Voordeligste vluchten naar Phoenix

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Phoenix is de hoofdstad van de zuidwestelijke Amerikaanse staat Arizona. Er is voor elk type reiziger wel iets te doen in deze grote stad. De Desert Botanical Garden is voor iedereen een must see in deze stad. Deze grote botanische tuin werkt aan het behoud van allerlei bijzondere woestijnplanten. Hikers kunnen hun hart ophalen in het gebied bij Camelback Mountain. Phoenix kent een hele reeks bijzondere museums waar jong en oud zich kunnen vermaken. Voor kinderen is het Children's Museum een leuk uitstapje. Daarnaast zijn het Musical Instruments Museum en het Heard Museum voor Indianenkunst populaire attracties.

Vliegen naar Phoenix

Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX) ligt op ongeveer 5 kilometer van het stadscentrum van Phoenix, Arizona. Met 116 gates en 3 terminals is het een van de drukste luchthavens in de Verenigde Staten. Vanuit Europa gaan er alleen vanaf Londen rechtstreekse vluchten naar Phoenix. Je zult dus altijd een overstap moeten maken voor deze bestemming. Als je vliegt vanaf Amsterdam zijn, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, verschillende overstappunten mogelijk, waaronder Chicago, Philadelphia en Londen. De vluchttijd is in de meeste gevallen minder dan 16 uur. Eenmaal aangekomen kun je je horloge 9 of 8 uur vroeger instellen, afhankelijk van de wintertijd of zomertijd in Nederland.

Voorzieningen op de luchthaven van Phoenix

De luchthaven van Phoenix is een drukke luchthaven met volop voorzieningen. Met name in Terminal 4 vind je een gevarieerd winkelaanbod, waar je op de valreep nog wat souvenirs of andere artikelen kunt kopen. In Terminals 2 en 3 is het winkelaanbod bescheiden. Terminal 4 heeft ook het grootste aanbod eetgelegenheden. Echter is in elke terminal minstens 1 restaurant te vinden dat 24 uur per dag geopend is. Verder kun je gratis gebruikmaken van het wifinetwerk en zijn alle standaardvoorzieningen, zoals geldautomaten, geldwisselkantoren en ruimten voor babyverzorging verspreid over de terminals te vinden. Phoenix biedt daarnaast ook leuke extra's. Zo kun je bijvoorbeeld een museum bezoeken of een wandeling maken over de Sky Harboy Fitness Trail. In Terminal 4 is een gebedsruimte ingericht en bij elke terminal zijn buiten rookgebieden aangewezen. Tot slot vind je in elke terminal voldoende plekken waar je je mobiele apparatuur kunt opladen. Overnachten op de luchthaven is niet mogelijk, maar er zijn verschillende hotels op korte afstand van het vliegveld van Phoenix te boeken.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Phoenix

Je kunt vanaf de luchthaven van Phoenix gemakkelijk met de bus verder reizen. Lijn 13, 1, 44 en 32 stoppen allemaal bij de luchthaven in de buurt en rijden onder andere naar Phoenix, Tempe en Mesa. Kom je op een tijdstip aan dat er geen bussen meer rijden of wil je rechtstreeks bij je eindbestemming worden afgezet, dan kun je de taxi nemen. Er zijn taxistandplaatsen bij elke terminal te vinden. Er is slechts een beperkt aantal taxibedrijven dat toestemming heeft om 24 uur per dag passagiers van en naar het vliegveld te vervoeren. Het gaat om metertaxi's. Daarnaast is net buiten de luchthaven een autoverhuurcentrum gevestigd. Er rijdt een gratis shuttleservice die je hiernaartoe kan brengen. Je kunt ook vooraf online via Expedia een huurauto in Phoenix reserveren.

Informatie over vluchten naar Phoenix

Luchthaven van aankomst Sky Harbor International Airport
IATA-code aankomstluchthaven PHX
Naam aankomststad Phoenix

Populaire vluchten naar Phoenix

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.