Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

PennsylvaniaVerenigde Staten

Ga op vakantie naar een van de belangrijkste locaties uit de geschiedenis van de Verenigde Staten en kijk naar een live wedstrijd van een van zijn professionele sportclubs.

Pennsylvania kun je ook wel de geboorteplaats van de Verenigde Staten noemen. Als je meer over de geschiedenis van het land te weten wilt komen, volg je een van de erfgoedroutes van Philadelphia. Neem een kijkje in de Independence Hall van het Independence National Historical Park. Hier werden namelijk de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en de Amerikaanse grondwet ondertekend. Nabij staat het Liberty Bell Center, met de bekende klok en zijn iconische scheur.

Philadelphia biedt nog veel meer op cultureel gebied. Bezoek het beroemde Philadelphia Museum of Art, het museum over het Eastern State Penitentiary, het National Museum of American Jewish History, Morris Arboretum en het Please Touch Museum, dat ideaal is als je met kinderen op vakantie bent. Bestel een authentieke Philly cheesesteak in de stad waar deze vandaan komt en woon een wedstrijd bij van het basketbalteam de Philadelphia Phillies of het American footballteam de Philadelphia Eagles.

Pittsburgh is waar de Pirates honkbal spelen op een van de beste honkbalvelden van Amerika: PNC Park. Kijk naar een wedstrijd American football van de Steelers American of bezoek enkele andere trekpleisters van de zogeheten Steel City: het Carnegie Museum of Art, het Carnegie Museum of Natural History en de tuinen van het Phipps Conservatory. Fietsliefhebbers kunnen hier letterlijk Bicycle Heaven bezoeken, een enorm museum over de fietssport en een fietswinkel.

Tijdens een dagje in de natuur kun je de Appalachenroute nabij Harrisburg lopen of varen over de Susquehanna. Neem daarnaast een kijkje bij de State Capitol met zijn indrukwekkende Amerikaanse architectuur in de renaissancestijl, naast talloze kunstschatten. Rij door het dorpje Dauphin Borough voor een kleine replica van het Vrijheidsbeeld. Hoewel het oorspronkelijk door vandalen was neergezet, is het beeld inmiddels door de gemeenschap geaccepteerd.

Een andere leuke tip is Hershey, de plaats bekend om de bekende chocoladefabriek en de geliefde lekkernijen die hier geproduceerd worden. Ga voor een rondleiding van de fabriek en proef chocolade bij Hershey’s Chocolate World of bezoek het Hersheypark met het hele gezin, waar 12 achtbanen en waterattracties op je wachten.

Verder wonen er veel Pennsylvania Dutch in het nabijgelegen Lancaster. Bezoek boerenmarkten van bescheiden formaat om de lekkere producten te proeven. Ook vind je er handgemaakte quilts, leuk als souvenir. Bijzonder is dat er hier veel rijtuigen op de weg voorkomen, het populairste vervoersmiddel voor de mennonieten in deze streek.

Ervaar een levende geschiedenisles en bruisende activiteiten in Pennsylvania, de tweede staat die zich bij de Verenigde Staten van Amerika aansloot.

Populaire steden in Pennsylvania

Philadelphia inclusief steden, hoogbouw en een monument
Philadelphia
Staat bekend om Historische gebouwen, Universiteiten en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Philadelphia Museum of Art
  Philadelphia Museum of Art
 • City Hall
  City Hall
 • Reading Terminal Market
  Reading Terminal Market
Pittsburgh bevat een stad
Pittsburgh
Staat bekend om Sport, Rivieren en Theaters

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Phipps Conservatory
  Phipps Conservatory
 • Cathedral of Learning
  Cathedral of Learning
 • Heinz Field
  Heinz Field
Harrisburg bevat een brug, wetlands en een rivier of beek
Harrisburg - Hershey
Staat bekend om Chocola, Theaters en Livemuziek

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Hersheypark
  Hersheypark
 • Hersheypark Stadium
  Hersheypark Stadium
 • Hershey's Chocolate World
  Hershey's Chocolate World
Gettysburg bevat een huis
Gettysburg
Staat bekend om Historische gebouwen, Tours en Universiteiten

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Gettysburg National Military Park
  Gettysburg National Military Park
Lancaster toont een stad en bewegwijzering
Lancaster
Staat bekend om Winkelen, Entertainment en Theaters

…"

Allentown toont een festival, nachtleven en attracties
Allentown
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Casino

…"