Arona

Reisgids
Las Vistas-strand inclusief een kuststadje
Dit slaapstadje is het ideale startpunt om een aantal van de populaire strandresorts van Tenerife te bezoeken.

Arona is een mooie plaats vol interessante gebouwen, met een mix van koloniale en pre-Spaanse bouwstijlen. De plaats is relatief onaangetast gebleven door het toerisme, ondanks de nabijheid tot verschillende mooie stranden. Geniet van deze aangename plaats tijdens een wandeling en een hapje eten of gebruik het dorp als rustige uitvalsbasis tijdens het verkennen van de regio.

Bezoek zeker de mooie kerk van de plaats, Iglesia San Antonio Abad, daterend uit de 18e eeuw.Ga binnen op zoek naar een oorspronkelijke afbeelding van San Antonio Abad van ruim 300 jaar oud.

San Antonio Abad staat ook centraal in van het drukste festival van Arona, dat jaarlijks in januari plaatsvindt ter ere van de gelijknamige heilige. Tijdens het festival, dat een week lang gehouden wordt, kun je onder andere traditionele Canarische dansers zien. Ook kun je dan genieten van een vuurwerkspektakel en een optocht van houten karren die door ossen worden voortgetrokken.

Net achter de kerk is het beginpunt van een rondwandeling van 4 uur naar de top van de Rogue del Conde. De tocht is zeker de moeite waard! Het vlakke hoogtepunt op 1000 meter boven zeeniveau biedt namelijk fantastische uitzichten over het zuiden van Tenerife en het eiland La Gomera.

De gemeente Arona omvat ook Parque Las Aguilas, een dierenpark en botanische tuin met meer dan 100 verschillende diersoorten. Kijk of je stokstaartjes, orang-oetangs en een zeldzame witte tijger tegenkomt terwijl je het terrein verkent van 7,4 hectare. Ga naar de indrukwekkende roofvogelshow van het park, met onder andere Amerikaanse zeearenden, gieren en condors.

Wandel over de drukke strandboulevard van het nabije Playa de Los Cristianos. Dit strand met goudkleurig zand ligt beschut, waardoor er geen harde wind staat en je er fijn kunt zwemmen. Blijf tot in de avond om te genieten van een drankje bij een bruisende bar met uitzicht op het strand. Arona is ook het ideale beginpunt om Playa de Las Vistas te bezoeken, ook een strook goudkleurig zandstrand waar je kunt duiken of snorkelen in het heldere water net buiten de kust.

Arona ligt in het zuiden van Tenerife. Er is een goede, regelmatige busverbinding met het nabije Los Cristianos.

Gara Suites Golf & SPA
Gara Suites Golf & SPA
4 out of 5
Calle Landa 2, Playa de las Américas, Arona, Santa Cruz de Tenerife
Verblijf in Arona bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel met een spa. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, 3 buitenzwembaden en een volledig uitgeruste ...
7,8/10 Good! (507 beoordelingen)
"Heerlijk hotel, met echt grote suites, ontbijt en diner ook lekker, en op een hele mooie locatie omgeven door golfresort, was onze 2e verblijf bij Gara."

Beoordeeld op 10 feb. 2024

Gara Suites Golf & SPA
Paloma Beach Apartments
Paloma Beach Apartments