki, beklim een vulkaan en bezoek Pearl Harbor.

Redenen voor een bezoekje

 • Waikiki Beach
 • Hawaii Convention Center
 • Honolulu Harbor
Lahaina bevat een kuststadje, een zandstrand en een kiezelstrand
Lahaina
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Snorkelen
Breng een bezoek aan Lahaina! Geniet van de stranden, de kust en de theaters.

Redenen voor een bezoekje

 • Lahaina Harbor
 • Kaanapali Beach
 • Napili Bay
Kailua-Kona
Kailua-Kona
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Eilanden
Kailua-Kona ligt op je te wachten. Geniet hier van de snorkelmogelijkheden, de stranden, de lokale keuken en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Magic Sands Beach
 • Kahalu'u Beach Park
 • Kailua Pier
Kihei
Kihei
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Eilanden
Kies voor het relaxte Kihei en geniet van de stranden, de zonsondergangen en de cafés.

Redenen voor een bezoekje

 • Wailea Beach
 • Kamaole Beach Park 3
 • Kamaole Beach Park
Kamuela
Kamuela
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Zee
Zet het relaxte Kamuela op je lijstje! Ontdek de snorkelmogelijkheden, de stranden, de honkbalwedstrijden en meer.

Redenen voor een bezoekje

 • Mauna Kea Beach
 • Hapuna Beach State Park
 • Parker Ranch Center
Hilo
Hilo
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Tuinen
Verbaas je over de wonderen van de natuurlijke wereld en ontdek de traditionele Hawaiiaanse cultuur, het koloniale verleden van Amerika en de moderne wetenschap; allemaal op één plek.

Redenen voor een bezoekje

 • Rainbow Falls