Voordeligste vluchten naar Honolulu

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Het exotische Honolulu is de hoofdstad van de tropische Amerikaanse staat Hawaï. De stad ligt in het zuidwesten van het eiland Oahu. Waikiki, de bekendste buurt van Honolulu, is volledig op toeristen ingericht. Diamond Head is een andere belangrijke bezienswaardigheid in de buurt. Deze ongevaarlijke vulkaan neemt een prominente plek in op de skyline. Je kunt er schitterende wandelingen maken vanaf de binnenkant van de krater naar de top.

Vliegen naar Honolulu

Honolulu International Airport (HNL), ook wel bekend als Daniel K. Inouye International Airport, is de belangrijkste luchthaven op Hawaï. Er gaan vanuit Europa geen rechtstreekse vluchten naar deze bestemming en je bent daarom gebonden aan minstens één tussenstop. Met gunstige aansluitingen ben je tussen de 20 en 25 uur onderweg. Populaire vluchten gaan bijvoorbeeld via Kopenhagen en San Francisco, Seatle of Los Angeles. Als je maximaal 90 dagen wilt verblijven op Hawaïi, is een visum niet nodig. Wel dien je van tevoren een ESTA-formulier in te vullen en te kunnen bewijzen dat je het land weer gaat verlaten. Een ticket naar een bestemming buiten de VS is hiervoor voldoende. Andere zaken om rekening mee te houden zijn het tijdsverschil en de valuta. In de zomertijd is het 12 uur vroeger in Hawaï en in de wintertijd 11 uur vroeger. Je betaalt ter plaatse met de Amerikaanse dollar.

Voorzieningen op de luchthaven van Honolulu

Wachten op de luchthaven van Honolulu is niet onaangenaam. Er zijn volop restaurants en winkels te vinden. Qua eetgelegenheden heb je onder andere keus uit fastfoodketens, bars en internationale restaurants en in de winkels worden souvenirs, mode en tijdschriften verkocht. Er zijn verschillende computerstations waar je gebruik kunt maken van internet. Wifi is alleen beschikbaar in bepaalde lounges. Verder kun je de tijd doden in de Cultural Gardens, een fraai park buiten de terminal met een Japanse, Chinese en Hawaiaanse tuin. Daarnaast zijn er verschillende kunstwerken te zien in de terminal, waaronder een groot mozaïek aan de wand. Er zijn verschillende geldautomaten te vinden op de luchthaven en ook een aantal geldwisselkantoren. Roken kan op de aangewezen plekken. De luchthaven van Honolulu ligt op korte afstand van het stadscentrum en er zijn volop hotels in de buurt van Honolulu International Airport te boeken via Expedia.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Honolulu

Je kunt op verschillende manieren verder reizen vanaf de luchthaven van Honolulu. Qua openbaar vervoer kun je kiezen voor de bus. Er rijden verschillende buslijnen naar het centrum en ook naar het grote busstation Kalihi Transit Center. Houd er rekening mee dat in de bus restricties gelden voor de afmeting van je bagage. Als je veel bagage bij je hebt, is een taxi een betere optie. Er rijden alleen metertaxi's en voor bagage wordt een kleine toeslag berekend. Zowel de bushaltes als de taxistandplaatsen zijn duidelijk bewegwijzerd. Je kunt ook kiezen voor een gedeelde rit met SpeediShuttle. Je kunt met deze service bij je hotel worden afgezet. Tot slot zijn er natuurlijk verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd op de luchthaven. Als je zo snel mogelijk door wilt kunnen reizen na je landing, kun je alvast vooraf een huurauto reserveren op Honolulu via Expedia.

Informatie over vluchten naar Honolulu

Luchthaven van aankomst Daniel K. Inouye Intl.
IATA-code aankomstluchthaven HNL
Naam aankomststad Honolulu

Populaire vluchten naar Honolulu

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.